Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Alain Vigneault pohovořil s médii

Alain Vigneault pohovořil s médii

Trenér Rangers Alain Vigneault se sešel v pondělí 1. 6. se zástupci médií. Hovořil o spoustě věcí. Co všechno prozradil o sezóně, o playoff, o týmu, o Nashovi a St. Louisovi?
Proč sezónu nepovažuje za krok zpět

„Nejsem si zcela jistý, jak přesně definovat tuto sezónu. Jsme stále plni emocí, rozebíráme, co přesně se stalo a proč se to stalo. Náš dlouhodobý cíl byl dostat se zpět do finále Stanley Cupu a bojovat o něj. Jedna třetina chyběla ke splnění tohoto cíle a ten jsme tak nesplnili. Předvedli jsme, v tom sedmém zápase, výkon, který, nechci říci, že by nenaplnil očekávání, ale prostě chybělo něco, co by nám dovolilo ten zápas vyhrát. Na druhou stranu jsme splnili také jiné cíle. Přivedli jsme a zapracovali dobré mladíky a udělali kroky dobrým směrem v jiných aspektech. Ale pořád je to (vyřazení) prostě čerstvé. Vše si projdeme a zanalyzujeme během několika následujících týdnů a uděláme rozhodnutí, která budeme muset udělat pro to, aby to týmu znovu pomohlo.“

O problémech domácích a venkovních výkonů

„Byli jsme dobrým týmem jak venku, tak i doma. Proč zápasy 5 a 7 dopadly tak, jak dopadly? Určitě budeme hledat odpovědi na tyto otázky. Musíme přijít s odpověďmi. Posledních několik dní bylo velmi vzrušujících a byla to obrovská výzva pro tým i pro mě osobně. Po sedmém zápase má nejmladší dcera hodiny plakala a nemohl jsem jí utišit. Každý v mém blízkém okolí cítil, že půjdeme dál a, ač je těžké to přijmout, je to život, ve kterém jsme měli na ruce nějaké karty. Teď musíme opět tu skládačku dát dohromady, posbírat ty karty a najít způsob být ještě lepším týmem a dát si vyšší šance na úspěch v dalším roce.“

O potřebě mít lepší hráče v zápase 7

„Cílem byl Stanley Cup a hodně věcí se musí sejít, aby se to podařilo. Bylo spousta pozitivních věcí uvnitř našeho týmu, když se na ně podíváte přísně z pohledu, že jsme se nedostali k poháru, je to samozřejmě obrovské zklamání. Ale je mnoho dalších dobrých aspektů, které si musím sám přebrat.“

„Myslím, že naši hráči dokázali, opakovaně, že ve velkých zápasech mohou být tím klíčovým prvkem. Kolikrát jenom tenhle tým čelil „sedmému“ zápasu během vývoje v sérii a dokázal postoupit? Ať už bylo ve třetí třetině posledního zápasu proti Tampě důvodem cokoliv, něco hráčům chybělo. Bude hodně teorií „proč“, pro mě je nyní hodně brzké udávat přesnější důvody.

O tom, proč je to to těžké a emocionální

„Dobrá otázka a musím říct, že když jsme vstupovali do sezóny, nikdo nevěděl co přesně čekat. Několik hráčů, veteránů, odešlo. Důležité články jádra týmu, lídři. Přidali jsme mladíky a doufali, že budou schopni přispět a předvést dobrou hru. Během vývoje některých hráčů jsme se přesvědčili, že jsme schopni konkurovat, pravidelně jsme vyhrávali a měli šanci skončit první. Začali jsme s jednou skupinou a pokračovali ve vyhrávání. Nechci říct, že jsme se sami překvapili, ale pokračovali jsme v započatém a dovedlo nás to i k výhře na Pittsburghem po výhrách 2-1. Pak jsme vyřadili Washington, vše to byly neskutečné bitvy. Nakonec Tampa. A pořád si myslíme, že jsme měli na to je porazit a chyběl poslední krok. Je to jiný tým, tým z hráčů, kteří určitě zůstanou, z hráčů velmi mladých.

O mladících

„Miller, Hayes, Fast společně se Stepanem, Kreiderem a Brassardem jsou všechno mladí hráči, kteří jsou úspěšní a užiteční v určitých situacích. Organizace má potenciál a je na nás pracovat s nimi a docílit, aby byli nejlepší jak to jen bude možné.“

O Marty St. Louisovi

„Měl jsem, spolu s Jeffen Gortonem, s Martym opravdu dlouhý rozhovor. Marty je skvělý hráč organizace svým vůdčím postojem a příkladem. Chce si vzít nějaký čas, zanalyzovat sezónu a uvidí, co dál. Samozřejmě z našeho pohledu musíme také vědět, kde se bude pohybovat platový strop. Z určitého pohledu to může dopadnout perfektně pro obě strany. On o tom bude přemýšlet a my musíme rozumně rozvrhnout peníze. To bude počáteční bod.

O Ricku Nashovi

Rick dělá spousty různých věcí. A pokaždé jsme se o tom spolu bavili. Každým playoff, které hraje, se zlepšuje. Když přišel do New Yorku, byl starší hráč s pouze čtyřmi zápasy v playoff. Je lepší a lepší a rozumí tomu, že jeho příspěvek je velmi důležitý. Myslím, že se bude i dále zlepšovat.

Na co je nejvíce pyšný

Myslím, že na tým obecně. Vím, nedotáhli jsme to do finále, ale nechali tam všechno. Možná to občas nebylo pěkné, ale hráli a pracovali tvrdě a pro své spoluhráče a fanoušky dělali co mohli každý večer.

O jádru týmu

Pokud vylepšíme některé určité aspekty, rozhodování, každým rokem se měnící platový strop, pokud se podaří v tom pokračovat, mám dobrý pocit, že máme skupinku mladých hráčů správného věku a dobrých zkušeností a ťukáme na tu bránu a blížíme se k jejímu úplnému otevření. Jestli věřím v tento tým? Má odpověď je ano.

O (své) budoucnosti

„Vždy tu bude osobní rozhodování, o co se snažíme a děláme lépe, a co se učíme. Hráči to mají stejné z jejich pozice. To je způsob, jak se zlepšit a přenést se přes to. Nyní je naším cílem další rok. Další rok, to je takové restartovací tlačítko. Musíme se probojovat do playoff, to je výzva číslo jedna. Pak budeme bojovat o výhodu domácího prostředí, to bude další výzva. Pak vyhrát první kolo playoff. Restart každou sezónu. Pokud se vítězové Stanle Cupu a Presidents Trophy z poslední sezóny nedostanou do playoff, je to jen důkaz, jak je to neskutečně obtížné.

Platnost uložené stránky vyprší: 17. 4. 2024 01:23:53