Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rozjetí Rangers hrají dnes v Ottawě, kde každý myslí na Paříž

Rozjetí Rangers hrají dnes v Ottawě, kde každý myslí na Paříž

Rangers prostě válí. Z posledních deseti zápasů vyhráli devět, ten jeden prohraný byl až po nájezdech. Tento víkend je čeká však další ze série back-to-back zápasů. Ten první si střihnou odpoledne v Ottawě, ten druhý v noci na pondělí v domovské aréně proti Torontu. Nyní se tedy nacházejí v Ottawě, kde odehrají zápas v netradičním čase – v jednu hodinu odpolední. Ottawa, jako celý svět, teď žije ale něčím jiným, a to teroristickými útoky ve Francii. Organizace Rangers se vyjádřila, že jejich myšlenky a modlitby jsou směřovány do Paříže. Naše redakce se k tomu připojuje.
NEW YORK RANGERS

Dnes nastoupí ke svému pětistému zápasu v základní části NHL Derick Brassard. Jubileum si připíše také Dominic Moore, ten se konečně – po dvou zápasech jako náhradník – dočká svého sedmistého startu. Na lavičku se tak posune k Dylanu McIlrathovi Emerseon Etem, jenž zastával Mooreovo místo. Hrál místo něj dva zápasy, a to proto, že trenér Alain Vigneault chtěl vidět centra Jarreta Stolla s dvěma přírodními křídly – právě Etemem a Fastem.

A ta lajna byla dobrá, předváděla jedny z těch povedených výkonů čtvrté formace v sezoně, přesněji při výhře 3:0 proti Carolině Hurricanes. Ve čtvrtek proti Blues to už tak slavné nebylo. Etem předvedl několik ztrát, ze kterých se vyklubaly protiútoky, a Stoll jednoduše nebruslil tak dobře, jako bruslí Moore. Pravák Stoll zůstane ve středu útoku, přičemž levák Moore, jenž je odjakživa centr, bude hrát nalevo. „Jasně, nebyl šťastný, že nehrál,“ řekl Vigneault oficiálním stránkám klubu. „Dom je starší hráč, který tu je dlouhou dobu a to, co o něm vím, je, že on si cení úspěchu týmu více než cokoliv jiného. I když nebyl šťastný, nerozptyluje tým.“

Rychlý start do sezony Vigneaultovi poskytl určitý prostor pro to, aby si pohrál s útoky a našel jejich správnou kombinaci. Menší otazníček visí nad trojicí Nash – Brassard – Zuccarello, hrají dobře, ale není jisté, zda spolu vydrží celou sezonu. Zato Stepan by s Kreiderem a Millerem odehrát spousty zápasů, jelikož trenér opakuje, jak se mu jejich souhra líbí. To samé platí i u třetího útoku Lindberg – Hayes - Stalberg, který zatím šlape jako hodinky. Vypadá to tak, že Emerson Etem moc prostoru nedostane – pokud nepřijde žádné zranění.

Je otázkou, jak trenér rozloží brankářské síly. Ze včerejšího tréninku však jako první odešel Henrik Lundqvist, z čehož vyplývá, že dnes by měl chytat on.

OTTAWA SENATORS

Brankář Craig Anderson bude tím, kdo bude dnes čelit střelám hokejistů Rangers. Vystřídá tak Andrew Hammonda, jenž ve čtvrtek výrazně přispěl k výhře Senators 3:2 nad Vancouverem. Otazník visí nad obráncem Jaredem Cowenem, který včera netrénoval. Trenér Dave Cameron na pátečním tréninku přeházel složení útoků. Mika Zibanejad bruslil mezi Mattem Puempelem a Bobbym Ryanem. Kyle Turris byl mezi Milanem Michálkem a Markem Stonem. Jean-Gabriel Pageau měl na křídlech Mikea Hoffmana a Alexe Chiassona. Zack Smith byl centr u Curtise Lazara a Chrise Neila. Kouč Cameron nicméně nepotvrdil, že by měla sestava vypadat skutečně takto. Velké nebezpečí bude tradičně představovat obránce Erik Karlsson, který v každém z posledních dvou zápasů zaznamenal gól a asistenci. Pokud jde o postavení v tabulce, je Ottawa na sedmém místě Východní konference. Má devatenáct bodů.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:07:29