Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hank bude záskokem pro Talbota na ledě aktuálně nejlepšího týmu

Hank bude záskokem pro Talbota na ledě aktuálně nejlepšího týmu

Jezdci se po otřesném výkonu proti Kings přesunou do Ottawy. Jasné dva body? Zdání klame. Tenhle tým je momentálně nejlepší v celé lize a bojuje o playoff. Jeho forma je neskutečná. Devět výher z deseti zápasů? To není vůbec špatné. To je výborné. Tenhle tým odsune každého. Udělal to Montrealu, Islanders nebo San José. Zato Jezdci sice nejsou v takové formě, ale jsou na předních příčkách celé ligy, takže o playoff nemá starosti. Dobrou zprávou je návrat Hanka, jenž včera plně trénoval a bude krýt záda Talbotovi.
V úterý byl Henrik přítomen na rozbruslení, ve středu už šel do plného tréninku v tréninkovém centru. A už se ví, že v noci na pátek bude dělat dvojku Camu Talbotovi na ottawském ledě. „Dneska budu na lavičce,“ potvrdil sám Švéd, jenž zmeškal kvůli zranění 24 zápasů. „Je zase dobré být zpátky v kabině, zase se do té hry vcítit. Pak se uvidí, který zápas o víkendu budu hrát. Bude dobrý pocit už jenom být zpět na lavičce. Tím začneme.

Aby se Lundqvistovi uvolnilo místo na soupisce, tak Rangers museli poslat mladého Skapského, který vyhrál oba své starty při absenci Henrika, zpět do AHL. Je jasné, že zítra nastoupí Cam, ale, jak řekl Vigneault, je úplně jasné, kdo je týmovou jedničkou. „Bez debat, Cam pro nás udělal spoustu výborné práce,“ uznal Vigneault. „Ale když se podíváte, kolik toho Hank dělá pro tým za řadu let, tak je jasné, kdo je v týmu jedničkou. Když se podívám dopředu, tak je jasnou jedničkou, ale máme před sebou ještě hodně zápasů, takže se budou točit oba gólmani. Ještě jednou – Hank je číslo jedna.

Tým nemá ve čtvrtek ráno naplánováno rozbruslení. Zatímco zbytek týmu bude na hotelu, Hank pojede na stadion pochytat nějaké střely a dělat cvičení na ledě. Vigneault dodal, že doufá, že jeden ze střelců bude i Martin St. Louis. Ten s týmem odcestuje do Ottawy a Bostonu, ale hrát nebude. Na ledě včera nebyl ani Marc Staal. Tomu ale bylo přiděleno volno. Lundqvist řekl, že pokud by měl Talbota ve čtvrtek střídat, že bude schopen, ale doufá, že to nebude potřeba. „Cítím, že se každým dnem posunuji správným směrem,“ řekl po tréninku. „Cítím se pohodlněji. Lépe čtu hráče, hodně toho mi vrací zpět trpělivost. Chcete zastavovat puky tak moc, že vás to táhne udělat ten první krok. Teď pracuji na tom být více trpělivý. Na ledě jsem byl tak pět týdnů, takže s fyzičkou není problém. Jenom musím zapracovat na střelách a rychlosti.

Vigneault uvedl, že byl ohromen tím, jak Hank vypadal na tréninku. Také ocenil jeho nadšení na ledě. Trenér také řekl, že až v pátek bude rozhodovat, ve kterém víkendovém back-to-back zápase nastoupí. Jestli v sobotu v Bostonu, nebo v neděli doma proti Washingtonu. Možná bude měnit také sestavu, tak jako proti Kings ve třetí třetině. Takhle se ve středu trénovalo:

Chris Kreider-Derek Stepan-Rick Nash
J. T. Miller-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Jesper Fast
Tanner Glass-Dominic Moore-James Sheppard

Ještě před pár měsíci byli Senátoři neškodní. Pak ale nastal boom. Nyní jsou týmem, který má nejlepší formu z ligy. Momentálně je Ottawa na postupové, osmé, příčce. Vyhrává jeden zápas za druhým. I ona ve středu trénovala a připravovala se na zápas s Rangers. „V této části sezony může porazit každý každého. Respektujeme je, ale nic jim nedarujeme. Tím jsem si jistý,“ říkal po tréninku odhodlaně trenér Dave Cameron.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 02:12:07