Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Staal bude čelit dvěma rozjetým bratrům. Nashův návrat do sestavy je téměř jistý

Staal bude čelit dvěma rozjetým bratrům. Nashův návrat do sestavy je téměř jistý

Po dvou zápasech hraných venku v arénách soupeřů ze Západní konference se Rangers vracejí na svůj led. V Madison Square Garden se dnes střetnou s Carolinou. Tým kolem kapitána Ryana McDonagha bude jasným favoritem. Blueshirts vyhráli pět posledních zápasů, to je aktuálně nejdelší vítězná série v lize. S pětadvaceti obdrženými góly mají nyní nejlepší obranu v NHL. V jejich prospěch hovoří také historie vzájemných duelů. Z té vyplývá, že Carolina by měla být jedním z nejoblíbenějších soupeřů. Hurricanes ale rozhodně, stejně žádný tým ze soutěže, nelze podcenit. V současné době se v jejich sestavě jeví jako nejnebezpečnější bratři Eric a Jordan Staalové.


NEW YORK RANGERS

Rick Nash, jenž kvůli problémům se zády vynechal předchozí dva duely, byl včera pochopitelně středem zájmu novinářů. Jakmile vyjel při tréninku na led, Twitter okamžitě zaplavily zprávy, že se bez omezení připravuje se svými spoluhráči. Trenér Alain Vigneault o něm řekl, že je „dobrý“. Nash včera bruslil u starých známých Matse Zuccarella a Dericka Brassarda v prvním útoku a sám řekl, že očekává, že dnes nastoupí. „Vypadá to dobře. Každý den je to lepší, každý den dochází k pokroku. Denně jsme dvakrát prováděli potřebná ošetření. Jsem připraven hrát. Pokud vše bude tak, jak je to teď, jsem připraven,“ řekl Nash novinářům po tréninku.

I bez Nashe dokázali Rangers vyhrát a prodloužit vítěznou sérii už na pět zápasů. Nashovo místo v první lajně zabral Emerson Etem a vedl si obstojně. Kouč Vigneault včera řekl, že se ještě nerozhodl, jestli bude Etem hrát, pokud bude Nash schopen vrátit se do hry. „Etem se mi v těch dvou zápasech líbil. S možným návratem Nashera musíme vyřešit zbytek sestavy,“ podotkl Vigneault. Je nicméně pravděpodobné, že Etem, jenž před uplynulým víkendem odehrál tři zápasy, ve kterých byl ve čtvrté formaci, bude v případě Nashova návratu zdravým náhradníkem. Na včerejším tréninku totiž bruslili s Dylanem McIlrathem jako čtvrtá obranná dvojka.


Sestava na pondělním tréninku:

Rick Nash - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Chris Kreider - Derek Stepan - J. T. Miller
Oscar Lindberg - Kevin Hayes - Viktor Stalberg
Dominic Moore - Jarret Stoll - Jesper Fast
Ryan McDonagh - Dan Girardi
Marc Staal - Kevin Klein
Keith Yandle - Dan Boyle


Složení přesilovkových formací:

PP1: Nash-Brassard-Zuccarello, McDonagh-Stepan
PP2: Kreider-Hayes-Lindberg, Yandle-Boyle


Boyle „omezenou“ roli chápe, rád ji ale mít nebude

Devětatřicetiletý obránce Dan Boyle byl v sestavě týmu při sobotní výhře nad Arizonou a bude v ní znovu dnes proti Carolině. Dál už žádné záruky pro tohoto veterána, jenž již několikrát pustil na své místo Dylana McIlratha, neexistují. Trenér Alain Vigneault už před několika dny Boylea informoval, že ho čas od času, když bude nadupanější program, nechá odpočívat. Boyle celou situaci poprvé veřejně hodnotil včera, když sjel z ledu. Řekl, že jeho velkou starostí a zájmem je znovu najít ve své hře důvěru. Zároveň uznal, že situace je pro něj obtížná. „Samozřejmě, ano, to je. Ano,“ řekl směrem k žurnalistům.

„Fyzicky se cítím v pohodě. Mentálně bojuji se sebedůvěrou. To je oblast, kde je potřeba udělat hodně práce a být lepší. Je to psychické, být mentálně silnější. Já se měním. Hra se mění. Musím vždy jen ten daný večer dělat to nejlepší. Jsou různé způsoby, jak být jistější s pukem. To není nic konkrétního. Je to zkrátka o tom být více asertivní a sebevědomý ve své vlastní hře,“ podotkl Boyle s tím, že danou situaci prostě musí přijmout tak, jak je. „Hrát občas, tak to je, je to jednoduché. Pokud budu nominován k zápasu, budu se snažit předvést to nejlepší, co můžu.“

Alain Vigneault, jenž během sezony několikrát řekl, že Boyle nehraje tak, jak se od něho očekává, včera novinářům prozradil, že také generální manažer Rangers Jeff Gorton o celé situaci hovořil s Boyleovým agentem Georgem Bazosem. Vigneault chápe, že Boyle není z rozhodnutí zrovna šťastný. „Každý hráč chce hrát. Každý hráč chce odehrát velkou porci minut a mít důležitou roli v týmu. Danova role v našem týmu je důležitá. Možná nehraje tolik minut jako dříve, ale také není stejným hráčem, jakým byl. To je normální, jak člověk stárne, dovednosti a rychlost… je to lidská přirozenost. Je důležitou součástí našeho týmu. Když ho potřebujeme v sestavě, očekáváme, že bude hrát dobře. Nečekal jsem, že z toho bude nějak šťastný a veselý. Je mu devětatřicet a my se snažíme být ohledně jeho využívání chytří,“ uvedl Vigneault.

Boyle se nechal slyšet, že trenéři s ním ještě neprobrali dlouhodobý plán, jak by měl hrát. Také uvedl, že chápe, že McIlrath potřebuje hrát. „Jo, to chápu. Byl jsem taky mladý kluk. Vím, že je potřeba dát mladíkům příležitost, aby se mohli projevit. První čtyři roky na Floridě jsem někdy dlouho seděl mimo. Není to snadný způsob, jak začít kariéru. Tímto způsobem se nebudete dobře rozvíjet, takže to chápu,“ podotkl. McIlrath odehrál v této sezoně zatím tři utkání. Proti Avalanche si vedl skvěle. Boyle nastoupil k jedenácti zápasům a v nich nasbíral tři asistence.

Na závěr Boyle novinářům řekl, že to jediné, o co mu jde, je Stanley Cup. Rozhodně si nemíní s někým poměřovat statistiky. „Pokud jde o mě, je pohár všechno, o co se starám. Nejde mi o osobní statistiky nebo něco takového. Jde mi jen o to, abych měl další příležitost zvednout pohár. Doufejme, že ji sobě a tomuto týmu dám,“ dodal Boyle.


CAROLINA HURRICANES

Pořádně náročný, ale zároveň atraktivní mají nyní Hurricanes kalendář. V pátek ve své hale vyzvali Dallas, aktuálně nejlepší tým NHL. Prohráli s ním 1:4. Dnes se v nejslavnější aréně světa střetnou s lídrem své Metropolitní divize. Mezitím stihli ještě hrát s Ottawou, kterou porazili 3:2 po prodloužení. Bylo to hodně dramatické utkání. Hurikán Jeff Skinner vyrovnal tři vteřiny před koncem. Výhru pak zajistil svou trefou Jordan Staal, kterého čeká další hokejové setkání s bratrem.

Carolina je aktuálně na třináctém místě Východní konference. V Metropolitní divizi jí patří až sedmá pozice. Na první Jezdce v ní ztrácí rovných deset bodů. Rangers jsou ve výborné formě. K tomu je potřeba připočítat fakt, že proti Carolině se jim daří. Newyorčané vyhráli jedenáct z posledních dvanácti vzájemných duelů. Hukirány čeká na Manhattanu pořádně těžký test.

V sestavě Canes se po devítizápasové absenci způsobené zraněním v dolní části těla s největší pravděpodobností znovu objeví Joakim Nordström. Švédský útočník strávil víkend na farmě v Charlotte, kde odehrál dva zápasy, aby nabral kondici. Na pondělním tréninku bruslil ve čtvrté formaci s Jayem McClementem a Brockem McGinnem. „Vždycky je frustrující, když nemůžete hrát, takže jsem byl skutečně nadšený, že jsem se vrátil na led. Bylo super moci hrát spoustu minut, získat zpět timing a dostat se zpátky do zápasové formy,“ řekl Nordström.

Daří se bratrům Staalům. Eric a Jordan bodovali ve svých posledních třech zápasech. Jordan se v nich třikrát trefil, Eric se gólově prosadil jednou a dvakrát asistoval. Obránce Justin Faulk má na kontě už pět přesilovkových branek, to je nejvíce v celé lize. Je zároveň nejlepším střelcem týmu.

Zatím není jasné, kdo bude za Carolinu chytat. Pokud jde o zbytek sestavy, tým včera trénoval takto:

E. Staal – Rask - Lindholm
Gerbe - J. Staal - Terry
Skinner – Nash - Versteeg
McGinn – McClement - Nordstrom
Liles - Faulk
Hainsey - Pesce
Jordan - Murphy


VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z MINULÉ SEZONY

Rangers v předchozím ročníku vyhráli všech pět zápasů proti Hurikánům. Nikdy neinkasovali více než dvě branky. Nejlépe si v těchto duelech z bodového hlediska vedl Mats Zuccarello, jenž pětkrát nahrával na gól.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:52:14