Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Traverse City, den 2: Další prohra, trenér vidí zlepšení

Traverse City, den 2: Další prohra, trenér vidí zlepšení

Další den, další prohra. Jezdcům to v Traverse City zatím moc nejde, tentokrát padli se St. Louis Blues 0:2 a zatím mají průměr gólu na zápas bídný – jeden jediný. V zápase proti Bluesmanům z St. Louis – mimochodem, toto město má přezdívku Brána na Západ – nenastoupil český bek Petr Zámorský, jenž byl společně s Callem Andersonem a Brandonem Lindbergem pouze na lavičce. Na ledě se ale proháněl v dresu soupeře Čechům dobře známý Adam Musil. Nedá se nic dělat, prohra je prohra, a tak vidí Rangeři alespoň pozitiva.
I když přišla druhá porážka v druhém utkání, trenér týmu Ken Gernander řekl, že skrznaskrz viděl ve svém týmu zlepšení. „Řekli jsme našim chlapcům, aby dneska více soutěžili, více konkurovali, a myslím, že to udělali,“ pochvaloval si po zápase Gernander prostřednictvím blueshirtsunited.com. „Myslím, že jsme odehráli lepší zápas než první, takže jsme zaznamenali zlepšení. Myslím, že to je všechno, co můžeme teď požadovat.

St. Louis otevřelo skóre už v čase 5:51 díky C. J. Yakimowiczovi a celou třetinu kontrolovalo tempo hry. Od té doby se Rangers snažili zvýšit tempo a vyrovnat, ale žádná střela si nenašla cestu až do cíle. Druhá perioda skončila bez branek, dvě minuty po začátku té poslední zvýšil na dvoubrankové vedení Colton Parayko.

Výběr ve třetím kole draftu 2014 Keegan Iverson. Ten zatím hraje v turnaji hodně fyzicky a od začátku mu, jak se říká, jedou nohy. V zápase proti Blues měl jednu z největších možností, jak skórovat, v oslabení totiž jeli Jezdci dva na jednoho, Iverson však netrefil branku. Byl jedním z několika hráčů, které označil Gernander jako ty, kteří se oproti zápasu s Wild zlepšili: „Iverson odehrál silný zápas, stejně jako Brady Skjei. Tambelliniho zápas byl lepší než jeho první. Hodně kluků se zlepšilo, takže doufejme, že nás to přenese přes tu mini krizi.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=7138,7139,7140,7141,7142,7143,7144,7145*

Iverson řekl, že ví, že od něj bylo potřeba více poté, co měl po zápase s Wild v tabulce +/- -2, i když mu to nebylo říkáno na přímo. „Po zápase s Wild jsem s trenérem Gernanderem vlastně nemluvil,“ řekl Iverson. „Ale od lavičky jsem měl pocit, že bych měl ukázat, co ve mně je a co dovedu.“ A Iverson se poučil. Začal hrát tak, jak hrál v sezoně za Portland Winterhawks ve WHL – otrle. „Trenér určitě věděl, že jsem se musel zlepšit a být silou a zvýšit si sebevědomí, mít hlavu nahoře. To mi hodně pomohlo.

Velikost a rychlost jsou největším rozdílem pro hráče mezi juniorským a skoro profesionálním turnajem. „Je tu víc rychlosti,“ přiznal Adam Tambellini, který dokončil svou druhou sezonu ve WHL za tým Calgary Hitmen. „Jsou tam starší kluci, hodně šikovní, větší, hrají tvrději. Je to konkurenceschopný turnaj a každý tým se ukazuje velmi dobře.

Pro Iversona jde určitě o faktor výšky. Se 185 centimetry a 98 kilogramy je podle vlastních slov ve Western Hockey League považován za velkého hráče. Ale tady je to jinak. „Tam je hodně o dost větších hráčů,“ uvedl Iverson. „V juniorských ligách je teď hodně šestnácti a sedmnáctiletých. Taky je tam ale spousta starších a větších. Na poměry WHL vážím hodně, mám 97,5 kilo, ostatní tolik mají taky, ale jsou hubení. Je tam spousta chlapů. Dá se jenom přizpůsobit a hrát tvrdě tak, jako oni.

Iverson říka, že má starší hráče jako měřítko, ke kterému se chce přiblížit. „Vidíte způsob, jakým hrají, a tak vidíte způsob, jakým potřebujete hrát vy. Hrají tak, jak hrají, a vy – jestli jim chcete konkurovat – musíte hrát na stejném, ne-li vyšším. Musíte jim ukázat, co v sobě máte, ukázat jim, že jste ten, co může hrát v NHL.

Brankář Brandon Halverson zmeškal druhý zápas v řadě, má totiž mírně podvrtnutý kotník. Starty si tak připisují pozvaní Taylor Dupuis a Jacob Smith. „Brankářská situace je přesně taková,“ potvrdil trenér Gernander. „Halverson byl jedním z těch, u kterých jsme doufali, že se ukáže nebo předvede… Ale myslím, že oba kluci, co jsme předvedli, odehráli dobré zápasy. Teď je to spíše o tom, že hrajeme týmově a spolehlivě před nimi.

Sestava proti Blues:

Ryan Gropp-Brad Morrison-Hayden Hodgson
Artem Artemov-Adam Tamebllini-Jayden Hart
Zach Bratina-Mark Simpson-Keegan Iverson
Anthony DiFruscia-Adam Brooks-Cameron Askew

Brady Skjei-Ryan Mantha
Ryan Graves-Jerret Smith
Turner Ottenbreit-Sergey Zborovskij


Statistiky Blues-Rangers.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:15:06