Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jak si vedou mladí hráči ze systému?

Jak si vedou mladí hráči ze systému?

V tomto článku bych vám rád popsal situace, v nichž se nacházejí mladící ze systému a to jak z Evropy, tak juniorských soutěží či univerzit. Začněme juniorskými soutěžemi.

Michael St. Croix (Edmonton Oil Kings WHL) 72 zápasů 37+55

St. Croix už má smlouvu s Jezdci v kapse a bude se hlásit v letním kempu v boji o místo v prvním nebo záložním týmu. Jeho ofenzivní schopnosti jsou na juniorském levelu skvělé, otázkou je zda li je dokáže přenést i mezi dospělé. Názory na zlepšení jeho hry v defenzivě a u mantinelů se různí. Ke zlepšení určitě došlo, ale bude to dostatečné? To ukáže až další sezóna, kterou odehraje nejspíše mezi Vlky v Hartfordu.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=5094,5091,5095,5096,5090,5088,5089,5092* Samuel Noreau (Beie-Comeau Drakkar, QMJHL) 66zápasů 7+25

Noreau zažil nejlepší sezónu v juniorech, zdvojnásobil svou produktivitu a hlavně se stal klíčovým obráncem svého týmu. Nastupoval proti nejlepším řadám soupeře a vynikal svou defenzivní hrou a tvrdostí. Neváhá se poprat a je v tom velmi dobrý. Trochu připomíná Dylana McIlratha, ale tak vysoký potenciál určitě nemá. I on podobně jako St. Croix si vysloužil nováčkovskou smlouvu.

Dalšími jsou nově podepsaní hráči, kteří neprošli draftem.

Tommy Hughes (London Knights, OHL) 67 z 1+15

Tommy Hughes je defenzivní specialista, který způsobem hry hodně připomíná Daniela Girardiho a to hlavně skvělým blokováním střel. Má skvělé fyzické předpoklady a je velmi silný, ale ofenzivu od něho nečekejte. Naopak před vlastní brankou umí být nekompromisní a bezchybný. V létě bude bojovat o místo v záložním týmu Hartfordu jako Noreau.

Michael Kantor (Sudbury Wolves, OHL) 56 z 20+13

Kantora vedl v Sudbury nový asistent záložního týmu a bývalý hráč Jezdců Jeff Beukeboom a určitě on stojí za jeho podpisem. Kantor má dobré fyzické předpoklady, ale produktivita není nijak výrazná. Beukeboomovi se na něm líbí schopnost plnit na ledě všechny úkoly a týmové pojetí. V létě ho čeká boj o místo v Hartfordu.

Josh Nicholls (Saskatoon Blades, WHL) 71 z 47+38

Vysoký produktivní útočník, si řekl při sledování spoluhráče McColgana o nováčkovskou smlouvu. Sice nepatří k top produktivním hráčům WHL, ale určitě má šanci zaplnit v budoucnu místo silového hráče pro 3. a 4. formaci, který má i hokejové dovednosti na slušné úrovni. Sezónu nejspíše odehraje v záložním týmu.

Do výčtu ještě patří Shane McColgan a Peter Čerešnák, kterým ale nebyla nabídnuta smlouva a oba tak míří znovu na draft v letošním roce a v systému Jezdců už nebudou figurovat.

Hráči působící na univerzitách

Steven Fogarty (Univerzita of Notre Dame) 41 z 5+5

Nebýt na univerzitě musela by mu být nabídnuta nováčkovská smlouva a zřejmě by v systému skončil. Univerzita mu dává delší čas na prodání dovedností a schopností. Jako nováček nedostával mnoho prostoru a nastupoval zejména s obranými úkoly. Slušně si vedl na vhazování. Pokud chce dostat šanci, musí se zlepšit v ofenzivě.

Brady Skjei (Univerzita of Minesota) 36 z 1+2

Loňská první volba Jezdců se zapracovala do hodně nabité sestavy obránců univerzity z Minesoty a i to lze brát jako úspěch. Příští sezónu by se měl posunout dál a vydobýt si stabilní místo mezi 4 nejlepšími obránci týmu. V posledních dnech byl nominován do kempu USA pro šampionát juniorů.

Cristoval Nieves (Univerzita of Michigan) 40 z 8+21

Nieves neslevil ze svých výkonů na střední škole a díky svému velkému přehledu ve hře, rychlému bruslení a vysoké postavě se prosadil i v první sezóně v univerzitním hokeji. Podobně jako Skjei byl nominován do kempu USA pro šampionát juniorů.

Conor Allen (Univerzita Massachusets) 35 z 5+14

Allen je další podepsaný mladík, který neprošel draftem. Obránce se slušnými fyzickými předpoklady, se uvedl slušnou hrou na obou koncích hřiště a v dalších letech se popere o šanci zahrát si NHL. V létě bude bojovat s dvojicí Hughes a Noreau o místo v záložním týmu.

V Evropě působila čtveřice hráčů, jejichž práva vlastní Jezdci.

Oscar Lindberg (Skelleftea) 55 z 17+25

Lindberg prožil skvělou sezónu v nejvyšší švédské soutěži a korunoval ji ziskem titulu pro svůj tým a osobním ohodnocením nejlepšího hráče play off. Toto mu pomohlo do nominace na domácí šampionát, kde slavil druhý titul této sezóny. Jelikož už má podepsanou smlouvu s Jezdci, očekává se jeho účast v letním kempu, kde se popere o místo v prvním týmu.

Jesper Fast (HV 71) 47 z 18+17

Fast již třetí sezónu pravidelně nastupuje v nejvyšší švédské soutěži a druhý rok se objevuje ve výběrech reprezentace. Dobrý bruslař s čichem na branky má smůlu na zranění a kvůli tomu letos po konci sezóny nastoupil jen k jednomu utkání v záložním týmu. Pokud bude zdravý, má vcelku velkou šanci zahrát si už příští sezónu v prvním týmu.

Calle Andersson (Farjestad J 20) 22 z 11+20, (Farjestad SHL) 34 z 1+1

Ofenzivní obránce Calle Andersson předváděl skvělé výkony v juniorské nejvyšší soutěži a dostal celkem dost prostoru i mezi dospělými, kde ale ofenzivně strádal. Hráč se skvělými fyzickými předpoklady musí příští sezónu přidat, aby se prosadil i mezi dospělými. S největší pravděpodobností ho čeká klíčová role ve výběru Švédska na MS juniorů.

Thomas Spelling (Rogle J 20) 36 z 19+30

Thomas se po přechodu z nejvyšší dánské soutěže neprosadil mezi dospělými ve švédské nejvyšší soutěži a putoval k juniorům, kde odehrál povedenou sezónu. Bohužel se neprosadil ani v druhé soutěži dospělých a tak má před sebou hodně práce, pokud chce mít šanci hrát v NHL.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:50:23