Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Druhý zápase je tu. Kdo do něj zasáhne? Lundqvist asi ano, Girardi ne, Malkin možná

Druhý zápase je tu. Kdo do něj zasáhne? Lundqvist asi ano, Girardi ne, Malkin možná

Už v devět hodin večer našeho času začne druhé utkání série 1. kola play off NHL mezi Rangers a Pittsburghem. Domácí Tučňáci se mohou v případě vítězství ujmout důležitého náskoku, který sice nezaručuje žádný úspěch, ale dodává jistý klid. Pomáhat jim možná bude i Jevgenij Malkin, jenž včera trénoval a mohl by o poznání dříve opustit marodku, než jak se původně předpokládalo. To je pro soupeře hodně dobrá zpráva. Newyorčané ale také jednu takovou mají. Gólman Henrik Lundqvist, jenž první utkání nedochytal poté, co ho hokejkou zasáhl do oka Marc Staal, trénoval bez omezení a vypadá být připraven. To se však nedá říct o Danu Girardim, a tak je blízko premiéry v play off Dylan McIlrath.
Henrik Lundqvist byl při pátečním tréninku v aréně Pittsburghu prvním hráčem na ledě. „Dnes jsem se cítil docela dobře. Je to mnohem lepší. Po zásahu jsem viděl rozmazaně, těžko jsem se soustředil. Proto jsem nedochytal první zápas. Přes noc se to hodně zlepšilo, včera jsem měl dobrý pocit. Podíval se na to ještě specialista a řekl, že nedošlo k žádnému poškození oka. Jsem šťastný, že se nestalo nic špatného,“ řekl Lundqvist novinářům poté, co absolvoval intenzivní třičtvrtěhodinový trénink.

Hlavní trenér Alain Vigneault nicméně neřekl, zda bude Lundqvist dnes chytat. „Rozhodne se o tom před zápasem. Záleží na tom, jak zareaguje na dnešní trénink,“ uvedl Vigneault. Brankář Magnus Hellberg, jehož tým povolal během čtvrtečního volna z farmy, se včerejšího tréninku nezúčastnil. Několika střelám čelil až po jeho skončení. To tedy naznačuje, že se počítá s Lundqvistem. Spoluhráči byli z jeho účasti na ledě nadšení. „Je opravdu důležité, že byl zpátky. Je to náš lídr. Potřebujeme ho zdravého. Je skvělé vidět, jak dobře si vedl v tréninku. Ten zásah do jeho oka byl děsivý moment,“ poznamenal J. T. Miller.

Lundqvistovo oko bylo včera, kdy s ním novináři nemluvili v kabině, ale v tiskové místnosti, mírně nateklé a modro-černé. Reportérům přiznal, že první chvíle po zásahu hokejkou Marca Staala byly pro něj děsivé. „Nehody se stávají, zranění se stávají. Během jednoho roku jsem zažil dvě velice nepříjemná zranění. Bylo to každopádně velmi bolestivé, ale zároveň jste otupělý. Než otevřete oči, nevíte, co se bude dít, a to bylo děsivé,“ pokračoval hvězdný gólman. Byl schopen dochytat první třetinu, o přestávku ale začal oko hodně natékat.

Po dobré zprávě od specialisty vypadal Lundqvist na včerejším tréninku ve velmi dobré formě. Nyní se tedy čeká na rozhodnutí, zda nastoupí. Sám hráč včera bezprostředně po tréninku neměl žádné problémy. „Musíte hodně rychle reagovat na rychle se pohybující objekty. Jsem velmi spokojen s tím, jak se s tím mé oko dnes vypořádalo,“ dodal.


Henrik Lundqvist na tiskové konferenci po včerejším tréninku.


Girardiho vyřadilo zranění

Zatímco u Lundqvista je dost možné, že dnes hrát bude, u Dana Girardiho je naopak jasné, že do hry nezasáhne. „Dan je mimo hru kvůli zranění,“ podotkl Vigneault. V sestavě tak s největší pravděpodobností bude Dylan McIlrath. Pro Girardiho to bude první vynechaný zápas v play off od jeho připojení k Rangers. McIlrath bruslil na tréninku s Keithem Yandlem. „Cítím se připraven. Jsem nadšený z té možnosti,“ řekl McIlrath. Nebylo vyloučeno, že bude někdo povolán.


Skjei dostal pochvalu

Alain Vigneault pochválil obránce Bradyho Skjeie za jeho výkon ve středečním utkání. Zároveň očekává, že se talentovaný obránce bude postupně zlepšovat. „Vedl si dobře. Věřím, že to bude ještě lepší. Výborně bruslí, skvěle zachází s pukem. Je možné, že první utkání play off NHL v kariéře v něm probudilo nervozitu, proto věřím, že to bude ještě lepší,“ uvedl Vigneault. Sám Skjei byl se svým výkonem také spokojený. „Mám pocit, že to bylo docela solidní. Myslím, že jsem odvedl docela dobrou práci,“ uvedl.


Sestava Rangers na včerejším tréninku:
Chris Kreider-Derek Stepan-Mats Zuccarello
J. T. Miller - Derick Brassard - Rick Nash
Eric Staal - Kevin Hayes - Jesper Fast
Tanner Glass - Dominic Moore - Viktor Stalberg
Marc Staal - Kevin Klein
Keith Yandle - Dylan McIlrath
Brady Skjei - Dan Boyle


PITTSBURGH PENGUINS

Velmi povzbuzující den. Tak označil trenér Pittsburghu Mike Sullivan pátek. To protože se zranění útočníci Jevgenij Malkin a Bryan Rust zúčastnili týmového tréninku poté, co ve čtvrtek nechyběli na dobrovolném sklouznutí. Na ledě byl v pátek i gólman Marc-André Fleury. „Všichni měli dobrý trénink. Stále zůstávají day-to-day, ale je to velmi povzbudivé,“ řekl Sullivan.


Útoky Pens na včerejším tréninku:

Kunitz-Crosby-Hornqvist
Sheary-Malkin-Rust
Hagelin-Bonino-Kessel
Kuhnhackl-Cullen-Fehr

Pens by tak dnes mohli mít zpět v sestavě hvězdného ruského útočníka. Konečné slovo padne před utkáním. „Chci hrát. Je to skvělý čas na návrat. Máme čtyři dobré lajny, nezáleží na tom, kde bych hrál,“ řekl Malkin po tréninku, na kterém se představil i v přesilovkové formaci, v níž byl s Krisem Letangem, Sidneym Crosbym, Philem Kesselem a Patrickem Hornqvistem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:19:55