Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hokejové hostina před Díkůvzdáním. V MSG na sebe narazí týmy z ligové špičky

Hokejové hostina před Díkůvzdáním. V MSG na sebe narazí týmy z ligové špičky

Ve Spojených státech se zítra rodiny posadí ke slavnostní večeři. Bude totiž Díkůvzdání. Hokejoví fanoušci v New Yorku ale budou mít hody už dnes. Sportovní hody. Madison Square Garden bude svědkem souboje dvou nejlepších týmů Východní konference i celé ligy. Domácí Rangers vyzvou Montreal, který lze vzhledem k výsledkům z minulosti zařadit mezi ty méně oblíbené soupeře. Na ledě se objeví dva pravděpodobně aktuálně nejlepší brankáři ligy, Henrik Lundqvist a Carey Price. Všechno nasvědčuje tomu, že tenhle souboj dvou celků z Original Six zase nezklame.

Rangers měli včera den volna. Hráči odpočívali po pondělním domácím zápase s Nashvillem, který dokázali porazit 3:0. Mají tak na kontě dvě výhra v řadě. „Bylo to náročné, ale zábavné. Hned v první třetině jsem byl kvůli trestům hodně zapojen do hry. Možná, že pro dvě třetiny byli lepším týmem, ale my jsme znovu našli způsob. Pak jsme mluvili o tom, abychom ve třetí části předvedli to nejlepší, a to se stalo,“ řekl Henrik Lundqvist, který znovu poslouchal pochvaly. „Naším nejlepším hráčem je náš brankář. Hodně na něj spoléháme. Snažíme se zlepšit další části naší hry. Budeme lepší, o tom nepochybuji,“ řekl kouč Alain Vigneault.

Pro Lundqvista to bylo 300. vítězsví v základní části. Jen on a Mike Richter dosáhli v historii Rangers na tento milník. S celkem 351 výhrami v kariéře vyrovnal švédský brankář Terryho Sawchuka na třetím místě pokud jde o výhry brankářů zaznamenané v dresu jediné organizace. Lundqvist vede statistiky brankářů v průměru obdržených branek (1,74) a procentuální úspěšnosti (94,6%). Dvanáct výher zaznamenal z gólmanů zatím jen on a Braden Holtby z Washingtonu.

Dnes bude stát na druhé straně kluziště Carey Price, jenž vynechal skoro měsíc kvůli zranění, přesto je ve statistikách hodně vysoko. „Bereme je jako dobrý test. Hrají od začátku sezony dobře. Mají dobrou rychlost. Jejich přechod mezi obranou a útokem je skutečně top v lize. Vždycky si užívám hraní proti dobrým hráčům, brankářům nebo útočníkům. Price je jedním z nejlepších gólmanů v lize. Musíte zvýšit svou úroveň. Musíme předvést inteligentní hru. Těším se na tuto výzvu,“ řekl Henrik Lundqvist o Montrealu na dnešním dopoledním rozbruslení. Na něm vyšlo najevo, že sestava Rangers bude stejná jako proti Nashvillu.

Týmy se v letošní sezoně už jednou utkaly, konkrétně 15. října. Utkání skončilo v Bell Centre výhrou Habs 3:0. I když tomu výsledek možná na první pohled nenapovídá, Lundqvist byl v tomto souboji tím lepším. „Price předvedl několik zákroků při přesilovce pět na tři, asi jeden těžší při hře pět na pět. Jinak jsme ho nijak extra neprozkoušeli. Byli lepším týmem. Rozhodně jsme dostali lekci. Dnes máme další příležitost hrát proti jednomu z nejlepších týmů v lize,“ uvedl Vigneault.

Od prvního vzájemného zápasu uběhlo už dost času. Rangers mají aktuálně na kontě šestnáct výher a čtyřiatřicet bodů. To se po úvodních jednadvaceti zápasech v historii organizace ještě žádnému týmu nepovedlo. Doma vyhráli už devětkrát za sebou. Také Montreal nasbíral už čtyřiatřicet bodů, přičemž odehrál o jeden zápas víc. Pokud jde o základní část, Habs vyhráli devět z posledních deseti vzájemných zápasů. „V posledních letech jsme se potkali v play off a odehráli několik skvělých zápasů, takže já to vidím jako rivalitu. Možná ne každý to bere jako proti Bostonu nebo Torontu, ale já to vidím takhle,“ řekl kapitán Montrealu Max Paccioretty.

Canadiens přicestovali do New Yorku včera. Také oni vyhráli své poslední dva zápasy. V pátek porazili Islanders v jejich nové hale v Brooklynu 5:3 a v neděli stejného soka přehráli u sebe doma 4:2. Na nedělní utkání nebude rád vzpomínat útočník Brendan Gallagher. Odešel z něj totiž se dvěma zlomenými prsty a týmu bude chybět několik týdnů. Gallagher hrál na postu pravého křídla prvního útoku. Na úterním tréninku Canadiens proto bylo hlavním tématem, kdo ho vedle Tomáše Plekanec a Maxe Pacciorettyho nahradí. Byl to Devante Smith-Pelly. Kromě Gallaghera je v táboře Habs mimo hru také útočník Torrey Mitchell. Obránce Alexei Emelin v úterý trénoval a dnes by mohl hrát.

Trenér Monrealu Michel Therrien dnes na tiskové konferenci, když se ho novináři ptali na Rangers, okamžitě zmínil Henrika Lundqvista. „Brankář, to je velká část jejich úspěchu. Lundqvist pravděpodobně hraje nejlepší hokej své kariéry. Mají dobrou obranu, spoustu rychlosti. Ne náhodou jsou tak úspěšní a to zejména v posledním měsíci, měsíci a půl,“ uvedl Therrien. Jeho tým je velice nebezpečným protivníkem. Obrození v Montrealu zažívá český útočník Tomáš Fleichmann, jemuž se příliš nevěřilo, on ale podává vynikající výkony.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:02:35