Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website McDonagh a spol. se pokusí zastavit rozjetou Floridu. Girardi netrénoval, ale hrát by měl

McDonagh a spol. se pokusí zastavit rozjetou Floridu. Girardi netrénoval, ale hrát by měl

Pěkně zostra začíná pro hokejisty Rangers nový rok. Tým z Manhattanu ho odstartuje na ledě Floridy, která v prosinci ukázala svou sílu. Vyhrála sedm posledních zápasů. Pokud bude slavit i proti Jezdcům, stanoví v tomto ohledu nový rekord organizace. A to je ohromná motivace. Není divu, že jsou Panthers, do jejichž arény si teď nachází cestu stále více fanoušků, favoritem. Svěřenci Alaina Vigneaulta totiž mají daleko do formy, která je zdobila na začátku sezony. Naposledy si však poradili s Tampou a do utkání tak vstoupí povzbuzeni důležitou výhrou.


NEW YORK RANGERS

Dan Girardi byl jediným hráčem, který chyběl na včerejším prvním letošním tréninku konajícím se v BB&T Center. Zkušený obránce, jenž v prosinci vynechal pět zápasů kvůli otoku v koleni způsobeném malou prasklinou v oblasti čéšky, dostal od trenérů volno, aby nechal koleno odpočívat. Kouč Alain Vigneault po tréninku vysvětlil, že poté, co Girardi při úterní výhře 5:2 nad Tampou odehrál přes třiadvacet minut, se znovu objevil otok „V podstatě jsme měli dva dny mezeru mezi zápasy, takže jsme se rozhodli, že ho dnes necháme mimo led s myšlenkou, že zítra by mohl být zase úplně v pořádku,“ řekl Vigneault. Předpokládá tedy, že Girardi bude proti Floridě hrát.

Během tréninku se na Girardiho místě střídali obránce Dylan McIlrath a útočník Kevin Hayes, jenž bude s největší pravděpodobností podruhé zdravým náhradníkem. Bolestivou grimasu nasadil v jeden moment kapitán Ryan McDonagh a musel na chvíli pryč z ledu. Stalo se tak poté, co ho puk zasáhl do obličeje. Výsledkem byla malá tržná rána nad rtem a také uvnitř úst, z níž McDonagh nějakou dobu poměrně dost krvácel. Po ošetření se vrátil na hrací plochu a o všem pak s novináři vtipkoval. „Úžasný způsob jak začít nový rok. Byl to Dominic Moore, kdo zvedl puk a způsobil to. Dom Moore. Ne že bych byl nějak naštvaný nebo tak,“ smál se McDonagh.

Vzhledem k tomu, že nepadla žádná zmínka o brankářích, očekává se, že chytat bude Henrik Lundqvist. Ten si včera s novináři popovídal o směřování týmu a o postupu do play off, které už fanoušci Blueshirts považují, s ohledem na úspěchy z minulých let, za samozřejmost. Švédský elegán ani jeho spoluhráči ale nikoli. „Ne, ne. Liga je každý rok stále tvrdší a lepší. Konkurence je vyšší. Podívejte se na poslední sezonu. Boston a Los Angeles nepostoupily do play off. Nikdy neexistuje záruka postupu, musíte si ho zasloužit, vybojovat. Klíčem k úspěchu je nemyslet na to, co je před námi, ale jen na to, co je teď. Základní část je velká část vašeho života. Je jasné, že projdete vzestupy a pády. V poslední době je to pro nás těžké, ale jdeme správným směrem,“ řekl Lundqvist.


FLORIDA PANTHERS

Brankář Roberto Luongo bude hájit svatyni Floridy, která se proti Rangers bude pokoušet o osmé vítězství v řadě, tedy o rekord organizace. Panthers mají za sebou nejlepší prosinec v historii. Ze čtrnácti zápasů vyhráli jedenáct. Naposledy v úterý doma porazili Montreal 3:1. Mimo hru je už několik týdnů centr Nick Bjugstad. Kvůli zranění v dolní části těla nehraje ani obránce Steven Kampfer. Florida se díky skvělé formě posunula už na čtvrté místo Východní konference. Má šestačtyřicet bodů, stejně jako Rangers. Týmovým statistikám vévodí legendární Jaromír Jágr. Bývalý hráč Jezdců už nasbíral šestadvacet bodů (11+15).


VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z TÉTO SEZONY:

Rangers porazili Floridu 21. listopadu v Sunrise 5:4 po prodloužení. Utkání se povedlo zejména Ricku Nashovi, jenž vstřelil tři branky. Mats Zuccarello zaznamenal tři body (1+2).

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 04:45:04