Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rozhovory | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Rozhovory

Lundqvist: Charlise je teď na prvním místě

Gólman Henrik Lundqvist poskytl před pár dny rozhovor známému švédskému deníku Aftonbladet. V rozsáhlém interview přišlo na řadu spoustu témat, zejména však narození potomka, Stanley Cup a hrozba výluky. Dcerka Charlise se postarala o to, aby King Henrik vklouzl do úplně nové kapitoly svého života. Léta se nejlepší útočníci NHL snaží sympatického Švéda vykolejit a překonat, až malinká princezna ale dokázala, aby se Lundqvist cítil tak trochu nesvůj a nervózní.

Marián Gáborík: Věříme si. Chceme pohár

Redaktor Steve Serby z deníku New York Post se sešel s útočníkem Rangers Mariánem Gáboríkem, aby s ním promluvil o aktuálních tématech. Je tedy jasné, že rozhovor se točil hlavně kolem nadcházejícího play off. Trenčínský rodák přiznal, že Rangers hodně touží po Stanley Cupu. Pánové se ale bavili i o jiných věcech. Gabby promluvil o Pavolu Demitrovi, jenž tragicky zahynul v září při letecké havárii. Nechyběl ani popis některých spoluhráčů.

Henrik Lundqvist: Přemýšlím o úspěchu

V noci na dnešek vymazal střelce soupeře, stal se první hvězdou zápasu. A takhle už to bylo za ta léta u Rangers nesčetněkrát. Henrik Lundqvist je zkrátka famózní gólman, dost možná nejlepší na světě. Svojí práci dává všechno. Miluje ji. Na začátku března mu bude třicet, a tak není divu, že by si rád připsal nějaký úspěch v NHL. Momentálně působí v týmu, který na to má jako nikdy předtím. Minulý týden se sešel se Stevem Serbym z deníku New York Post a povídal si s ním o všem možném. I o Stanley Cupu.

Lundqvist nás přivádí k zoufalství, zní z českého webu Philadelphie

Když bývalý kapitán Rangers Jaromír Jágr podepsal smlouvu ve Philadelphii, zájem Čechů o pensylvánský klub rapidně vzrostl. Důkazem toho je i tento tuzemský web Flyers, který denně navštíví kolem 250 lidí. Jeden z jeho redaktorů, David "Wayne" Hél, nás před časem oslovil s žádostí o výměnný rozhovor k očekávanému zápasu Winter Classic, ke kterému hráči Rangers a Flyers vyjedou již 2. ledna. S Davidovým nápadem jsme souhlasili, a proto si nyní můžete přečíst jeho postřehy k duelu pod širým nebem i k týmu Jezdců. Rozhovor uveřejněný na českých stránkách Letců si můžete přečíst zde.

Ve středu útoku máme přetlak, přiznává Tortorella

Poté, co John Tortorella přišel do New Yorku, pohybují se Rangers na hraně postupu do vyřazovacích bojů. Přesto o odvolání amerického kouče nepadne ani slovo. Proč? Tortorella je zkrátka silná osobnost, která svůj trenérský styl zakládá na disciplíně, spravedlnosti a koncepčnosti. Hráči Rangers se navíc pod jeho vedením odprostili od defenzivní taktiky z dob minulých a předvádění atraktivní hokej plný zápalu. To se fanouškům zamlouvá.

Stal se ze mě úplně jiný člověk, hlásí mladík Del Zotto

Vybojuje si 21letý Michael Del Zotto zpět svou pozici v hlavním mužstvu? To je jedna z ústředních otázek před nadcházející sezonou. Ví to i novinář Rick Carpiniello, který kanadského obránce v průběhu tréninkového kempu Rangers patřičně vyzpovídal. „Bylo to dlouhé léto,“ svěřil se Del Zotto. „Určitě se nedá říct, že bych se nějak bavil. Na druhou stranu jsem ale trávil čas doma se svou rodinou a mohl se soustředit na blížící se ročník.“

Nejvíc se podobám Prustovi, říká tvrďák Justin Soryal

Po Jyrim Niemim, Maxu Campbellovi a Ryanu Bourqueovi poskytl našim stránkám rozhovor hráč z trochu jiného soudku, Justin Soryal, čili hokejista, který za svou dosavadní kariéru posbíral téměř 900 trestných minut a rovných 100 pěstních soubojů. Tento statistický výčet je o to zajímavější, když vezmeme v úvahu, že 188 centimetrů vysokému a 95 kilogramů vážícímu útočníkovi je stále teprve 23 let.

Nechybí mi vnitřní síla ani soutěživost, hlásí Ryan Bourque

Když ho Rangers v roce 2009 draftovali z 80. pozice, vzbudilo to mezi fanoušky newyorského klubu rozruch. Důvodem přitom nebyly hráčovy výjimečné dovednosti či výstřelky, nýbrž jméno. Ryan Bourque je synem slavného Raymonda Bourqua, který je považován za jednoho z nejlepších obránců všech dob. Ryan má také bratra Chrise, jehož před šesti lety draftoval Washington.

Bourque se však na draftu v kanadském Montrealu neumístil relativně vysoko pouze díky svému jménu. Pravou příčinu hledejte v čistě hokejových záležitostech. „Je schopný střílet góly i na ně nahrávat. Zároveň však dokáže brankám zabraňovat,“ pěje chválu na hráčovu univerzálnost Gordie Clark, personální ředitel Rangers. „Vyplatí se ho poslat do závěrečných minut zápasu. Ať už chcete vstřelit gól nebo udržet náskok.“

Chci se stát kompletním hráčem, říká univerzitní talent Jezdců Max Campbell

Přestože pochází z Ontaria, nevydal se jako jeho mnozí krajané cestou kanadských juniorských hokejových soutěží. Místo toho už čtvrtým rokem působí na Západní michiganské univerzitě, kde patří mezi nejlepší útočníky týmu. Max Campbell je v současnosti dokonce nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem svého mužstva. Odborníci vyzdvihují jeho cit pro hru a čich na góly. Díky těmto přednostem by se jednou mohl stát členem druhého útoku Rangers. Nejdřív ale bude muset zvládnout těžkou zkoušku v podobě přechodu mezi profesionály. V rozhovoru pro NewYorkRangers.cz hovořil 21letý Campbell o svém studiu, hokejových rituálech a přednostech.

Po výměně do Rangers jsem byl opravdu šťastný, svěřil se nadějný Fin Jyri Niemi

Nejlépe střílející zadák a zároveň kapitán finské reprezentace z posledního mistrovství světa do 20 let, Jyri Niemi, patří mezi nadějné Jezdce, kteří by v budoucnu mohli ještě vyztužit obranný val manhattanského celku. Sám 20letý Niemi má solidní předpoklady k tomu, aby se v příštích letech ukázal ve třetím obranném páru Rangers. Cesta do NHL však není jednoduchá a nese s sebou mnohé nástrahy. Přísně vyhlížející Fin se je v současnosti snaží překonat v AHL, kde hraje svůj první ročník mezi profesionály. V rozhovoru pro NewYorkRangers.cz hovořil Niemi nejen o svých hokejových začátcích, přednostech a úspěších.

Sather: „Skončím, až mě to přestane bavit.“

Generální manažer a prezident klubu Glen Sather (67) se v posledních letech přímému setkání s novináři většinou vyhýbá. Když se chce vyjádřit k výměně hráčů, činí tak zpravidla prostřednictvím videokonference či tiskového prohlášení. Třetí den letošního kempu ale sestoupil do zákulisí mezi žurnalisty a v dobrém rozpoložení jim věnoval patnáct minut svého času, přičemž poctivě odpověděl na každou otázku. O výjimečnosti rozhovoru svědčí skutečnost, že pro mnohé novináře píšící o Rangers už řadu let to bylo poprvé, co měli možnost hovořit na živo se Satherem více než pár minut.

S Gáboríkem a Anisimovem by nám to klapalo, věří Frolov

Alexandr Frolov patří mezi přední ruské útočníky. V NHL odehrál za sedm sezon celkem 536 zápasů, ve kterých zaznamenal 381 bodů a 168 gólů. Ve svých 28 letech se rozhodl změnit prostředí a zamířil na Manhattan. S Rangers se dohodl na jednoleté smlouvě, jež mu zaručí tři miliony dolarů. V rozhovoru pro stránky sport-express.ru promlouvá o svém rozhodnutí zůstat v NHL a vyjadřuje se mimo jiné i k některým ze svých nových spoluhráčů.

Na univerzitě jsem musel přidat, říká Chris Kreider, první volba Rangers v posledním draftu

Chris Kreider byl před touto sezonou jedním z nejvíce očekávaných nováčků v univerzitní NCAA a své příznivce a pozorovatele nezklamal. Ve druhé polovině ročníku se rozjel naplno a definitivně ze sebe udělal vycházející hvězdu. Člen zlatého amerického výběru na juniorském šampionátu v Kanadě nastoupil k 38 utkáním za bostonskou univerzitu, přičemž se do statistik zapsal 23 body (15+7). Svůj vynikající rok potvrdil místem v All-Star týmu nováčků své ligy.

Server hockeysfuture.com vyzpovídal Kreidera poté, co americký mladík dokončil trénink na turnaji Frozen Four.

Stephen Valiquette: Ta výhra byla pro Daltona

V našem dnešním článku si můžete přečíst překlad rozhovoru z hokejového serveru www.nhl.com. Intrview se točí okolo hlavní postavy pondělního zápasu s Anaheimem – Stephena Valiqueta, který hned ve svém prvním zápase v sezóně udržel nulu a výrazně tak pomohl týmu k výhře 3:0.

V rozhovoru brankářská dvojka Blueshirts zmiňuje, co pro ni bylo hlavním "hnacím motorem" za jeho čtvrtým shutoutem kariéry, proč pro něho byl čistý štít tak velice speciální, ale také to, jaké je to být otcem nedávno narozeného syna.

Rozhovor s Artěmem Anisimovem a Enverem Lisinem

V následujícím článku vám přinášíme rozhovor redaktora serveru examiner.com se dvěma hráči New York Rangers, Artěmem Anisimovem a Enverem Lisinem. Nováčci na Manhattanu mluví mimo jiné o své roli v týmu, šancích do budoucna nebo o posledním zápase ve Washingtonu včetně minely Henrika Lundqvista.

Jevgenij Gračev: Můj cíl je zůstat v Americe

Devatenáctiletý Jevgenij Gračev, účastník posledního rozvojového kempu Rangers, má za sebou úspěšnou sezónu OHL, kde v dresu Brampton Battalion nasbíral 80 kanadských bodů v základní části a dalších 25 bodů v play-off. Tažení Bramptonu vyřazovacími boji zastavili až Windsor Spitfires v samotném finále, když přehráli svého soupeře 4:1 na zápasy. Gračev vynechal poslední dva zápasy finálové série a ve zbylých třech se do statistik zapsal jedinou asistencí.

V tomto rozhovoru bude ruský mladík mluvit o nováčkovském kempu, šancích na základní sestavu Rangers v následujícím ročníku a vyhlídkách ruského týmu před dalším juniorským šampionátem.

Henrik Lundqvist: O víkendu chceme získat čtyři body

Švédský gólman Henrik Lundqvist je považován za jednoho z nejlepších brankářů NHL. Aby také ne, vždyť byl třikrát za sebou nominován na Vezina Trophy. Nyní se se svými spoluhráči připravuje na dvojzápas v Praze, ve kterém se Blueshirts střetnou s Tampou Bay. Po čtvrtečním otevřeném tréninku si šestadvacetiletý gólman udělal čas na otázky novinářů.

Jaký byl trénink?

Byl velmi krátký. Ale užili jsme si ho. Přišlo se na něj podívat hodně lidí, je vidět, že je Česká republika hokejová země.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:54:26