Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vytěžili z přestřelky s Atlantou bod

Rangers vytěžili z přestřelky s Atlantou bod

Blueshirts se podařilo protáhnout sérii zápasů, v nichž získali alespoň jeden bod. Oproti předchozím duelům padlo hodně branek a to i přes to, že utkání nabíralo tempo velmi pozvolna. Premiérovou střelu na bránu viděli diváci až v deváté minutě a první větší šance se dočkali dokonce až v minutě čtrnácté. Ocitl se v ní Martin Straka, ale zatím ještě Kariho Lehtonena překonat nedokázal. Zajímavé momenty se poté začali odehrávat na druhé straně kluziště. Nejdřív bývalý hráč Rangers Steve Rucchin nastřelil břevno a o chvíli později se v obrovské šanci ocitl Glen Metropolit, ale Lundqvist bleskurychle nastavil beton a jeho střelu vyrazil. Halou se následně začalo ozývat skandování „Henrik, Henrik“, které v posledních dnech zní častěji než tradiční „Let´s go Rangers“.
Zápasové statistiky
Těsně před první sirénou se diváci dočkali i gólu. Rangers hráli přesilovku a puk se přes Ozolinše a Průchu dostal k Adamu Hallovi, který zblízka překonal Lehtonena. Pro hráče, jenž v létě přestoupil k Jezdcům z Nashvillu, to byl třetí gól za newyorský tým. 26letý útočník měl slušný start do sezóny, když v prvních čtyřech utkáních dvakrát skóroval, ale na další zásah musel čekat celých 21 zápasů, v nichž si připsal pouhé dvě asistence.

I další gól vstřelil hráč Rangers. Brad Larsen nahodil z rohu puk před bránu, kde ho Karel Rachůnek tečoval za Lundqvistova záda. Ovšem tato nešťastná branka Jezdce nezlomila; navíc jim pomohla i nedisciplinovanost hostujícího celku, díky které si zahráli i dvojnásobnou přesilovku. V té se Blueshirts sice poslední dobou vůbec nedaří, ale v momentě, kdy už se hrálo 5 na 4 tečoval Hall Rachůnkovu střelu a vrátil Rangers do vedení.

Americký útočník vstřelil v tomto zápase stejně branek, jako v předchozích 24 utkáních sezóny. A to mu k nim stačily čtyři a půl minuty pobytu na ledě. O to zvláštnější je, že Tom Renney od tohoto gólu přestal stavět čtvrtou řadu a Hall, coby nejlepší střelec mužstva v utkání, proseděl dlouhých dvacet minut na lavičce bez toho, aby se dostal na led.

Ve 30. minutě to bylo už o dva góly, když se po krásné individuální akci prosadil Martin Straka, kterému to do branky v posledních dnech padá; byl to už jeho pátý zásah v posledních pěti duelech. Ve druhé třetině se hrál mnohem zajímavější hokej než v předchozí části a tak byli diváci svědky nejednoho zajímavého momentu. V 38. minutě jeli Betts s Jasonem Wardem 2 na 1, prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe, vystřelil a trefil tyčku. Prakticky z protiútoku poté udeřil Marián Hossa, který si nejprve pohrál s Ozolinšem a poté si poradil i s Lundqvistem.

Přesto mohli jít Rangers do kabin s dvoubrankovým náskokem. Krátce po Hossově gólu totiž ujel Jaromír Jágr, ale Lehtonen jeho únik nadvakrát zastavil. Blueshirts byli ve druhé dvacetiminutovce skutečně nebezpeční, na Lehtonena vyslali celkem 21 střel – tedy sedmkrát tolik, co během první třetiny.

Ve třetí třetině ale došli domácím síly a Atlanta se dostala do hry. V 43. minutě poprvé zahrozil Holík, jenž nastřelil břevno. Hosté se vyrovnání dočkali o pět minut později, kdy Jim Slater zamířil mezi Lundqvistovy betony. V 50. minutě se Thrashers dostali už do vedení, když se po přihrávce Mariána Hossy prosadil Bobby Holík.

Vzápětí o sobě po dlouhé době dali vědět i Rangers, ale Kari Lehtonen v utkání podruhé fantasticky zasáhl proti Martina Strakovi a udržel svému celku jednobrankový náskok. Atlanta dobře bránila a do další šance se Jezdci dokázali protlačit až pět minut před koncem. Jágr krásně našel Petra Průchu, ale ten Lehtonena nepřekonal a následně byl hrubě faulován Bradem Larsenem.

Z přesilovky uběhla přesně polovina, když hostující obránce Vitalij Višněvskij vyhodil z obranného pásma puk do hlediště a byl vyloučen. Rangers si vybrali oddechový čas, aby si mohla první formace odpočinout a vyrovnat při následné minutové přesilovce 5 na 3. Jenže dvojnásobná početní výhoda se zdá být v posledních utkáních pro Blueshirts naprosto zakletá. Obvyklá pětice Průcha-Nylander-Jágr-Shanahan-Straka sice sevřela hosty před jejich brankou, ale hráčům dlouho nevycházela koncovka. Až dvě a půl minuty před koncem při hře 5 na 4 se zblízka prosadil Nylander a srovnal na 4:4.

Přesto zápas nemusel dospět do prodloužení. Zhruba půl minuty před koncem zkusil štěstí Steve Rucchin a jeho střela prošla až za záda Henrika Lundqvista. Tam zasáhla břevno, od nějž se odrazila do tyče, od které se puk odrazil zpět do hry. Ani rozhodčí tomu nemohli dlouho uvěřit a tak dlouho zkoumali zpomalený záznam, než konečně rozhodli o tom, že se bude prodlužovat.

V nastaveném čase se hrálo tři minuty, než se Holík dostal k dorážce vlastní střely a stanovil konečné skóre 5:4 pro Atlantu, která byla celkově o něco lepším týmem než Rangers a vyhrát si zasloužila. Blueshirts si mohou nadávat, že lehkovážně pustili dvoubrankové vedení. Nebýt pořádné porce štěstí především ve třetí třetině, neměli by Jezdci ani bod.


Sandis Ozolinš naráží na mantinel Ilju Kovalčuka.



Strakův gól.



Jaromíru Jágrovi se střelecky nedařilo.



Hráči Atlanty se radují z vyrovnávací branky.



A je rozhodnuto... Henrik Lundqvist a Aaron Ward mohou jen zpytovat svědomí.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 11:05:38