Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ledové Raleigh se podařilo opustit v sobotu odpoledne. Nastoupí v Ottawě Kreider?

Ledové Raleigh se podařilo opustit v sobotu odpoledne. Nastoupí v Ottawě Kreider?

Zprávy po celém světě jsou nyní často plné reportáží o počasí, které vládne ve Spojených státech, konkrétně na severovýchodním pobřeží této země. Tam totiž dorazila sněhová bouře Jonas, která se dotkla desítek milionů lidí včetně hokejistů Rangers. Ti museli zůstat ve městě Raleigh, kde v pátek hráli s Carolinou, o den déle. Do dějiště dalšího zápasu, tedy do Ottawy, se dostali až včera pozdě odpoledne. Úvodní buly dnešního utkání padne v kanadské metropoli už ve 21 hodin našeho času. Zatímco Jezdci se pokusí vyhrát potřetí v řadě, domácí se naopak budou snažit přerušit malou sérii proher.


NEW YORK RANGERS

Rangers v pátek vyhráli v Carolině přesvědčivě 4:1. „Z větší části to byl velice dobrý výkon,“ pochvaloval si kouč Alain Vigneault po zisku důležitých dvou bodů. Jeho svěřenci, kteří předtím doma zvítězili nad Vancouverem, dokázali po dlouhých dvou měsících dvě utkání za sebou. V utkání proti Hurricanes se dvakrát trefil J. T. Miller. Gólově se prosadil i Ryan McDonagh, jenž bodoval v posledních čtyřech zápase v řadě (1+3). Stejnou šňůru má i Derek Stepan (1+4).

Okamžitě po zápase měl tým nasednout do letadla a přesunout se do Ottawy. Počasí ale plány změnilo. Sněhová bouře, která řádí na severovýchodním pobřeží Spojených států, nepustila Jezdce do vzduchu. Mužstvo tak muselo v Raleigh přenocovat a cestovat až včera odpoledne. Ani v té době ale nebyly podmínky zrovna ideální. „Když jsme jeli po úplně zmrzlé runwayi, nebyl to nejlepší pocit,“ sdělil redakci našeho webu Jim Cerny, jenž píše pro oficiální stránky klubu. Tým nakonec bezpečně přistál v kanadské metropoli.

Kvůli této změně přišel mančaft o včerejší trénink. Vedení se nepodařilo v Carolině narychlo sehnat vhodné prostory. V aréně Hurricanes už byl program a v tréninkovém centru Hurikánů trénoval domácí tým a poté také hráči Calgary. Nejsou tedy žádné aktuální zprávy ohledně Chrise Kreidera. Očekává se nicméně, že dnes už by měl nastoupit. Pokud se nestane nic nečekaného, odehraje dnes Derek Stepan své 400. utkání v NHL.


OTTAWA SENATORS

Ottawa prohrála své poslední dva zápasy a osm z posledních dvanácti. V tabulce Východní konference je s padesáti body na jedenácté pozici. V pátek, kdy doma podlehla Islanders 2:5, navíc přišla o útočníka Milana Michálka, který si zlomil prst na pravé ruce. Zatím nebylo rozhodnuto, zda bude muset podstoupit chirurgický zákrok. Nejlepším hráčem Senátorů byl v duelu proti Ostrovanům obránce Erik Karlsson – vstřelil jeden gól a na druhý přihrál. Bodovat dokázal v každém z posledních čtyř zápasů (1+5). Tento zkušený bek je s 51 body (10+41) na čtvrtém místě kanadského bodování ligy. Čtyřzápasovou bodovou sérii mají také útočníci Bobby Ryan (3+2) a Mika Zibanejad (2+3).


VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z TÉTO SEZONY:

Tyto dva týmy na sebe v této sezoně narazily už dvakrát. Obě střetnutí ovládli Rangers. Nejprve zvítězili v Canadian Tire Centre 14. listopadu 2:1, když rozhodující nájezd proměnil Dan Boyle. Na začátku prosince vyhráli Jezdci v Madison Square Garden 4:1. Dvakrát se střelecky prosadil Derick Brassard. V obou zápasech chytal Henrik Lundqvist. Měl v nich úspěšnost 95,7 procenta.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:04:25