Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Byl jsem v šoku, řekl Hagelin o svém trejdu. Teď už se těší na nové švédské spoluhráče

Byl jsem v šoku, řekl Hagelin o svém trejdu. Teď už se těší na nové švédské spoluhráče

Carl Hagelin už nepatří do organizace Rangers. Tahle zpráva včera doletěla k fanouškům Jezdců krátce po začátku druhého dne letošního draftu. Newyorský klub se rozhodl přenechat práva na šestadvacetiletého útočníka Anaheimu za Emersona Etema a volbu na draftu číslo 41. Hagelin, jeden z nejrychlejších a nejšikovnějších bruslařů v NHL, se o své výměně dozvěděl, když se chystal se svými přáteli na oslavu. V konferenčním rozhovoru se svým novým zaměstnavatelem přiznal, že ho informace pořádně šokovala.

Kde jste byl, když jste se dozvěděl o trejdu?
Byl jsem v šoku. Zrovna jsem se sprchoval a chystal se na oslavu třicátých narozenin přítelkyně mého kamaráda. Najednou mi zazvonil telefon. Volal jsem pak svému agentovi zpátky. Dostal jsem mezitím hodně SMS zpráv, ale nevěděl jsem, jestli je to pravda. Je to jiný pocit, nikdy předtím jsem si tím neprošel. Ale zároveň, kdybych si mohl vybrat tým, kam bych chtěl jít, byli by to Ducks.


Jak těžké je opustit Rangers?
Je to vždycky těžké. Máte spoustu přátel. Tolik dobrých přátel hraje v tomto týmu. Mají spoustu slibných hráčů. Každý rok jsou blízko Stanley Cupu. Miloval jsem organizaci. Od prvního dne se tam ke mně chovali výborně. Byla to první organizace, za kterou jsem v NHL hrál. Budě těžké odejít, ale zároveň si člověk uvědomí, že nebude hrát celou kariéru za jeden tým. Mít možnost hrát za Anaheim je cool. Mají hodně dobrých hráčů a také vždy šanci vyhrát Stanley Cup. Jsem nadšený, že mě získal právě Anaheim. Je navíc vždy příjemné jít do týmu, kde je hodně Švédů. Už z dřívějška znám Rickarda Rakella a Jakoba Silfverberga. Vím také, že Hampus Lindholm je slibný hokejista.


Nyní vám vyprší aktuální kontrakt.
Měl bych být schopen se s Ducks na něčem rychle domluvit. Obchodovali mě, takže vědí, jaké jsou moje potřeby. Nemyslím si, že můj agent a Rangers mluvili o prodloužení smlouvy. Možná Rangers viděli ostatní hráče, jak podepsali a za co podepsali, a možná nebyli schopni mě udržet. Já doufám, že se s Anaheimem brzy dohodnu.


Kde v sestavě sám sebe vidíte?
Svůj první a druhý rok v NHL jsem odehrál hodně času v prvních dvou útocích a bodoval, i když jsem se nedostával na přesilovky. Ofenzivně jsem docela povyrostl, ale není to mé rozhodnutí, zda bude hrát v prvním, druhém, třetím nebo čtvrtém útoku. Zároveň jsem si připisoval body, i když jsem nehrál ve zrovna extrémně útočně laděných lajnách. Těším se na příležitost. Jakoukoli šanci u Ducks dostanu, jsem na ni připraven. Vždycky jsem byl hráčem, který dával na první místo tým. A´T už jde o blokování střel při oslabení nebo o sbírání bodů. Je mi šestadvacet, brzy sedmadvacet, takže doufám, že letos nebo příští rok budu zase hrát v prvních dvou útocích.


Budete mít možnost zahrát si po boku Getzlafa, Perryho a Kesslera.
Anaheim má velice dobré ofenzivní jádro. Dávají hodně gólů a v útoku mají opravdu velká jména. S mou rychlostí bych snad mohl pomoci. V New Yorku jsem hrál s několika hodně zkušenými borci, třeba s Bradem Richardsem, Mariánem Gáboríkem nebo Ryanem Callahanem. Jsem každopádně připraven na výzvu, ať je jakákoli. V létě budu tvrdě pracovat. Do každé sezony jsem šel se stejným způsobem myšlení. Jsem připraven udělat cokoli. Vždy se snažím zlepšovat. To je můj způsob myšlení.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 15:02:10