Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jak bude vypadat obrana? McDonaghem šokovaný Vigneault řeší defenzivní rébus

Jak bude vypadat obrana? McDonaghem šokovaný Vigneault řeší defenzivní rébus

Play off míří na Manhattan. Slavná Madison Square Garden bude letos poprvé kulisou hokejových vyřazovacích bojů. Rangers přivítají Pittsburgh, odkud si domů přivezli jednu cennou výhru a série je tak aktuálně vyrovnaná 1:1. Otazník visí nad tím, s jakým složením obrany Jezdci do tohoto mače vyrukují, včera totiž měli na tréninku čtyři dvojice, přičemž na ledě nechyběl ani Ryan McDonagh, což bylo velké překvapení. Není vyloučeno, že dnes naskočí. K týmu se navíc připojil Raphael Diaz. Zatímco Blueshirts řeší podobu obrany, kouč Pittsburghu Mike Sullivan změnil podobu dvou útoků a sledoval pomalu se uzdravující brankáře.
V neděli řekl trenér Alain Vigneault novinářům při konferenčním hovoru, že nepočítá s možností, že se kapitán Ryan McDonagh připojí k týmu na pondělním tréninku. Ale stalo se. McDonagh se cítil natolik dobře, že normálně trénoval se svými spoluhráči v kontaktním dresu. Překvapil tak svého trenéra a nadchl spoluhráče. „Bylo hezké vidět ho s námi na ledě. Kluky vždycky povzbudí, když se někdo takhle vrátí,“ zubil se Kevin Klein. Podobě se vyjádřil i Dan Boyle. „Každý z toho má moc dobrý pocit. Jsme jako rodina. Nechcete, aby byl někdo nemocný nebo zraněný,“ podotkl.


Ryan McDonagh na včerejším tréninku.

McDonagh bruslil s Raphaelem Diazem, jehož tým povolal z farmy, a neměl žádná omezení. Kouč Vigneault uvedl, že je nepravděpodobné, že by se McDonagh dnes mohl vrátit do hry ve třetím zápase série s Pittsburghem. Po čerstvé zkušenosti s dostupností kapitána této možnost ale dveře úplně nezavřel. „Pochybuji,“ reagoval trenér na otázku, zda by McDonagh mohl hrát. A dodal: „Ale už se staly i podivnější věci.“ Zatím prý neví, jaká šestice obránců na Pens dnes vyrukuje. „Víte, že v tomto období o sestavě nemluvím. Musíme udělat nějaká rozhodnutí v obraně. Učiníme tak zítra,“ doplnil Vigneault. Jisté je jen to, že hrát opět nebude Dan Girardi. Ten na tréninku nebyl, je stále day-to-day.

Další tři obranné dvojici byly na tréninku ve stejném složení jako v sobotní utkání. Kevin Klein byl po boku Marca Staala, Brady Skjei bruslil s Danem Boylem a Dylan McIlrath s Keithem Yandlem. „Není jednoduché přijít a hrát, a to zejména v období play off. Myslím ale, že Skjei a McIlrath jsou úžasní. Je super vidět mladé kluky, jak to zvládají,“ chválil Yandle dva mladíky, kteří v sestavě nahradili zkušené kolegy a vedli si velmi dobře.

Raphael Diaz se vedle spolupráce s Ryanem McDonaghem ve čtvrtém extra obranném páru objevil také ve druhé přesilovkové formaci. „Jsem nadšený, že tu jsem. Play off – nejlepší období roku. Jsem nadšený, že jsem znovu součástí tohoto týmu. Jsou tu skvělí kluci,“ radoval se Diaz. Většinu sezony promarodil, teď ale však dle svých slov cítí dobře psychicky i fyzicky. „Dobře ho známe. Je to obránce, který nám může pomoci při přesilovce. Věřím, že když budeme potřebovat, pomůže nám,“ řekl o Diazovi Vigneault.


Sestava Rangers na včerejším tréninku (Na ledě nebyli Dan Girardi a Marek Hrivík, extra útočníkem byl Oscar Lindberg):

Chris Kreider - Derek Stepan - Mats Zuccarello
J. T. Miller - Derick Brassard - Rick Nash
Eric Staal - Kevin Hayes - Jesper Fast
Tanner Glass - Dominic Moore - Viktor Stalberg
Marc Staal - Kevin Klein
Keith Yandle - Dylan McIlrath
Brady Skjei - Dan Boyle
extra obranná dvojice: Ryan McDonagh-Raphael Diaz


PITTSBURGH PENGUINS

Také hráči Pittsburghu měli v neděli volno. Včera pak trénovali UPMC Lemieux Sports Complex. Na ledě byl i gólman Matt Murray, jenž bruslil s týmem poprvé od 9. dubna, kdy se zranil v utkání s Philadelphií. „Je to dobrý pocit. Brusli jsem i trochu sám, ale to není ono,“ poznamenal Murray. Zároveň uvedl, že neví, kdy by se mohl vrátit do hry. Včera trénoval i další zraněný brankář Marc-André Fleury, jenž se zotavuje s otřesu mozku. Jeho status zůstává day-to-day. Nelze to tedy říci s naprostou určitostí, ale vypadá to, že do branky se znovu postaví Jeff Zatkoff.

Trenéři Penguins v neděli dlouze debatovali o složení sestavy pro další zápas. Výsledkem byly změny ve složení útočných trojic. Největší změnou bylo, že Eric Fehr bruslil na pravém křídle po boku Jevgenije Malkina a Conora Shearyho. Další změnou bylo, že Matt Cullen centroval u Toma Kuhnhackla a Bryana Rusta. Zbylé dva útoky zůstaly stejné.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 19:06:07