Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website První volbou Jezdců je Brady Skjei

První volbou Jezdců je Brady Skjei

V noci z pátku na sobotu si vybrali Jezdci z 28. pozice vstupního draftu, konaného v Pitsburghu, obrance Brady Skjeie. Podobně jako v minulých letech (Kreider, Miller, Bourque, Stepan) vsadil tým v čele s Gordie Clarkem a Jeffem Gortonem na hráče jež prošel americkým výchovným hokejovým programem. Oproti letům minulým však nevybrali útočníka, ale obránce se jménem Brady Skjei.

Rodák z Lakewile v Minesotě hrál za tamní střední školu (celkem 50 utkání 9 branek a 28 přihrávek), odkud odešel do US NDTP (Americký národní tým rozvíjející program), kde odehrál poslední dvě sezóny. Zároveň nastupoval za výběry USA do 17 v první a do 18 let v sezóně druhé. V první sezóně odehrál 36 zápasů s bilancí 1+5 a za výběr do 17 let pak 55 zápasů 5+14. NA MS do 17 let pak 5 zápasů 1+2. Další sezóna byla o něco lepší, co se produktivity týče 24 zápasů 3+9, výběr do 18 let 60 zápasů 4+19 a na MS do 18 let 6 zápasů 0+1.

Skjei má skvělé fyzické předpoklady výška 191 cm a váha 92 kg i přes něž je velice dobrým bruslařem. Podle některých skautů jde o nejlepšího bruslaře mezi obránci v letošním draftu vůbec. Skvělé bruslení velmi dobře využívá k bránění a zejména zastavování rychlých kontrů soupeře. Zatím nepředváděl žádné velké ofenzivní schopnosti, ale na předpoklady na zlepšení upozorňuje také většina odborníků, jež ho hodnotili pro letošní draft.

Jeho hra tělem není úplně špatná, rozhodně má ale rezervy a na této části hry je nutno zapracovat. Pokud dokáže plnohodnotně využívat své fyzické předpoklady, bude z něho velice nepříjemný silný, dobře se pohybující soupeř. Kdyby k tomu dokázal naplnit i ofenzivní potenciál, stal by se jedním z nejlepších obránců soutěže.

Co oněm napsali:

The Hockey News
Brady není nejlepším obráncem letošního draftu, ale nemá k tomu daleko a je to nepochybně nejlepší bruslař mezi obránci. Ač to na první pohled nevypadá, má velkou útočnou schopnost, kterou by měl ukázat v další sezóně na univerzitě.

MN hockey prospects
Skjei je velký šikovný obránce, který má skvělou práci nohou a dobré ruce. Hraje s hlavou nahoře a dobře předvídá. Má dobrou první přihrávku při založení útoku. Na svou výšku je velmi rychlý a obratný. Neděste se jeho nízkého hodnocení, příjde to časem Brady je top talent, typ obránce jako Ryan McDonagh.

The Scouting Reports
Skjei je impozantní obránce, který letos pokračoval ve zlepšování. Na takto vysokého hráče je velmi mobilní a špičkově bruslí. Pořád má nedoladěné dovednosti a učí se je používat, k čemuž mu výrazně pomůže jeho další působiště Universita v Minesotě. Připomíná Connora Murpyho z loňského draftu.

Grant McCagg
Skvělý bruslař, rád podporuje hru od zadu, nadprůměrně pohybuje s pukem a v případě potřeby může zavážet puky do útočné třetiny, má dobré hokejové myšlení, je použitelný v přesilové hře. V posledních měsících se hodně zlepšil, ale jeho potenciál stále není vyčerpán. Nehraje fyzicky a potřebuje zesílit. Není moc kreativní a jeho ofenzivní čísla nemusí být vysoká. Potřebuje ustálit výkony.

Celkový potenciál Skjeie je veliký a může z něho být i hvězda celé ligy, ale na druhou stranu je v jeho výběru hodně rizika a může se stát, že jeho kariéra skončí i přede dveřmi NHL.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 16:55:11