Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Předvánočním soupeřem bude rozjetá Minnesota s nejlepším brankářem

Předvánočním soupeřem bude rozjetá Minnesota s nejlepším brankářem

Už není třeba o tom víc mluvit, je to minulost. Tahle slova slyšeli novináři od trenéra Rangers Alaina Vigneaulta, když od něj po čtvrtečním tréninku chtěli slyšet ještě nějaký komentář k úternímu venkovnímu zápasu s Pittsburghem, který Newyorčané prohráli vysoko 2:7. Zkušený kouč dodal, že teď veškerá pozornost patří další překážce, Minnesotě. A ta si ji opravdu zaslouží. Na Manhattan totiž dorazí mužstvo, které vyhrálo devět posledních utkání a které má v brance muže s vynikajícími statistikami. Ten ale možná chytat nebude.

NEW YORK RANGERS

Není vyloučené, že v sestavě Rangers dojde pro dnešní duel ke změně. Mohl by se v ní objevit obránce Adam Clandening. Čtyřiadvacetiletý hokejista byl totiž během včerejšího tréninku součástí druhé přesilovkové jednotky. Kouč Alain Vigneault to okomentoval slovy, že zkoumá své možnosti a že bude chytřejší poté, co se podívá na zápas Minnesoty s Montrealem. „Ještě nemám jasno v tom, jestli bude hrát,“ řekl Vigneault. Clandening toho zatím v sezoně moc neodehrál (8 zápasů). „Párkrát jsme s ním mluvili. Pochopitelně, že chce hrát. Má správný postoj, tvrdě maká. Musí zůstat připravený, a když to přijde, zahrát dobře. Nevím, kdy to přesně bude, ale až se tak stane, doufám, že předvede dobrý výkon.“ Předpokládá se, že v brance nastoupí Henrik Lundqvist.


Zibanejad zahodil berle a hupsnul na led

Jistě, návrat do hry je stále ještě daleko, ale tohle byl nesmírně pozitivní okamžik. Útočník Mika Zibanejad, jenž se zotavuje ze zlomeniny lýtkové kosti, se včera objevil na ledě tréninkového centra. Vzal si hokejku, puky a v běžné obuvi bez jakékoli části výstroje si šel zastřílet na branku. „Je vždycky příjemné, když vaše rekonvalescence postupuje, ale stále jsme jen v půli cesty,“ řekl Zibanejad novinářům.

Zranění si přivodil 20. listopadu v prodloužení zápasu s Floridou. Do té doby stihl v devatenácti utkáních nasbírat 15 bodů (5+10). Teď, stejně jako drtivá většina hokejistů v takové situaci, trpí. „Je frustrující, když můžete hokej jen sledovat a nemůžete toho být součástí. Když nemůžete nic dělat. Jo, týmu se sice daří, ale člověk chce být na ledě a pomáhat mu, jak jen je to možné. Když to nejde, je to k naštvání,“ pokračoval.

Podle prvotních odhadů se čekalo, že bude mimo hru šest až osm týdnů. Zibanejad se prý podíval na rozpis týmu a odhadoval, kdy by se mohl vrátit. Nahlas to ale včera před žurnalisty říct nechtěl s tím, že proces uzdravování je nevyzpytatelná záležitost, která může být zrychlit i zpomalit. V tuhle chvíli je rád, že se rehabilitace ubírá správným směrem. „Člověk nikdy neví, jak to bude. Opravdu nemůžu říct nějaký časový plán. Jsou to teď čtyři týdny, to jediné lze říct. Zatím se to ubíralo správným směrem. Co bude následovat? Těžko říct. Jsem ale každopádně rád, že už jsem se zbavil berlí a toho gipsu.“


MINNESOTA WILD

Minnesota, to je teď obávaný soupeř. Wild jsou druzí v tabulce Západní konference. Vyhráli už devětkrát za sebou. Naposledy v noci na dnešek, kdy vyhráli v Montrealu 4:2. Kdyby se jim podařilo získat dva body i proti Jezdcům, stanovili by nový rekord, který se jim triumfem proti Canadiens podařilo vyrovnat. „Vyrovnat to je pěkná věc, ale naše práce není hotová,“ řekl včera kouč Minnesoty Bruce Boudreau. V zápase se o vítěznou trefu postaral Eric Staal, jenž část minulé sezony odehrál právě s Rangers. V novém působišti se mu hodně daří. S 26 body (11+15) vede bodování týmu.

Wild dosud inkasovali jen 62 branek, nejméně v lize. Důvodem je i forma brankáře Devana Dubnyka. Vládne statistice procentuální úspěšnosti (94,8%) a nejlepší je i, pokud jde o průměr obdržených branek na zápas (1,57). Nikdo jiný nemá na kontě více nul (5). Zatím ale není jasné, zda bude hrát, protože chytal včera. Místo něj by mohl na Manhattanu hájit brankoviště Darcy Kuemper. V sestavě Wild bude i dnes útočník Jordan Schroder, jeden z gólových střelců proti Montrealu. Hrát totiž stále nemůže nemocný Zach Parise.


VÁNOČNÍ BRUSLENÍ S RODINAMI

Mezi zápasy s Pittsburghem a Minnesotou měli hráči Rangers na programu také společnou týmovou vánoční akci. A ta měla skutečně jedinečnou atmosféru. Odehrála se totiž na kluzišti Rockefellerova centra. Hokejisté si pochopitelně přivedli své blízké.


Brady Skjei na vánoční párty.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 06:51:42