Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manhattan uvidí bitvu o čelo Metropolitní divize. Budou u toho i McIlrath a Stalberg

Manhattan uvidí bitvu o čelo Metropolitní divize. Budou u toho i McIlrath a Stalberg

Hokejisté New York Rangers dnes rozjedou svůj listopadový zápasový program. A čeká je opravdu zajímavý souboj. Ve své aréně přivítají Washington. Ten má za sebou nejpovedenější říjen v historii organizace a právě s Jezdci se dělí o první místo v Metropolitní divizi. Bude to první vzájemné střetnutí mezi těmito rivaly od jara, kdy Rangers dokázali Caps vyřadit v play off poté, co prohrávali už 1:3 na zápasy. Capitals v tomto ročníku ještě neprohráli žádné venkovní utkání. Rivalita, aktuální forma. Toto utkání by mohlo být strhující podívanou. Blueshirts do něj vstoupí s několika změnami v sestavě.


NEW YORK RANGERS

„Těším se na to. V posledních letech jsme proti tomuto týmu odehráli několik skvělých zápasů. Myslím, že fanoušci mají rádi to soupeření,“ řekl Henrik Lundqvist po včerejším tréninku v tréninkovém centru. Rangers se do práce vrátili po nedělním volnu. „Bude to pro nás opravdu dobrý zápas. Můžeme vidět, kde se právě teď nachází naše hra. Washington, s tím jak nyní hraje, by měl zaujmout pozornost každého,“ nechal se slyšet trenér Alain Vigneault.

Pro dnešní utkání udělá pár změn v sestavě. Po dvouzápasové absenci způsobené zraněním v oblasti hlavy se vrací útočník Viktor Stalberg. Nahradí Emersona Etema. V obraně se podruhé v sezoně objeví Dylan McIlrath. Místo něj bude zdravým náhradníkem Dan Boyle. Dan Boyle, chovám k tomu chlapovi obrovský respekt za jeho kariéru, nehraje špatně, ale nehraje tak dobře, jak si myslíme, nebo i on myslí, že by mohl hrát. Dostal všechny příležitosti, takže je teď je čas vidět Dylana,“ uvedl Alain Vigneault.

McIlrath včera trénoval po boku Keitha Yandlea. U kapitána Ryana McDonagha byl v prvním obranném páru opět Dan Girardi. Marc Staal bruslil vedle Kevina Kleina. V útoku se Stalberg připojil k Oscaru Lindbergovi a Kevinu Hayesovi ve třetí lajně. J. T. Miller se posunul do čtvrté formace k Dominicu Mooreovi a Jarretu Stollovi. Pokud jde o Lindberga, poprvé se objevil při nácviku přesilovek. Byl ve druhé formaci, kde vystřídal Millera.


Sestava Rangers na pondělním tréninku:


Rick NashDerick BrassardMats Zuccarello
Chris KreiderDerek StepanJesper Fast
Oscar LindbergKevin HayesViktor Stalberg
J. T. Miller – Dominic MooreJarret Stoll
Ryan McDonaghDan Girardi
Marc StaalKevin Klein
Keith YandleDylan McIlrath


Složení přesilovkových formací:


PP1: Nash-Brassard-Zuccarello-McDonagh-Stepan
PP2: Kreider-Hayes-Lindberg-Yandle-Klein


WASHINGTON CAPITALS

Washington vyhrál dva poslední zápasy a sedm z posledních osmi. Lépe na tom tým z metropole Spojených států po odehrání deseti úvodních zápasů nikdy nebyl. Stejně jako Rangers mají Caps na kontě šestnáct bodů, odehráli ale o jedno utkání méně. V kabině týmu mluvili o dnešním střetnutí ve stejném duchu jako Newyorčané. „Odehráli jsme s nimi skutečně těsné zápasy. Bude to opravdu dobrý test,“ uvedl kouč Washingtonu Barry Trotz.

Capitals v sobotu přehráli Floridu 2:1 po prodloužení, den předtím stejným výsledkem po základní hrací době zvítězili nad Columbusem. Všechno ale ideální přeci jen není. Tým se trápí v přesilovkách. Nevyužil sedm posledních početních výhod. „Myslím, že to musíme trochu zjednodušit. A možná víckrát vystřelit a udělat větší šrumec před brankou soupeře,“ řekl centr Nicklas Bäckstrom.

Caps v této sezoně odehráli zatím čtyři venkovní utkání, všechna vyhráli. Pokud by uspěli i dnes, stanovili by nový rekord organizace. Tým ještě nikdy v historii nevyhrál od začátku ročníku tolik venkovních duelů v řadě.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 03:48:03