Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prestižní trofej a velká výhoda na dosah. Rangers se mohou stát králi základní části

Prestižní trofej a velká výhoda na dosah. Rangers se mohou stát králi základní části

Může to být zápas hodný výrazného a důležitého místa v historii organizace. Newyorští Rangers se dnes představí na ledě Devils. Proti tradičnímu rivalovi, kterého o víkendu totálně rozebrali, budou bojovat o pátou výhru v řadě a také o slavnou Presidents' Trophy určenou celkovému vítězi základní části. Jezdci si ji budou moci dát do vitríny, pokud na druhém břehu řeky Hudson získají dva body. Jeden bodík jim pak zaručí triumf ve Východní konferenci. Výhra je ale lákavější, protože by byla 52. v sezoně, což se mužstvu naposledy povedlo v nezapomenutelné sezoně 1993/1994.
Prezidentova trofej ale neznamená jen to, že tým opanoval základní část, znamená i výhodu domácího prostředí pro začátek i případné sedmé duely všech sérií play off. Její význam tak je přímo obrovský také z psychického hlediska. Týmu se dnes bude snažit v Prudential Center k tomuto ocenění pomoci gólman Cam Talbot, jenž tak nahradí Henrika Lundqvista. Pro Talbota je to velká příležitost a svým způsobem i projev velké víry, kterou si vysloužil v době, kdy skvěle zaskočil za zraněného švédského kolegu.

Pro Talbota to může být poslední start v celé sezoně – do konce základní části pak budou zbývat jen dva zápasy a v play off už se „jede“ jen na jedničky. Sympatický gólman si včera v Madison Square Garden před zápasem převzal Steven McDonald Extra Effort Award, o jejímž držiteli rozhodují fanoušci. McDonald je detektiv známého útvaru NYPD, v roce 1986 byl ve službě postřelen a ochrnul. „Je to mimořádná čest získat ocenění takového typu. Musím poděkovat fanouškům i svým spoluhráčům,“ řekl Talbot, jenž dnes bude čelit Ďáblům vůbec poprvé v kariéře.

Rangers měli dnes dopoledne pouze dobrovolné rozbruslení určené těm, kteří pravidelně nenastupují. Objevil se na něm Talbot, aby se rozchytal. Vedle něj nechyběli zraněný Kevin Klein a náhradník James Sheppard. Z toho vyplývá, že kromě brankoviště se sestava Jezdců měnit nebude. Klein dnes vynechá kvůli zlomenině ruky čtrnáctý zápas. Snažil se už druhý den více pracovat s hokejkou. Střelba je pro něj zatím stále tabu.

V brance Devils oproti sobotě ke změně nedojde. Také dnes se mezi tři tyče od začátku postaví Cory Schneider, jehož Jezdci v sobotu donutili střídat poté, co v první třetině inkasoval tři góly ze šesti střel. Pro Schneidera to bude 67. start v sezoně. Celkově se mu proti Rangers příliš nedaří. „Nejsem samozřejmě šťastný. Nikdo tu nejsme spokojeni se sobotním zápasem, takže jsem rád, že máme proti nim další šanci,“ řekl Schneider. Devils budou chybět v play off už potřetí v řadě.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 22:27:38