Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website S Gáboríkem a Anisimovem by nám to klapalo, věří Frolov

S Gáboríkem a Anisimovem by nám to klapalo, věří Frolov

Alexandr Frolov patří mezi přední ruské útočníky. V NHL odehrál za sedm sezon celkem 536 zápasů, ve kterých zaznamenal 381 bodů a 168 gólů. Ve svých 28 letech se rozhodl změnit prostředí a zamířil na Manhattan. S Rangers se dohodl na jednoleté smlouvě, jež mu zaručí tři miliony dolarů. V rozhovoru pro stránky sport-express.ru promlouvá o svém rozhodnutí zůstat v NHL a vyjadřuje se mimo jiné i k některým ze svých nových spoluhráčů.

Očekávalo se, že byste se mohl vrátit do Ruska. Proč se tak nakonec nestalo?
Měl jsem dvě dobré nabídky z KHL, ale zároveň jsem měl několik možností na pokračování kariéry v NHL. Nakonec jsem si vybral Rangers, protože jejich nabídka se mi zamlouvala nejvíc.

Je obecně známo, že o vás měl zájem Petrohrad a Ufa. Právě Ufa vám prý nabízela čtyřletý kontrakt na 20 milionů dolarů. Je to tak?
Nebudu skrývat, že Ufa o mě hodně stála. Potvrdil mi to i jejich trenér, Vjačeslav Bykov, se kterým jsem mluvil.

Nehrála roli i zlost vůči Bykovovi, který vás nevzal na olympijské hry ve Vancouveru?
Na olympiádu jsem už dávno zapomněl a nechci, aby dnes byla tématem rozhovoru.

V Petrohradě jste se mohl setkat s Nabokovem, který nastupoval ve stejné konferenci NHL jako vy. Mimochodem, překvapilo vás jeho rozhodnutí vrátit se do Ruska?
Jevgenij patrně myslel, že to pro něj bude lepší. A nemyslím si, že mám právo komentovat nebo kritizovat rozhodnutí jiného hráče. Každý hokejista ví, jaké pokračování kariéry je pro něj to nejlepší. Nabokovovi chci jen popřát hodně štěstí. Ať chytá v KHL stejně spolehlivě jako se mu to dařilo v NHL.

Jestli dobře chápu, podepsání jednoleté smlouvy s Rangers dává šanci, že po skončení kontraktu zamíříte do Ruska?
V životě je možné vše. Nyní jsem se dohodl na dobré smlouvě s Rangers, takže chci hrát za tento klub a žít v New Yorku.

Uvažoval jste nad možností setrvat v Los Angeles?
Strávil jsem tam sedm let. Cítil jsem, že je čas na změnu.

Už jste mluvil s vedením Rangers?
Ano, komunikovali jsme spolu před podepsáním smlouvy. Bylo pro mě důležité znát míru jejich zájmu. Dověděl jsem se, že dostanu hodně prostoru na ledě, budu hrát přesilovky a pravděpodobně si zahraju v elitním útoku s Mariánem Gáboríkem. Chtějí, abychom s Gáboríkem vytvořili velkou útočnou sílu.

Minulou sezonu se Gáborík stal jasným lídrem ofenzivy Rangers, když v 76 zápasech zaznamenal 86 bodů (42+44). Co můžete o tomto hráči říct?
Je hodně talentovaný a rychlý. Má cit pro hru a dokáže střílet góly i vytvářet šance pro ostatní. V současné NHL je Marián jeden z nejlepších.

Za Jezdce hraje také váš krajan, Artěm Anisimov. Mohla by řada Frolov – Anisimov – Gáborík vytvořit nebezpečný útok?
Podle mého názoru by to byla velmi dobrá lajna.

Posledních pět let vládne brankovišti Rangers Švéd Henrik Lundqvist – jeden z nejlepších brankářů na světě. Jak se vám proti němu dařilo?
Henrik je vskutku brankářská extratřída. Zrovna teď ale nevím, jestli jsem mu už dal gól nebo ne. Až se dostanu do New Yorku, musím se ho zeptat, zda si to nepamatuje on (usmívá se).

Trenér Rangers, John Tortorella, je známý svým bouřlivým chováním. Všichni si pamatují, jak během zápasu hodil na fanouška láhev s pitím.
Na to si nepotřebuji zvykat (smích). Pro mě nejdůležitější, aby mě kouč nechal hrát.

Svou kariéru v NHL jste zatím strávil v Západní konferenci. Nyní se přesouváte na východ, kde září vaši krajané, Malkin a Ovečkin. Chápete, že nyní budete přitahovat více pozornosti?
Na nějaké soutěžení s ostatními Rusy nemyslím (usmívá se). Nejdůležitější je, abych rychle zapadl do nového týmu a byl užitečný. Udělám všechno možné, abych střílel více gólů.

Mimochodem, přál jste si podepsat podobně dlouholetý kontrakt jako Kovalčuk?
Mohl jsem podepsat smlouvu na několik sezon, ale nevyhovovalo mi to.

Příprava v NHL ještě nezačala. Plánujete navštívit Rusko?
Toto léto se domů pravděpodobně nedostanu.

Zdroj: sport-express.ru
Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 17:26:50