Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers i napodruhé v přípravě zdolali Devils

Rangers i napodruhé v přípravě zdolali Devils

Do druhého přípravného střetnutí nastoupili Blueshirts s řadou hráčů, od kterých se očekává, že potáhnou tým. Oproti úvodnímu zápasu v New Jersey tak mohli diváci na ledě sledovat Martina Straku, Petra Průchu, Michaela Nylandera, Brendana Shanahana, Matta Cullena či Henrika Lundqvista. Naproti tomu Devils i tentokrát postavili až na výjimky bezejmenné hráče a tak domácí Rangers v průběhu většiny zápasu jasně dominovali.

Jejich převaha byla nejvíce znát v první třetině, ve které Jezdci přestříleli soupeře v málo vídaném poměru 21:1. Přesto trvalo dlouho, než se domácím podařilo vstřelit první gól. Zásluhu na tom měl zejména Scott Clemmensen v brance Devils, který se napoprvé vytáhl už ve druhé minutě, kdy chytil obrovskou šanci Grega Moora, jenž se mimochodem ukázal ve skvělém světle a patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Zápasové statistiky
Nebylo tak náhodou, že to byl právě Moore, který měl velkou zásluhu na první brance utkání. V šestnácté minutě se k němu odrazila zblokovaná Malíkova střela a 22letý Kanaďan poslal před branku přesnou přihrávku Cullenovi, pro kterého již nebyl problém zblízka překonat Clemmensena.

Hned v první minutě druhé části nastřelil tyč Thomas Pöck, který byl spolu s Fjodorem Tjutinem nejvytíženějším bruslařem v zápase a také jedním z nejpilnějších střelců, když hostujícího brankáře vyzkoušel hned šestkrát. Protože se ale rakouskému obránci v zápase skórovat nepodařilo, přišla gólová pojistka jednobrankového vedení až ve 22. minutě. Asistenci si opět připsal Moore, který tentokrát před branku přihrál Průchovi a ten podobně jako předtím Cullen překonal Clemmensena.

Na ledě se po druhém gólu přitvrdilo, zvlášť hostující Cam Jenssen se hodlal ukázat tvrdostí hraničící až se zákeřností. Do patřičné míry ho ale uklidnil nejdříve Colton Orr a posléze i Mike Hoffman, kteří se s útočníkem Devils střetli v pěstním souboji. Kromě šarvátek ovšem přibylo i šancí a to zejména díky zlepšenému výkonu New Jersey.

Do hry se tak dostal i Lundqivst, který byl předtím v první třetině na ledě v podstatě zbytečně. Naproti tomu ve druhé části čelil čtrnácti ranám soupeře a většinou nešlo o žádné neškodné střely. Naštěstí se ukázalo, že je švédský brankář v dobré formě a kondici, takže by nic nemělo bránit tomu, aby se opět stal postrachem útočníků z celé ligy.

Ze závěrečné třetiny stojí za zmínku velké šance Straky a Shanahana, kteří spolu nastupovali v jednom útoku a viditelně si rozuměli. Výsledek v podobě gólu z jejich spolupráce ale nevzešel a tak utkání skončilo vítězstvím Rangers 2:0. Potěšující je také to, že se Jezdci oproti mnoha zápasům v minulé sezoně nenechali zbytečně vylučovat a dokázali i odpovědět na tvrdou hru některých hráčů soupeře. Dobrou zprávou je i převaha domácích hráčů na vhazování, kde byli úspěšní v 59 procentech. Naopak varujících je osm nevyužitých přesilových her.


Matt Cullen (vlevo) debatuje s Gregem Moorem



Greg Moore



Brendan Shanahan v souboji u hrazení



Cam Jenssen sráží k zemi Mika Hoffmana
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:42:54