Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do MSG míří Ottawa s nejlepším asistentem. Vigneault připravuje změny

Do MSG míří Ottawa s nejlepším asistentem. Vigneault připravuje změny

Když končil tréninkový kemp a nováček Oscar Lindberg se dostal na zahajovací soupisku, trenér Alain Vigneault si nebyl zcela jist, co přesně může od tohoto Švéda očekávat. Poté, co Lindberg vstřelil čtyři góly v úvodních třech zápasech, kouč bagatelizoval jeho roli ofenzivní síly týmu. Nyní, po odehrání sedmadvaceti zápasů, o dva měsíce později, Vigneault podle všeho vzhledem k absenci Dereka Stepana a nepříliš lichotivým nedávným výsledkům povýší Lindberga do takzvané top šestky, konkrétně do druhého útoku. V útočných lajnách by těch změn mělo být víc. Rangers se musejí ohánět. V poslední době jim to příliš nejde a dnes budou čelit Ottawě, která disponuje Erikem Karlssonem, nebezpečným obráncem, co je hodně vidět na ledě i ve statistikách.


NEW YORK RANGERS

Rangers prohráli předchozí zápas. Doma podlehli Coloradu 1:2. Proto se dalo čekat, že na včerejším tréninku se budou rýsovat změny v sestavě. Pokud jde o útočné trojice, skutečně se tak stalo a zdaleka se to netýkalo jen Oscara Lindberga, o němž kouč Alain Vigneault řekl, že se cítí pohodlně, když má více zodpovědnosti. „Tohle by pro něj mohlo být dobrou volbou,“ řekl Vigneault o posunu Lindberga do druhé lajny k Ricku Nashovi a Chrisu Kreiderovi.

Lindberg byl z tohoto přesunu pochopitelně nadšený. „Tohle jsou dva nesmírně dobří hráči. Nash je jedním z nejlepších v týmu. Mít možnost s nimi hrát je vzrušující a zábavné,“ řekl švédský útočník, jenž v této sezoně nastřílel zatím deset branek. V posledních pěti zápasech se trefil třikrát. „Je jedním z našich nejlepších útočníků. Nejen, že je šikovný a talentovaný, také maká. Je dobrý i defenzivně,“ chválil svého nového kolegu z jedné lajny Rick Nash.


Sestava na včerejším tréninku:

Kevin Hayes - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Chris Kreider - Oscar Lindberg - Rick Nash
J. T. Miller - Dominic Moore - Jesper Fast
Tanner Glass - Jarret Stoll - Viktor Stalberg
McDonagh - Girardi
Staal - Boyle
Yandle – McIlrath

Trenér Alain Vigneault se nechal slyšet, že ještě neví, zda přesně takto tým nastoupí proti Ottawě. Potvrdil, že v brance bude Henrik Lundqvist. Složení obranných dvojic bylo stejné. Právě hru obrany ale včera po tréninku trenér dost pitval. Mluvil zejména o Marcu Staalovi. Ten totiž svým počínáním výrazně pomohl Mattu Duchenemu ke gólu. Staal se v utkání naivně rozhodl poslat puk na hůl Kevina Hayese místo toho, aby ho nahodil do pásma Lavin. Soupeř kotouč Hayesovi sebral a bylo hotovo. „Nebyla to Hayesova chyba,“ podotkl Vigneault.

Práce s pukem ve vlastním pásmu dělá v této sezoně problémy také Danu Girardimu nebo Danu Boyleovi. Potýkal se s tím i Ryan McDonagh, u toho prý ale Vigneault vidí zlepšení. „Ryan je na dobré cestě, pokud jde o bruslení s pukem, dělá lepší rozhodnutí. Myslím, že Marc a Dan mohou být mnohem lepší, než nám zatím ukázali. Náš přechod začínáme s Marcem, Danem, Boylerem, potřebujeme, aby tihle kluci lépe ovládali puk. Řekl bych, že si toho jsou velmi dobře vědomi,“ řekl Vigneault s tím, že beci už by neměli pociťovat potíže v podobě horší fyzičky spojené s letními lékařskými zákroky.


OTTAWA SENATORS

Ottawa na Manhattanu odstartuje čtyřzápasový trip. Naposledy hrála v sobotu, kdy doma porazila Islanders 3:2 po prodloužení. Dva dny předtím potěšila své fanoušky cenným a prestižním vítězstvím 4:3 proti Chicagu. Také toto střetnutí dospělo do prodloužení. I díky těmto dvěma triumfům jsou Senators na lichotivém šestém místě ve Východní konferenci. Na třetí Rangers nyní ztrácejí čtyři body.

Senátoři se dnes možná budou muset obejít bez centra Kylea Turrise, jenž kvůli zranění nohy předčasně odstoupil z utkání proti Ostrovanům. Rentgen ukázal, že nemá nic zlomeného a s týmem do NYC odcestoval, kouč Dave Cameron zatím nepodal žádnou bližší aktualizaci. Ottawa má mezi marody záložního gólmana Andrewa Hammonda, proto je pravděpodobné, že bude pojedenácté za sebou chytat Craig Anderson. Ten si proti Islanders připsal devětadvacet úspěšných zásahů a výrazně přispěl k otočení skóre. Ottawa totiž v zápase prohrávala 0:2.

První hvězdou utkání s Islanders byl zvolen obránce Erik Karlsson. Jeden gól vstřelil a na dva přihrál. Jeho jméno tak bylo u každé trefy. Karlsson je suverénně největším postrachem pro soupeře. Na kontě má šestadvacet asistencí, to je nejvíce v celé lize. V kanadském bodování je na třetím místě s dvaatřiceti body.


VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z TÉTO SEZONY

Rangers 14. listopadu porazili Senátory v jejich aréně 2:1 po nájezdech. Rozhodl o tom Dan Boyle. V normální hrací době padly obě branky v první třetině. V přesilových hrách se za hosty prosadil Chris Kreider a za domácí Erik Karlsson.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 10:09:08