Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website V noci čeká Rangers těžké utkání proti Bostonu. Hrát už může Kreider

V noci čeká Rangers těžké utkání proti Bostonu. Hrát už může Kreider

Do Madison Square přijede po Dallasu a Washingtonu další velice těžký soupeř. Rangers totiž v noci nastoupí Bruins. Setkají se tak dva týmy, kterým se v poslední době moc nedaří. Boston z posledních deseti zápasů hned šest prohrál, naposledy po prodloužení s Ottawou. Rangers mají bilanci úplně stejnou. Na Východě je to velmi zamotané, Rangers by pro větší klid měli vyhrát, protože pokud vyhraje Boston, dotáhne se bodově na Rangers. Těm se vrací Chris Kreider, což možná znamená posazení Oscara Lindberga.
Trenér Alain Vigneault trval na tom, že o sestavě není nic rozhodnuto, ale že Chris Kreider se vrátí do sestavy poté, co zameškal dva zápasy kvůli zranění ruky – měl na ní tržné rány, které nešly zašít. Na včerejším tréninku v Madison Square Garden Training Center trénoval Kreider ve třetí lajně s Hayesem a Fastem. Tohle místo má většinou Oscar Lindberg, který dal v sobotním zápase proti Capitals už svůj jedenáctý gól. Včera byl ale využit jako obránce do extra páru s Dylanem McIltrahem, který bude náhradníkem v šesté zápase v řadě.

„Včera jsem chtěl čtyři obranné páry a čtyři útoky. Taky jsem chtěl, aby Kreids chvíli normálně trénoval a dělal nějaké cvičení, protože podle doktorů může hrát,“ řekl trenér Vigneault. „Ještě jsem se nerozhodl, jak poskládám jednotlivé lajny. Nechal jsem je tak, jak byly v sobotu, tedy až na Oscara. Ale přihlédnu k tomu, jak hráli Bruins poslední zápas.“ Sestava tedy vypadala následovně:


J.T. Miller-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Rick Nash-Derek Stepan-Jayson Megna
Chris Kreider-Kevin Hayes-Jesper Fast
Tanner Glass-Dominic Moore-Viktor Stalberg


Ryan McDonagh-Kevin Klein
Marc Staal-Dan Boyle
Keith Yandle-Dan Girardi
(Oscar Lindberg-Dylan McIlrath)

Henrik Lundqvist byl na ledě jediným brankářem, protože Antti Raanta nebruslil a netrénoval kvůli tomu, že měl potíže se zády. K dispozici v dnešním zápase ale, podle trenéra, bude. Pozici Raanty zastával Tim Webb, jenž pracuje v organizaci, řekněme, jako kustod.

Kreider řekl, že jeho ruka je v pohodě a že je hokejista, je to, pro co žije, takže bude dobré hrát a těší se. Mnohem zajímavější jsou ale Kreiderovy postřehy z press boxu, odkud sledoval zápas s Caps: „Když si to uvědomuju, je tam trochu více prostoru, alespoň s Washingtonem to tak bylo. Je to zápas od zápasu, zvláště v téhle lize. Zahušťovali střední pásmo, ale byl tam prostor. Něco jsem se z toho naučil. Pokud tam měli prostor oni, budou ho tam mít i ostatní týmy.“

Kreider zatím prochází sezonou, která je zklamáním. V 39 zápasech dal šest branek a 12 asistencí a řekl, že se potřebuje soustředit na tvrdost a pohyb. Prý je důležité nahazovat puky a donutit tak obranu se otočit a bránit.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:21:06