Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nejvíc se podobám Prustovi, říká tvrďák Justin Soryal

Nejvíc se podobám Prustovi, říká tvrďák Justin Soryal

Po Jyrim Niemim, Maxu Campbellovi a Ryanu Bourqueovi poskytl našim stránkám rozhovor hráč z trochu jiného soudku, Justin Soryal, čili hokejista, který za svou dosavadní kariéru posbíral téměř 900 trestných minut a rovných 100 pěstních soubojů. Tento statistický výčet je o to zajímavější, když vezmeme v úvahu, že 188 centimetrů vysokému a 95 kilogramů vážícímu útočníkovi je stále teprve 23 let.

Soryal nikdy nebyl draftován a s newyorskými Rangers podepsal smlouvu v březnu roku 2008. V současnosti obléká dres farmářského mužstva Jezdců s názvem Connecticut Whale, kde patří mezi nejtvrdší a nejtrestanější hráče. Ostrý Kanaďan ale není čistokrevným bitkařem, čas od času dokáže být užitečný i v útoku. Ve 150 utkáních American Hockey League zatím nastřádal celkem 25 bodů (11+14). Má potenciál stát se členem čtvrtého útoku Rangers, ale při svém snažení o základní sestavu hlavního týmu naráží na velkou konkurenci.

Kdo tě přivedl k hokeji? Zajímal ses i o jiné sporty?
K hokeji mě přivedli moji rodiče, tenkrát mi bylo kolem pěti let. Vyrůstal jsem v Torontu, kde je hokej velmi populární, takže není překvapení, že mě zaujal právě tento sport. Kromě hokeje jsem hrál i baseball. Ten byl taky fajn.

Jsi tvrdý hokejista, který si zakládá na důrazné hře. Jak vypadá tvá letní příprava?
V létě se připravuji v jedné speciální tělocvičně, která je určena především pro hokejisty. Kromě toho se zaměřuji i na boxování.

Máš za sebou spoustu pěstních soubojů. Připravuješ se na bitky nějakým speciálním způsobem?
Jak už jsem podotkl, absolvuji boxerské tréninky, které mi ve rvačkách na ledě pomáhají. Neboxuji ale jenom v létě, nýbrž po celou sezonu, i když v letní přípravě je to nejintenzivnější. Další věcí, která mi pomáhá v bitkách, je video. Pečlivě sleduji rváče z ostatních mužstev.

Který gól byl ve tvé dosavadní kariéře nejdůležitější?
Na jednom důležitém turnaji jsem vstřelil vítěznou branku v prodloužení, která pomohla mému týmu k celkovému prvenství. Ale to už je dávno, tehdy mi bylo asi patnáct.

Pod jakým trenérem by sis chtěl zahrát?
Pokud by Scotty Bowman ještě trénoval, určitě bych zvolil jeho. Je to legenda. Vždycky jsem o něm slyšel samé dobré věci, takže bych se chtěl přesvědčit, jestli jsou skutečně pravdivé. Myslím, že bych se od něj mohl přiučit mnohým věcem.

Kdo je nejtalentovanějším hráčem Connecticutu?
Nejtalentovanějším hráčem, kterého máme, je určitě Dale Weise [rozhovor vznikl před povoláním Weiseho do hlavního týmu Rangers, pozn. autora].

Kterému hokejistovi na soupisce Rangers se herně nejvíce podobáš?
Myslím, že se nejvíce podobám Brandonu Prustovi. Oba se hodně pereme, ale zároveň umíme hrát hokej.

Kolik zubů jsi během své kariéry ztratil?
Zatím jsem ztratil jenom jeden.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:19:03