Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dvacet nejnadějnějších Jezdců: 1. - 5. příčka

Dvacet nejnadějnějších Jezdců: 1. - 5. příčka

Server hockeysfuture.com se podrobně zabývá mladými nadějemi a budoucími hvězdami hokejového světa. S klidným svědomím lze říci, že v této kategorii nemá mezi ostatními internetovými stránkami konkurenci. A protože redaktorský tým hockeysfuture.com dbá na nadějné hráče všech klubů NHL, výjimkou nejsou ani Rangers. Anglicky rozumějící čtenáři si tedy v případě zájmu přijdou na své. My jsme pro vás připravili čtyřdílný překlad nejnovějšího článku o mladících newyorského klubu, který se zaobírá dvaceti nejperspektivnějšími “zelenáči“ Rangers. Najde se mezi nimi nový Lundqvist, Leetch nebo Gilbert?

Díl čtvrtý: 1. - 5. příčka

1. Jevgenij Gračev, centr/levé křídlo
Draft: 3. kolo, 75. celkově, 2008
191 cm, 96 kg, 20 let

Gračev byl po sezoně 2008-09 v týmu Brampton Battalion vyhlášen Nováčkem roku juniorské OHL a v přípravném kempu Rangers před tímto ročníkem neudělal špatný dojem. Přesto bylo očividné, že ruský útočník potřebuje ještě dozrát. Byl tedy poslán do AHL, přičemž se očekával jeho posun do hlavního mužstva v průběhu sezony. To se ale nestalo. Přechod mohutného forvarda mezi profesionály nebyl zdaleka tak hladký a Rusova produktivita ve slabém týmu vázla.

Dvacetiletý Gračev, jenž hokejově vyrůstal v ruském systému, se stále vyvíjí. V této sezoně nenaplnil očekávání, která se do něj vkládala, a není vůbec jisté, zda bude připraven pro NHL v dalším ročníku. I přesto je Gračev stále nejvýše hodnoceným prospektem Rangers. Pokud nepoleví ve svém úsilí, může toho hodně dokázat.

2. Michael Del Zotto, obránce
Draft: 1. kolo, 20. celkově, 2008
185 cm, 88 kg, 19 let

Del Zotto zaujal v přípravném kempu Rangers natolik, že si vybojoval pevné místo mezi šesti beky v hlavním mužstvu. Mezi jeho největší přednosti patří hra s pukem a rozehrávka, která se skvěle uplatní při přesilových hrách. Bekovy skvělé ofenzivní schopnosti však zastiňuje horší defenziva, o níž se pochybuje už od draftu.

Ve své první sezoně v NHL však Del Zotto na tomto nedostatku zapracoval, stejně tak se snažil zlepšit svou poziční hru. I přes pochopitelné výpadky formy v průběhu ročníku rovněž ukázal svůj ofenzivní potenciál, když se na pozici obránce dostal mezi deset nejproduktivnějších nováčků v lize. Předvedl také, že se nebojí tvrdé hry a soupeři okusili několik jeho ostrých hitů.

3. Derek Stepan, centr
Draft: 2. kolo, 51. celkově, 2008
183 cm, 78 kg, 19 let

Mladý centr prožil ve svém druhém ročníku na wisconsinské univerzitě úžasnou sezonu. Po pomalém rozjezdu začal hrát víc do těla a celkově pozvedl své úsilí. To se samozřejmě muselo odrazit na jeho produktivitě, která šla nahoru. Na juniorském mistrovství světa byl jmenován kapitánem USA a svými parádními výkony si vysloužil titul nejproduktivnějšího hráče turnaje a především pomohl americkému mužstvu ke zlatým medailím.

Druhý nejproduktivnější hráč univerzitní ligy NCAA je velmi inteligentním hokejistou, kterého zdobí skvělé instinkty a šikovné ruce. Mezi jeho další přednost patří poziční hra, vůdcovské schopnosti a chladná hlava, díky níž nedělá ani pod tlakem příliš mnoho chyb.

4. Chris Kreider, centr/levé křídlo
Draft: 1. kolo, 19. celkově, 2009
188 cm, 91 kg, 18 let

Kreider většinu letošní sezony odehrál na levém křídle v barvách týmu bostonské univerzity. Ve svém nováčkovském ročníku ukázal skvělé bruslení, které ho spolu se střeleckými schopnostmi a fyzickými parametry předurčuje do role silového útočníka.

Mladý forvard sice na střední škole předváděl parádní bruslařské kousky i hokejovou chytrost, ale nastupoval především proti slabším soupeřům. Z tohoto důvodu se zdál jeho výběr v prvním kole newyorskými Jezdci poněkud riskantní. Nyní se ukazuje, že Rangers neprohloupili.

Kreider byl stejně jako Stepan členem zlatého amerického výběru na juniorském šampionátu v Kanadě a i on zde zanechal velmi dobrý dojem. Stále teprve 18letý hráč, který dokáže hrát zodpovědně na obou koncích kluziště, tak ve svém prvním ročníku na univerzitě vykročil správným směrem.

5. Bobby Sanguinetti, obránce
Draft: 1. kolo, 21. celkově, 2006
191 cm, 86 kg, 22 let

Sanguinetti v ročníku AHL 2008-09 udělal dobrý dojem a ačkoliv stále musel zlepšovat svou defenzivu, byl před touto sezonou horkým kandidátem na místo v obranných řadách Rangers. Jenomže americký zadák nedokázal v přípravném kempu dostatečně zaujmout a vrátil se zpět do AHL.

V dresu Hartfordu odstartoval doslova skvěle a vysloužil si povolání do hlavního týmu, jenomže nabídnutou šanci nevyužil. Byl často vidět ve špatném postavení a hra se pro něj zdála být příliš rychlá. Po pěti utkáních v NHL se tak opět vrátil zpět na farmu Jezdců, kde polevil a byl nevýrazný. Jeho výkonům nepomohlo ani lednové zranění.

Zdroj: hockeysfuture.com
Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 03:46:54