Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers po vypjatém střetnutí s Bostonem hostí Flyers. Bez Stepana

Rangers po vypjatém střetnutí s Bostonem hostí Flyers. Bez Stepana

National Hockey League je soutěž náročná fyzicky i psychicky. Některé zápasy dokážou dát hráčům po mentální stránce pořádně zabrat. S jistotou to pochopitelně nevíme, ale pro hokejisty Rangers by takovým utkáním mohl být včerejší duel s Bostonem. Střetnutí přineslo několik diskutabilních okamžiků a nakonec také prohru Jezdců. Druhou v řadě. Jenže není čas nějak se v tom šťourat. Newyorčané už dnes hrají doma proti Philadelphii. Opět se jedná o odpolední utkání. V tom se určitě nepředstaví Derek Stepan. Ten totiž z Bostonu odjel se zlomenými žebry.


NEW YORK RANGERS

Teprve podruhé v sezoně prohráli Rangers dva zápasy za sebou. Včera v aréně Bostonu prohráli 3:4, přičemž domácí otočili skóre až v závěrečných minutách třetí části. Utkání bylo pro oko hokejového diváka velice líbivé. Mělo náboj, odhodlání. A několik sporných okamžiků. Jeden takový předcházel úplně prvnímu gólu, při kterém Brad Marchand zavadil o hokejku Henrika Lundqvista, kterému pak puk prošel do branky po ledě mezi nohama. Trenéři se nakonec rozhodli nenechat zákrok blíže prozkoumat. „Jo, vzal mi mou hokejku s sebou. Je docela těžké to zastavit, když máte hůl stranou,“ podotkl k tomu Lundqvist.

Oba hráči figurovali i v situaci ze třetí třetiny, kdy se Rangers ujali vedení 3:2 díky gólu v přesilovce. Do početní výhody se hosté dostali po vyloučení Brada Marchanda, jehož sudí poslali na trestnou lavici za najetí do Henrika Lundqvista. Marchand měl trefit Lundqvista do hlavy kolenem. Gólman Rangers upadl na led. „Není pochyb o tom, že to byl faul. Je to hráč, který se takto pohybuje v blízkosti branky. Tohle je situace, kdy jste jako brankář velmi zranitelný vzhledem k vašemu krku. Nebudu ale přehnaně reagovat. Byli potrestaní a já jsem s tím spokojený,“ řekl Lundqvist. Kouč Bostonu Claude Julien byl jiného názoru. „Myslím, že to bylo podruhé. V přípravě udělal Lundqvist to samé. Vím, že je občas hercem, ale nemyslím si, že to musí být na ledě,“ uvedl Julien.

To nejbolestivější ale přišlo ve druhé třetině. Derek Stepan se stal v prostřední části obětí tvrdého hitu Matta Beleskeyho. Ve třetí třetině už se neobjevil. Trenér Alain Vigneault po utkání řekl, že útočník má zlomených několik žeber a je mimo hru na neurčito. „Steps je klíčovou součástí našeho týmu, to každý ví. Je to jeden z nejchytřejších hráčů, jaké jsem kdy viděl. Obvykle pozná, že bude hitovaný, takže na tomhle nebylo něco v pořádku,“ řekl kapitán Ryan McDonagh a zpochybnil tak čistotu zákroku. Sám Belleskey k tomu řekl: „Podle mého si nemyslel, že ho budu hitovat. Vůbec se nezapřel. Neudělal jsem žádný extra velký krok nebo něco takového. Možná to bylo jen trochu pozdě. Ale on mě viděl. Přijel jsem k němu zepředu. Je to nešťastné. Viděl jsem, že je zraněný, doufejme, že to bude v pořádku,“ řekl Beleskey.

Stepena se okamžitě zastal Dylan McIlrath a skočil po Beleskeym. Jenže zatímco obránce Jezdců dostal trest v celkové výši sedmnácti minut, Beleskey obdržel jen pětiminutový za bitku. Přesilovku Bruins využili a vyrovnali na 2:2. „Tohle od Dylana očekáváme. Vypadalo to, že ten hit přišel trochu pozdě. Tohle Mac dělá, postavit se za své spoluhráče. Myslím, že jsme pak svou hru pozvedli a odehráli zatraceně dobrý zápas,“ řekl J. T. Miller. McIlratha za jeho počínání pochválil i Dan Girardi. „Je těžké ztratit někoho takového, jako je Step. A Mac… to je součást jeho hry. Chlap udělá hit, jako byl tenhle, a Dylan ho dovede k odpovědnosti. Udělal skvělou práci, že se zastal spoluhráče. Je to ale nicméně hodně špatný způsob, jak přijít o top centra,“ pokrčil rameny Girardi.

Zkušený bek zároveň v kabině burcoval k zastavení série proher, která je teď dvouzápasová. „Myslím, že si z toho zápasu můžeme vzít hodně dobrého. Nicméně jsme ale prohráli dvakrát v řadě a musíme zastavit to takzvané krvácení právě teď. Musíme přenést všechny ty dobré věci do zítřejšího utkání. Dříve šlo vše naší cestou, teď to začíná jít cestou jinou. Musíme se postarat o to, aby šlo všechno zase naším směrem,“ podotkl Girardi. Henrik Lundqvist označil prohru s Bruins za více frustrující než předchozí prohru s Montrealem. „Absolutně. Pokud jde o zápas s Habs, oni hráli lépe. V tomto zápase hrály obrovskou roli jejich přesilovky,“ uvedl Lundqvist a narazil na třetí trefu Bruins. Vyrovnávací branka na 3:3 totiž padla při vyloučení Jespera Fasta za držení. „Nebudu nikoho obviňovat z prohry, ale já jsem neviděl to, co viděli oni (rozhodčí). Domácí té výhody využili.“ Třetí třetiny jsou teď pro Jezdce trochu černou můrou. Zatímco včera v Bostonu inkasovali v poslední periodě dva góly, ve středu doma proti Bostonu hned tři.

Je jasné, že do dnešního utkání s Philadelphií nastoupí Rangers po zranění Stepana s nějakými změnami v sestavě. Více se ale dozvíme až dnes po tiskové konferenci Alaina Vigneaulta.


PHILADELPHIA FLYERS

Philadelphia má také pěknou honičku. Včera doma hrála proti Nashvillu. Porazila ho 3:2 po prodloužení. Výhru Letcům vystřelil obránce Shayne Gostisbehere, který se v tomto ohledu stává specialistou. V nastavení totiž rozhodl i pondělní zápas s Carolinou. „Právě teď je to zábavná jízda. Nikdy jsem nezaznamenal tolik vítězných branek v prodloužení. Budeme se snažit, aby to dál fungovalo. Těším se do New Yorku,“ řekl Gostisbehere klubovým stránkám.

Na páteční zápas s Nashvillem asi nikdy nezapomene Colin McDonald. Připsal si v něm první trefu v dresu Flyers. K výhře nad Predators pomohl třiatřiceti zákroky český brankář Michal Neuvirth. Vyhrál dva své poslední odchytané zápasy. Proti Rangers ale může chytat Steve Mason. Při posledních čtyřech zápasech se totiž pravidelně střídali.

Flyers jsou nyní s jednadvaceti body na dvanáctém místě Východní konference, přičemž na poslední Toronto mají pouze dvoubodový náskok. Mančaft si rozhodně nevede tak, jak si hráči, trenéři i fanoušci představují. Velkým zklamáním je zatím střelecká forma Jakuba Voráčka. Ten je sice se třinácti body druhý v kanadském bodování týmu, gól ale zatím dal jen jeden, i když už dvaasedmdesátkrát vystřelil na branky soupeře. To je nejvíce z celého týmu. Nejproduktivnějším hráčem Letců je Claude Giroux.


VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ Z TÉTO SEZONY

Rangers se v tomto ročníku s Philadelphií utkali zatím jednou, konkrétně 24. října. Tehdy ve Wells Fargo Center prohráli 2:3 po nájezdech. Vynikající výkon tehdy podal Henrik Lundqvist, jenž si připsal šestačtyřicet úspěšných zákroků.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:15:21