Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Playoff preview #1: Hurricanes vs Rangers - kdo nastoupí v brance?

Playoff preview #1: Hurricanes vs Rangers - kdo nastoupí v brance?

Po dvouleté odmlce jsme se dočkali. Rangers zahájí boje v playoff v kvalifikačním kole proti Carolině. Série se hraje se pouze na tři vítězné zápasy, proto bude hned první střetnutí důležité. V letech 1980-1986 se hrála kvalifikační kola na 3 vítězné zápasy a tým, který vyhrál první zápas vyhrál celou sérii v 87.5 % případů. Otázka dne je jasná: Kdo začne v brance Rangers? Bude to vyházející hvězda Igor Shesterkin nebo veterán Henrik Lundqvist? Jako všechny zápasy playoff východní konference, hraje se v Torontu v hale Scotiabank Arena. Pro nás evropany v krásných 18 hodin. Jak si ovšem poradí Rangers s poledním utkáním? Většina takových zápasů bývá spíš utrpením. Snad to bude v playoff jiné.
Zápasové statistiky

Rangers mají s Hurricanes v sezoně perfektní bilanci 4-0-0 při skóre 17-9. Také proto byla Carolina proti playoff s 24 týmy.

Obránce Hurricanes Dougie Hamilton do úvodního zápasu nezasáhne. Kouč Brind'Amour věří, že do série proti Rangers Hamilton naskočí později.

Tony DeAngelo v pátek netrénoval. Jeho nasazení je rozhodnutí na předzápasovou poradu. V případě jeho absence by jej měl nahradit Libor Hájek. Brendan Lemieux zahajuje dvouzápasový trest za faul na Joonase Donskoie (z 11. března).

Hamilton, který opustil trénink 22. července, od té doby netrénoval. V pátek bruslil, ale mimo tým. Kouč hostí doufá, že bude k dispozici Martin Nečas, který v pátek poprvé trénoval s týmem od příletu do Toronta.

První zápas playoff

Rangers a Hurricanes budou vůbec prvním zápasel letošních bojů o Stanley Cup. V prázdné aréně.

Oba týmy si zápas bez diváků vyzkoušeli v jednom přípravném zápase. Pro playoff si budou muset sami hráči vytvořit dostatečně povzbuzující atmosféru.

Je to to první, čeho si všimnete, když vstupujete na led. Energie v hale, hluk, děti žadonící o puky, různé cedule, transparenty. Všechna ta zábava kolem. To tu prostě není...

Každý se musí nějak přizpůsobit. Jakmile se dostanete na led, soustředíte se jen na hru, ale pořád vnímáte, že je tam ticho.

--- Marc Staal

Kdo nastoupí v bráně?

Oba kouči se rozhodli, že v pátek zatím startující gólmany neoznámí.

Nováček Igor Shesterkin je považován za mírného favorita na post zahajovacího gólmana. V přípravě proti Islanders odehrál 29 minut, připsal si šest zákroků proti sedmi střelám. Kouč Quinn má pak na výběr ještě Lundqvista a Georgieva.

Na druhé straně se předpokládalo, že jako první bude chytat Petr Mrázek. V přípravě proti Capitals ovšem pustil tři branky ze 16 střel. Odchytal lehce přes půl zápasu. James Reimer pochytal všech devět pokusů, které na něj Washington vyslal. Uvidíme, jak velký vliv to bude mít na brankoviště Hurricanes.

Předpokládané sestavy

Rangers

Chris Kreider -- Mika Zibanejad -- Pavel Buchnevich
Artemi Panarin -- Ryan Strome -- Jesper Fast
Phillip Di Giuseppe -- Filip Chytil -- Kaapo Kakko
Brett Howden -- Greg McKegg -- Julien Gauthier
Brendan Smith -- Jacob Trouba
Ryan Lindgren -- Adam Fox
Marc Staal -- Tony DeAngelo
Igor Shesterkin
Henrik Lundqvist
Skrečovaní: Alexandar Georgiev, Steven Fogarty, Tim Gettinger, Vitali Kravtsov, Vinni Lettieri, Danny O'Regan, Brandon Crawley, Libor Hajek, Darren Raddysh
Neschopen hry: nikdo
V trest: Brendan Lemieux

Hurricanes

Andrei Svechnikov -- Sebastian Aho -- Teuvo Teravainen
Nino Niederreiter -- Vincent Trocheck -- Martin Necas
Warren Foegele -- Jordan Staal -- Justin Williams
Brock McGinn -- Morgan Geekie -- Jordan Martinook
Jaccob Slavin -- Sami Vatanen
Brady Skjei -- Joel Edmundson
Jake Gardiner -- Haydn Fleury
Petr Mrazek
James Reimer
Skrečovaní: Ryan Dzingel, Trevor van Riemsdyk, Clark Bishop, Steven Loretnz, Max McCormick, Jake Bean, Roland McKeown, Anton Forsberg, Alex Nedeljkovic
Neschopen hry: Dougie Hamilton, Brett Pesce, Martin Necas

 

Zdroj: nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:49:06