Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci opět přehráli Tučňáky

Jezdci opět přehráli Tučňáky

Po třech dnech odpočinku přijeli Penguins znovu do Madison Square Garden, kde naposled utržili svůj nejtěžší debakl v sezóně. Pittsburgh prožívá nejhorší období ve své historii – klub je na pokraji krachu, Lemieux a Pálffy ukončili kariéru a týmu se vůbec nedaří ani po hokejové stránce, vždyť Tučňáci prohráli dvanáct ze svých posledních třinácti zápasů. Domácí Rangers tak byli v zápase pasováni do role jasných favoritů. Tom Renney si dovolil lehce přeházet složení útočných formací, zejména se záměrem zvýšit ofenzivní potenciál druhé a třetí řady. Těžko lze po jednom zápase soudit, nakolik se mu to povedlo, ale je pravda, že se ani jedna z nově složených trojic gólově neprosadila. Góly totiž v utkání padali pouze při přesilovkách.
Zápasové statistiky
Ve třetí minutě byl vyloučen Hossa, ale Blueshirts hráli v oslabení s velkým přehledem a nepustili Pittsburgh k jediné střele na bránu. Navíc Rucchin zachytil přihrávku Crosbyho a svůj samostatný nájezd zakončil přesnou střelou. Rucchinovi se proti Tučňákům daří, přesně čtvrtinu bodů, které letos získal, si připsal právě proti Pittsburghu.

V sedmé minutě hráli první přesilovku Rangers, když na trestné lavici seděl Kolcov a byli blízko ke druhému gólu. Po ose Ručinský – Sýkora doputoval puk k Petru Průchovi a ten napálil kotouč do tyče takovou rychlostí, že je až s podivem, jak mohla branková konstrukce takovou ránu vydržet.

Domácí pokračovali v náporu, zejména při dalších dvou přesilových hrách si dokázali vytvořit obrovské šance, z nichž ty největší spálil Straka. Řada neproměněných příležitostí zamrzela ještě víc, když si deset sekund před koncem první třetiny pohrál Recchi s Wardem a následně zblízka překonal Lundqvista.

V 26. minutě seděl na trestné lavici Crosby a přesilovková formace Rangers si opět vytvořila drtivý tlak. Jenže Straka opět ztroskotal na Fleurym a Jágr orazítkoval tyčku. Příznivcům Blueshirts pak zatrnulo, když se před domácí brankou zničehonic zjevil nejdříve LeClair a o něco později i Crosby. V obou momentech ale zazářil Henrik Lundqvist.

V 31. minutě byl za faul na Jágra vyloučen Armstrong a Rangers svou pátou přesilovku v zápase využili. Domácí opět předvedli svižnou kombinaci v útočném pásmu a tentokrát ji dokázali přetavit v gól, když Rozsíval využil přihrávku Martina Straky.

Během druhé přestávky se hosté osmělili a třetí třetinu započali náporem. Lundqvist nejdřív vychytal Michela Quelleta a zanedlouho Armstrong trefil tyč. Neuběhla ani další minuta a už obrana nepokryla před brankou Recchiho, jenž těsně před Lundqvistem tečoval puk. Ale podruhé v zápase už švédského reprezentanta překvapit nedokázal. Ve 46. minutě završil sérii šancí Penguins útočník Lefebvre, jehož střela se zastavila o brankovou konstrukci. Na tyče tedy utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Potom se konečně domácí probrali, přestali soupeři nabízet jednu příležitost za druhou a začali vyrážet do nebezpečných protiútoků. Do přečíslení 2 na 1 se dostal Straka s Nylanderem, zodpovědnost na sebe vzal první jmenovaný, jenže i pátá střela plzeňského rodáka skončila na výstroji kanadského gólmana.

Uklidňující branka se domácím tak podařila vstřelit až v 50. minutě. Ke gólu jim opět dopomohl Armstrong, jenž byl podruhé v utkání vyloučen a Jezdci jeho faul znovu potrestali. Poti vystřelil od modré a Sýkora na druhý pokus dorazil puk do branky. To byl zároveň poslední gól zápasu, protože v závěrečných vteřinách Moore i Jágr těsně minuli prázdnou bránu. Rangers se tak popáté v sezóně mohli radovat z výhry nad Pittsburghem.


Ohlasy po utkání:

Henrik Lundqvist:
"Bylo pro nás důležité vyhrát tenhle zápas. Ale musíme se připravit na zítřejší zápas s Islanders, proti kterým se hraje těžko."

Steve Rucchin:
"Není dobré, že jsme se nedokázali prosadit při hře 5 na 5, ale nemyslím si, že bychom se tím měli příliš znepokojovat. Dneska zahráli skvěle zvláštní formace. Petrův gól byl pro nás ohromně důležitý, protože jsme se dostali do dvoubrankového vedení."

Jed Ortmeyer na adresu Steva Rucchina:
"On je skutečně jedním z největších tahounů týmu. Hraje se zraněním (Rucchin má potíže s třísly - pozn. autora) a na ledě tvrdě pracuje na obou koncích kluziště. Nikdy nic neošidí. Jsem rád, že se mu dostalo odměny v podobě gólu v oslabení. Je to dobré pro něj stejně tak jako pro náš tým."



Takto se Steve Rucchin rozjel v první třetině k individuální akci...




...a nádherně ji zakončil.




Michal Rozsíval neztrácel přehled ani když byl obtěžován napadajícím Kolcovem. Svou brankou rozhodl třetí utkání v sezóně. Více vítězných gólů má na kontě z Rangers pouze Jaromír Jágr.




Michael Nylander odehrál další dobrý zápas a připsal si asistenci u Rozsívalova gólu.




Rozhodčí posuzovali většinu zákroků velice přísně. Tento drobný háček Fedora Tjutina jim ale unikl.




Sidney Crosby nastoupil i přes chřipku. V utkání nechtěně přihrál Stevu Rucchinovi na jeho gól a radost mu zajisté ani neudělalo, když na jeho adresu domácí fanoušci ve třetí třetině vykřikovali hanlivý pokřik.



Petr Sýkora se spoluhráči oslavuje svoji branku.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:41:44