Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Yandle se vrací do Arizony, kde se Jezdci pokusí o pátou výhru v řadě

Yandle se vrací do Arizony, kde se Jezdci pokusí o pátou výhru v řadě

Rangers pokračují v náročnějším programu, dnes v noci je čeká další venkovní zápas a dokončí čtvrtý ze sedmnácti back-to-back zápasů. V Arizoně, proti které budou hrát podruhé a naposled v sezoně, se budou snažit potvrdit statistiku, která říká, že všechny tři druhé zápasy ve dvou dnech Jezdci vyhráli. Bylo to proti Columbusu, San José a Calgary. Do Glenedalu odlétali Newyorčané s dobrou náladou, proti Avalanche urvali dva body, a to díky dvěma gólům v rozmezí 21 sekund. V zápase nehrál Rick Nash a je otázkou, zda se to dnes změní. Chytat by teoreticky mohl Antti Raanta.
NEW YORK RANGERS

Včera nehrál Rick Nash, jenž má problém se zády a nad jeho dnešním startem stále visí otazník. Na jeho místě hrál poměrně obstojně Emerson Etem. Nashův dnešní nástup by byl poměrně překvapující. Zato očekávaný je start záložního gólmana Anttiho Raanty, který zatím v sezoně odehrál dva zápasy a dostal v nich jediný gól.

Stejně tak se očekává, že by měl nastoupit Dan Boyle poté, co ve dvou předchozích zápasech nehrál. Alain Vigneault to okomentoval tak, že dát devětatřicetiletému veteránovi trochu oddech. Ale Vigneault nevypadal nespokojeně s výkony Dylana McIlratha, který právě Boyla nahradil. „Většina jeho hry byla dobrá. Ukazuje trpělivost s pukem. Na konci byl i na oslabení. Odvedl dobrou práci. Celkově odehrál dobrý zápas,“ řekl trenér.

Obránce Keith Yandle se do Gila River Areny podívá poprvé od té doby, co byl v březnu vyměněn do americké metropole. Yandle do své výměny odehrál za Kojoty 558 utkání v základní části a 27 jich přidal ve fázi vyřazovací. Je čtvrtým nejproduktivnějším bekem (311 bodů) v historii organizace, to samé platí i o asistencích (246). „Bude zábava znova ho tu vidět a myslím, že pro něj bude zábava vrátit se a hrát v téhle aréně znova,“ vyjádřil se na toto téma další obránce Oliver Ekman-Larsson.

ARIZONA COYOTES

Potřetí za sebou budou hrát Coyotes doma ve své hale a budou se snažit o druhou výhru v řadě. Naposled vyhráli shodou okolností proti Coloradu 4:2 a do sobotního zápasu nastoupí s bilancí 6-5-1. Proti Rangers to však tak slavné už není. Čtyři poslední zápasy se pro ně rovnají čtyřem porážkám. Naposledy 22. října v Madison Square Garden 1:4. „Mají dobrý tým. Jsou rychlí, bude to pro nás velká výzva. Myslím, že my budeme připraveni hrát a hrát tvrdě. Doufáme, že vyhrajeme,“ vyjádřil se coach Dave Tippet. A přidal se i kapitán Shane Doan: „Nedělají mnoho chyb, a když už ji udělají, mají za sebou skvělého brankáře. Vepředu mají skvělé hráče.“

Brankář Mike Smith bude vyhlížet svou stou výhru v NHL jakožto člen organizace Arizony. Jenom tři další brankáři to v tomto klubu dokázali: Ilya Bryzgalov (130), Bob Essensa (129) a Nikolai Khabibulin (126). Coyotes však budou opět bez centra Antoina Vermetteho, který má zranění v dolní části těla.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:22:35