Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Představujeme hráče vybrané v draftu

Představujeme hráče vybrané v draftu

Včerejší draft přinesl Jezdcům pětici nových hráčů do systému, jsou jimi brankář Mackenzie Skapski (170. celkově), obránce sympatického příjmení Ryan Graves (110. celkově) a útočníci Adam Tambellini (65. celkově), Pavel Buchnevich (75. celkově) a Anthony Duclair (80. celkově). U každého z nich se vám nyní pokusím popsat potenciál a silné slabé stránky.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=5108,5109,5110,5107,5111*Adam Tambellini LW/C, Surrey BCHL (52 z 36+29) 188 cm, 79 kg

Tambellini odehrál dobrou sezónu ve slabé soutěži BCHL a příští sezónu se bude pokoušet prosadit v univerzitním týmu Severní Dakoty. Podobně jako hráči ze BCHL (třeba Steven Fogarty draftovaný Jezdci v roce 2011) je tento výběr riskem vzhledem k šanci, že bude hrát NHL, ale pokud se to povede, bude to zisk pro vedení klubu. Adam je bratrem Jeffa, který odehrál v NHL 242 utkání a syn Steva bývalého generálního manažera Edmontonu.

Corey Pronman Adam má dobré fyzické předpoklady, solidní dovednosti a je výborným bruslařem. Velmi dobře si kryje puk

Jason Willianson (jeho trenér v BCHL) Tambo je velmi chytrý na svůj věk a kdykoliv dostane puk na útočné polovině je velmi nebezpečný. Jeho střela je na úrovni NHL, a pokud zesílí, bude velkou hrozbou.

Pavel Buchnevich LW, Severstal KHL (12 z 1+1) 185 cm, 73 kg

Ruský talentovaný křídelník se slušnými fyzickými parametry by se dal přirovnat k Nikolaji Žerděvovi. Jeho ofenzivní talent je nesporný pokud se nezastaví ve vývoji, může být hvězdou NHL.

The Scouting Report Letos měl skvělá čísla v juniorské lize v Rusku a odehrál solidní zápasy v KHL. Má špičkové dovednosti s pukem a skvěle hokejové myšlení. Potřebuje zlepšit rychlost, ale technicky je na tom dobře. Postupně bude těžit z pokračujícího vývoje, a pokud přidá sílu, bude zase lepší.

Corey Pronman Má vynikající dovednosti s pukem na hokejce. Má dobré herní myšlení a umí být dobrý nahrávač. Dobře čte hru, má solidní ofenzivní instinkty a volí správná kreativní rozhodnutí.

Anthony Duclair LW/RW, Quebeck Ramparts QJMHL (55 z 20+30) 180 cm, 80 kg

Duclair byl na začátku sezóny předpovídán jako výběr do 1. kola, ale vzhledem k nekonzistenci výkonů klesl až do 3. kola, kde si ho vybrali Jezdci. Jeho ofenzivní potenciál je velký podobně jako u Buchneviche nezpochybnitelný, ale defenzivní hra je nedostačující. Dalším faktorem jeho poklesu v hodnocení byla zranění a suspendace od vedení jeho klubu.

The Scouting Report Duclaire má elitní rychlost a k tomu má i skvělou akceleraci. Do ligy vstoupil poněkud pomaleji, ale pak začal dávat důležitost hře před brankou a to mu hodně pomohlo. Přibrzdilo ho zranění kotníku, ale vrátil se zpět. Kombinace jeho rychlosti a obratnosti mu dávají all star potenciál, ale pokud nezačne pracovat po celém hřišti, NHL hrát nebude.

Aaron Vickers Future Considerations První co se o něm musí napsat, je že hraje stále ve vysoké rychlosti. Pořád jí dělá problémy obráncům. Jeho akcelerace je vynikající a do plné rychlosti se dostává velmi rychle. Je neuvěřitelně obratným bruslařem. Má výborné dovednosti s pukem a to i ve velké rychlosti, někdy to vypadá, že má puk k holi přilepen. Je hodně kreativní s pukem a neskutečně nebezpečný ve hře 1 na 1. Má přesnou střelu, ale umí u velmi dobře prudce a přesně přihrát a tím uvolnit spoluhráče, přesto je považován spíše za zakončovatele.

Ryan Graves D, PEI Rocket QJMHL (68 z 3+13) 193 cm, 100 kg

Ryan není příbuzný se slavnou ikonou Jezdců Adamem Gravesem, ač to mohlo hodně lidí napadnout. Není o něm mnoho informací. Je veliký a silný defenzivní obránce s průměrným bruslením. Díky své pracovitosti si začal přidávat v tréninku mimo led a projevilo se to. Jezdci si ho vybrali, pro jeho zlepšení ve druhé polovině sezóny.

„Snažil jsem se nemít žádné očekávání a všichni mi říkali, že to bude nezapomenutelný den a to určitě bude. Je snem stát se součástí této organizace“ řekl po výběru Ryan.

Jess Rubenstein Velký defenzivní obránce, který má v 18 letech už 2 sezóny v QJMHL za sebou. Já ho přirovnávám k Samuelu Noreauovi, protože je to velmi podobný hráč. Bylo by dobré, kdyby strávil nějaký čas v létě v tréninku s Jeffem Beukeboomem a Adamem Gravesem a pracoval na přehledu a práci nohou. Je to projekt, ale Jezdci mají dobré učitelé pro tuto práci.

MacKenzie Skapski B, Kootenay WHL (65 z průměr 2,78, 91%) 188 cm, 84 kg

Jezdci se rozhodli v šestém kole doplnit systém o brankáře, který je vysoký a odchytal celou sezónu ve WHL za Kootenay. Zde vychytal 7 čistých kont a děli se o první místo v této statistice.

Jess Rubenstein On měl skvělou druhou polovinu sezóny se statistikou 22 výher 7 proher 1 remíza, čímž pomohl svému týmu do play off. Byl vyhlášen hvězdou měsíce února. Dokázal odchytat 65 ze 72 zápasů základní části a dalších pět ve vyřazovací části. Musí zapracovat na pozičnosti. Mám ho radši než ostatní brankáře v systému Jezdců.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 21:43:45