Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prospects | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Prospects

Jezdci napravili zaváhání a porazili Buffalo

Mladíci Rangers si v druhém zápase v Traverse City poradili s týmem Buffala Sabres. I druhý zápas museli jít do prodloužení, ale napodruhé už se jim podařilo zvítězit. Branky vstřelili Saumuel Noreau a Adam Tambellini. Jezdce čeká poslední zápas ve skupině proti Carolině, která má stejně bodů jako Rangers.

Mladíci Rangers padli v prvním zápase v Traverse City

Včera hráli mladíci Rangers svůj první zápas na turnaji v Traverse City, který je určen mladým nadějím. Turnaje se letos zúčastňují kromě Jezdců i Detroit Red Wings, Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Minnesota Wild a St. Louis Blues. Turnaj nezačali nejlépe, protože v prvním zápase podlehli týmu Dallasu.

Jezdci vybrali sedm hráčů z letošního draftu

Sobotní odpoledne vstupovali do výběru nadějných mladíků Jezdci s pěti volbami. Po dvou výměnách kdy vždy vyměnili svou volbu za dvě v nižším kole, nakonec zvolili sedm nových hráčů. Jsou to brankáři Brandon Halverson (59. Pozice) a Igor Shesterkin (118.), obránci Ryan Mantha (104.), Daniel Walcott (140.), Tyler Nanne (142.) a útočníci Keegan Iverson (85.)s Richardem Nejezchlebem(122.).

Pohled na hráče v systému

Nyní když už skončil první tým svou cestu vyřazovacími boji, je vhodný čas napsat pár řádků o hráčích, které klub draftoval anebo podepsal jako volné hráče v minulých letech, ale ještě stále hráli juniorské či univerzitní soutěže nebo působí v Evropě.

Pohled na záložní tým

Pomalu končí letošní základní část AHL, kde působí záložní tým Jezdců Hartford Wolf Pack. Bohužel s koncem základní části končí Vlčí smečka své účinkování úplně. Už několik týdnů je znám fakt, že se do bojů o Calder Cup neprobojovali. Proč tomu tak je? Jak si vedli hráči, kteří mají šanci zahrát si za první tým? Na tyto otázky se vám pokusím odpovědět v následujících řádcích.

Anthony Duclair odpovídal otázkám fanoušků na Twitteru

Anthony Duclair je uprostřed své skvělé sezóny v týmu Quebecu (QJMHL) - na svém kontě má už 99 bodů (50+49) v 59 zápasech. Duclair byl draftován ve třetím kole jako celkově osmdesátý v draftu 2013. Tento osmnáctiletý útočník měl ale podle mnohých potenciál výběru v prvním kole, ale před draftem se zranil a to způsobilo jeho propad do třetího kola. Anthony si našel chvilku času, aby odpověděl na dotazy fanoušků prostřednictvím svého účtu na Twitteru.

„Nikdy nechcete být na straně poražených,“ říká Brady Skjei

Minnesotský rodák Brady Skjei hrající druhým rokem na Minnesotské univerzitě vyrůstal jako hokejista ve Vývojovém programu Spojených států a na začátku tohoto roku reprezentoval svoji zemi na Mistrovství světa juniorů. V uplynulých dvou týdnech sledoval své možné budoucí spoluhráče v dresu Blueshirts Ryana Callahana, Ryana McDonagha a Dereka Stepana, jak reprezentují barvy USA na Olympijských hrách v Soči. Nedávno si Brady popovídal s Jimem Cernym z BlueshirtsUnited.com.

Rozhovor s nadějným Jezdcem Ryanem Gravesem

Posledních osm měsíců byla pro Ryana Gravese jedna velká zkušenost. Poté, co si ho Rangers vybrali ve čtvrtém kole červnového draftu, strávil týden na tzv. Prospect Campu, aby se pak mohl vrátit do tréninku v Nové Scotii. Poté se zúčastnil turnaje talentů v Traverse City, po němž se přidal do předsezónního kempu prvního týmu, kde dostal možnost bruslit vedle Dana Girardiho či Ricka Nashe. 183 centimetrů vysoký a téměř metrák vážící obránce už poznal i byznys tohoto sportu. Na počátku tohoto kalendářního roku byl vyměněn z Charlottetownu do Val-d'Or. Pro server BlueshirtsUnited.com ho vyzpovídal Matt Calamia.

Mladí Jezdci očima Jesse Rubensteina

Příliš novinek okolo hlavního týmu Rangers k dispozici není, Mats Zuccarello je stále beze smlouvy i přes optimismus jeho agenta a do arbitráže zbývá stále deset dní, situace kolem Dereka Stepana je nejasná ještě více a nelze ani vyloučit, že se v jeho případě dají věci do pohybu teprve v momentě, kdy začne reálně hrozit, že talentovaný útočník vynechá tréninkový kemp Blueshirts. V období novinkového sucha tak může být nejlepší doba poohlídnout se dovnitř organizace Jezdců a rozebrat, do koho lze vkládat naděje, že by se již v nadcházející sezoně mohl objevit v prvním týmu. Rozsáhlý rozhovor na toto téma nedávno Miku Murphymu z webu blueshirtbanter.com poskytl Jess Rubenstein, který je expertem na slovo vzatým právě přes mladé hráče v systému Rangers. Protože nám rozhovor přišel velmi zajímavý, přinášíme jej v překladu i našim čtenářům.

Představujeme hráče vybrané v draftu

Včerejší draft přinesl Jezdcům pětici nových hráčů do systému, jsou jimi brankář Mackenzie Skapski (170. celkově), obránce sympatického příjmení Ryan Graves (110. celkově) a útočníci Adam Tambellini (65. celkově), Pavel Buchnevich (75. celkově) a Anthony Duclair (80. celkově). U každého z nich se vám nyní pokusím popsat potenciál a silné slabé stránky.

Jak si vedou mladí hráči ze systému?

V tomto článku bych vám rád popsal situace, v nichž se nacházejí mladící ze systému a to jak z Evropy, tak juniorských soutěží či univerzit. Začněme juniorskými soutěžemi.

Michael St. Croix (Edmonton Oil Kings WHL) 72 zápasů 37+55

St. Croix už má smlouvu s Jezdci v kapse a bude se hlásit v letním kempu v boji o místo v prvním nebo záložním týmu. Jeho ofenzivní schopnosti jsou na juniorském levelu skvělé, otázkou je zda li je dokáže přenést i mezi dospělé. Názory na zlepšení jeho hry v defenzivě a u mantinelů se různí. Ke zlepšení určitě došlo, ale bude to dostatečné? To ukáže až další sezóna, kterou odehraje nejspíše mezi Vlky v Hartfordu.

Jak si vedli mladíci v juniorských soutěžích a Evropě

Základní části juniorských soutěží jsou u konce a tak nastal čas seznámit a trochu zhodnotit výkony hráčů ze systému klubu. Pojďme postupně dle roku, kdy byly jednotlivý hráči draftováni.

Hráči draftovaní v roce 2007

Dane Hobbs (7. kolo), centr, univerzity (32z 12+12)
Ano je to až s podivem, ale celých 5 let po draftu vydržel na univerzitě Dane Hobbs, který momentálně kapitánuje v týmu Massachusetts Minutemen. Jeho výkony se rok od roku postupně zlepšovaly a letos byl opravdu oporou svého týmu, ale jestli to bude stačit na podpis profesionální smlouvy, není jisté. Očekává se, že by mohla přijít nabídka zkušebního kontraktu do záložního týmu v AHL.

Mistrovství dvacetiletých je za dveřmi. Otevřou je i Miller a Čerešňák

Kanada je na nohou. Od 26. prosince do 5. ledna totiž hostí juniorské mistrovství světa. V Calgary a Edmontonu se ve dvou skupinách představí celkem deset národních týmů a nebudou chybět ani zástupci newyorských Rangers. Ačkoliv budou konečné nominace zveřejněny až těsně před začátkem turnaje, je téměř jisté, že v barvách Spojených států se představí J. T. Miller a Slovensko bude reprezentovat Peter Čerešňák.

Kdo z Traverse City posílí hlavní tým?

„Tim Erixon přebírá na modré čáře kotouč od Sauera a rozhlíží se, komu by mohl poslat puk. Nakonec ale střílí a… Rangers využívají přesilovku.“ I tyto slova byste v blížící se sezoně mohli slyšet z úst televizních komentátorů. Právě Erixon je totiž jedním z nejvážnějších adeptů na posílení hlavního týmu Jezdců. Stejně jako ostatní ho ale ještě čeká dlouhá cesta, která nezačne nikde jinde než v Traverse City.

Proti komu se Rangers v Traverse City postaví?

V roce 2007 přivezli Rangers do Traverse City velmi silnou soupisku. A bylo to znát. Tým kolem Brandona Dubinského, Artěma Anisimova a Marca Staala vyhrál všechny čtyři zápasy na turnaji a po právu se mohl radovat z celkového prvenství. Může se stejný kousek povést i letošnímu výběru mladých Jezdců? Možná. Nebude to však záležet jen na něm. Do konečného pořadí zářijové akce jistojistě promluví i kvalita ostatních mužstev. Kdo vlastně proti „zelenáčům“ Blueshirts nastoupí?

Tradiční turnaj mladíků v Traverse City je za dveřmi

Již 10. září odstartuje v michiganském Traverse City turnaj mladých nadějí. Této akci se na rozdíl od juniorského mistrovství světa nepřikládá takový význam, což je škoda, neboť se jí v minulosti účastnilo mnoho stálic současné NHL. Byl to například Pavel Dacjuk, Henrik Zetterberg nebo Brandon Dubinsky. Výjimečnost turnaje spočívá v tom, že se koná zhruba v polovině září. To je doba, kdy se pomalu rozbíhají přípravné kempy před novou sezonou. Hokejisté, jenž na kemp dorazí z Traverse City tak mají výhodu v tom, že jsou rozehraní. V takovém případě je pak o něco snadnější oslnit trenéry a vybojovat si šanci v hlavním mužstvu.

Další hráči vybraní v letošním draftu

Po představení prvního výběru letošním draftu J.T. Milllera, vám nyní ikdyž s trochou zpoždění představím dalších pět výběrů. Jedná se o dva obránce Samuela Noreaua a Petera Čerešňáka a trojici útočníků Steven Fogarty, Michael St. Croix a Shane McColgan. Zajímavostí je že v letošním draftu bylo vybráno jen osm hráčů vyšších než 195 cm a dalších osm menších než 175 cm a z obou těchto skupin vybrali Jezdci jednoho hráče. Tím malým je Shane McColgan (172 cm) a tím velkým pak Samuel Noreau (196 cm). Začněme postupně dle výběru na draftu.

Sen Tomáše Kundrátka se stále více blíží k realitě

Možná bude dalším Čechem v dresu slavných Rangers, možná ho budou fanoušci milovat, možná zvedne nad hlavu Stanley Cup a pak se s ním na střeše autobusu projde po manhattanských ulicích. Dost všech těch možná. Pojďme k jistotám. Jisté je, že Tomáš Kundrátek bude v příští sezoně znovu naplno makat, aby jednoho dne naplnil svůj dávný sen o startu ve slavné NHL. Třetí volba Rangers v draftu v roce 2008 strávila celou minulou sezonu v týmu Connecticut Whale, který slouží jako farma Jezdců. Z ní už je to jen kousek, i co se týče kilometrů, do soutěže, v níž chtějí hrát miliony kluků. Talentovaný český obránce jde ve stopách svého vzoru Tomáše Kaberleho a jednou se s ním chce potkat na ledě.

Zack Phillips - možná první volba draftu

Datum příštího draftu se nekompromisně blíží. Pojďme si tedy představit jednoho kandidáta pro možnou první volbu 24. června. Tým Rangers má nyní čtyři obránce, kteří nedosáhli věkové hranice 28 let a další mladíci si dělají zálusk do zadních řad. Proto je největší pravděpodobnost, že New Yorský celek vybere někoho, kdo by měl posílit útok. Jedním ze žhavých kandidátů je Kanaďan Zack Phillips.

Nahoru, dolů a možná zpět, aneb dejme mu ještě šanci

Před dvěma a půl lety si ho Jezdci vybrali ve třetím kole draftu a v následující sezóně se přesunul za moře a v Ontario Hockey League dresu Bramptonu Battalion překvapil snad všechny. V 60 utkáních nasbíral úctyhodných 40 branek a stejný počet přihrávek. To pasovalo obrovitého forvarda z Chabavorsku do role jednoho z nejnadanějších hráčů v systému týmu z Manhattanu. V té době nikdo nečekal, že po této skvělé sezóně přijde postupný pád až na samé dno. Určitě jste již poznali, o kom budou tyto řádky, a pokud ne, jeho jméno je Jevgenij Gračev.

MSJ 2011: Závěrečné zhodnocení

Juniorské mistrovství světa na americké půdě okořeněné alkoholickým večírkem zlatých Rusů skončilo. Je tedy čas zrekapitulovat si snažení jednotlivých hráčů z organizace New York Rangers. Zejména v zámoří sledovaného turnaje na přelomu roku se zúčastnili celkem čtyři kmenoví hráči Jezdců – Ryan Bourque, Chris Kreider (oba USA), Jesper Fasth (Švédsko) a Roman Horák (Česká republika). Zatímco pro Bourqua, Kreidera a Horáka to bylo již druhé MSJ, Fasth si světový šampionát hokejistů do 20 let zahrál poprvé.

Čtyři nadějní Jezdci a americká obhajoba. Buffalo se připravuje na juniorské mistrovství světa

We just kicked your fucking ass! (V překladu: Právě jsme vám nakopali pr…!) Tak zněl závěr vítězného pokřiku zlatých amerických juniorů na posledním mistrovství světa hráčů do 20 let. V barvách vítězů se tehdy představil Derek Stepan, Chris Kreider a Ryan Bourque. Zatímco prvně jmenovaný už válí za Rangers, Kreider a Bourque si svou účast na mezinárodní scéně zopakují. Měli by být oporami reprezentace Spojených států na domácím juniorském MS. Z kmenových hráčů newyorských Jezdců se na turnaji představí rovněž Roman Horák (Česká republika) a Jesper Fasth (Švédsko). Šampionát odstartuje 26. prosince a jeho vítěz bude znám 5. ledna.

USA

Američané mají být na co hrdí. Na minulém mistrovství juniorů ukořistili zlaté medaile a ukončili pětileté kralování Kanady, která nesla porážku v domácím prostředí těžce. Nadějní hokejisté Spojených států tak získali již své druhé zlato z posledních sedmi let. Vděčí za to národnímu rozvojovému programu (US-NTDP), jehož vznik se datuje do roku 1996. Letošní šampionát se uskuteční v americkém Buffalu a Lewistonu. Domácí tým bude opět patřit mezi největší favority turnaje. Jeho největší zbraní bude brankář Jack Campbell a osm hokejistů, kteří mají v paměti úspěch z minulého roku.

Talentovaný Hagelin zazářil v historicky nejsledovanějším hokejovém utkání

Dva góly a přihrávka. Takový byl podíl Carla Hagelina, nadějného mladíka Rangers, na výhře Michiganské univerzity nad Michiganskou státní univerzitou v poměru 5:0. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by se zápas nehrál na stadionu v Ann Arbor a pokud by ho přímo z tribun nesladovalo 113 411 lidí.

Velkolepá divácká návštěva nemá v hokejových kruzích obdoby, a proto byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů. Souboj dvou michiganských univerzit tak překonal návštěvnost z úvodního duelu posledního mistrovství světa, při kterém se na fotbalový stadion v Gelsenkirchenu vměstnalo 77 803 fanoušků.

Nejdříve školácky chyboval, poté nekompromisně rozhodl. Sauer dál přesvědčuje o svém přínosu pro Rangers

Se zdravotními lapáliemi se potýkal již od juniorského věku. Přesto se nenechal zlomit a dál na sobě tvrdě pracoval. Vlastní úsilí ho vyneslo až mezi defenzivní trumfy farmářského týmu Rangers v Hartfordu. Jenže jeho poctivá obranná hra byla vedením newyorského celku dlouho nedoceněna. V této sezoně se však karta obrátila. Michael Sauer je právoplatným členem sestavy Jezdců a ve svém posledním zápase se poprvé výrazně zapsal do paměti fanoušků manhattanského klubu.

A co se vlastně přihodilo? Rangers odcestovali do Ottawy, aby odčinili čtyři dny starou porážku právě s kanadským celkem, což se jim nakonec podařilo. Vyhráli 5:3. Vyrovnaný zápas pravděpodobně nejvíce ovlivnil skromně vyhlížející bek s číslem 38 na zádech, Michael Sauer.

Jeden, druhý, třetí. A Stepan vstoupil do historie

Na co sáhne, to se mu daří. Tato slova v posledních měsících sedí na Dereka Stepana stejně, jako třináct vodorovných pruhů pasuje k americké státní vlajce. Rodák z minnesotského Hastingsu táhl wisconsinskou univerzitu, zazářil na juniorském mistrovství světa, oslnil v přípravném kempu Rangers a v newyorském klubu také odehrál rekordně úspěšnou premiéru.

Protože Stepanova juniorská hokejová dráha už je drtivé většině příznivců Jezdců dobře známa (můžete se o ní dočíst ZDE), přejděme k přípravnému kempu Blueshirts, kde Stepan rychle všechny ujistil, že je příliš dobrý na to, aby strávil ročník v nižší American Hockey League.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 14:44:07