Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rachůnek hvězdou obratu proti St. Louis

Rachůnek hvězdou obratu proti St. Louis

V dalším z řady sobotních odpoledních zápasů Rangers přivítali podprůměrné St. Louis, které však v posledních zápasech ukazovalo velký nárůst formy. Jezdci se museli opět obejít bez Martina Straky, který se zúčastnil předzápasového rozbruslení, ale nakonec se rozhodl ještě nenastoupit. Chyběl také Fjodor Tjutin, který je kvůli zranění kolene vyřazen na 3 až 4 týdny. Nahradit ho musel Thomas Pöck. Do branky se ke svému prvnímu letošnímu startu postavil Steve Valiquette, protože Tom Renney chtěl poskytnout Lundqvistovi trochu odpočinku před nadcházejícím dvojzápasem s Islanders.

Asi i kvůli velké nervozitě však Valiquette pustil hned první slabou střelu, kterou na jeho branku od pravého mantinelu vyslal Boyes - 0:1. Zanedlouho si konečně poprvé sáhl na puk, když výborně chytil střelu Nieminena po úniku Blues 2 na 1. Vlažně hrající Jezdci se dostali do několika šancí, jenže tutovky Averyho a Průchy i neobvyklý samostatný únik Coltona Orra až od vlastní modré čáry vychytal Sanford. I druhý gól ovšem padl do domácí sítě, když Dvořák pohotovou střelou proměnil chytrou přihrávku Mayerse zpoza brány - 0:2.

Zápasové statistiky
Do druhé třetiny vtrhla první pětka Rangers jako uragán, jenže v prvních 23 sekundách stihl Jaromír Jágr přestřelit branku po úniku 2 na 1 a o chvíli později Michael Nylander z brankoviště netrefil zcela prázdnou svatyni St. Louis! Mezi tři tyče se posléze trefil alespoň Matt Cullen, bohužel se tak stalo nohou a kvůli evidentnímu kopnutí gól nemohl být uznán. Když už se Rozsívalovi povedla pěkná střela hokejkou, odrazil se puk od břevna do tyče a ven.

Třetí čát zahájila další smůla pro Rangers, Průchovu střelu sice Sanford neudržel, kotouč se ale došoural za čáru těsně vedle tyče. Štěstí se na stranu domácích poprvé přiklonilo až v 52. minutě, kdy po pouhých 8 sekundách využil Karel Rachůnek přesilovku trefou z levého kruhu od tyče přesně do horního růžku branky - 1:2. Steve Valiquette pak podržel svůj tým při přesilovce soupeře a Jezdcům se tři minuty před koncem podařilo vyrovnat. Karel Rachůnek skvělým napadáním získal puk na útočné modré čáře, zadovkou našel úplně volného Averyho a ten se z mezikruží nemýlil - 2:2!

V prodloužení předvedl skvělou individuální akci Jaromír Jágr, který po objetí branky přihrál Nylanderovi, ten byl však atakován obráncem, opět nedokázal zasunout do prázdné brány a Sanford stihl zalehnout puk. Při dalším střídání Jágrovy formace to vypadalo, jako by Jezdci hráli přesilovku, ale hostující brankář si už se všemi střelami poradil.

Michael Nylander prolomil svoji dnešní nemohoucnost proměněním prvního samostatného nájezdu, na druhé straně však skóroval i Stempniak. Petru Průchovi se při pokusu o kličku zamotal puk a Doug Weight bekhendovým blafákem poslal Blues do vedení. Jaromír Jágr konečně protrhl svoji smůlu a poprvé letos nájezd proměnil, když si krásně rozpohyboval Sanforda a zasunul puk vedle jeho levého betonu. Valiquette poslední dva střelce St. Louis vychytal a Marcel Hossa suverénně proměnil.

Po devět dní staré ostudné porážce od Blue Jackets se tedy Blueshirts oklepali a v souboji "Modrých" tentokrát porazili Blues po nájezdech 3:2. Dva body je udržely v reálném boji o postupovou osmičku a dvě následující městská derby proti Islanders se budou hrát o osm bodů.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:33:05