Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers musí napravit prohru. Nejlépe už dnes proti Hurricanes

Rangers musí napravit prohru. Nejlépe už dnes proti Hurricanes

Včera se očekával velký návrat Henrika Lundqvista na týmový trénink. Nekonalo se. Všechno je v pořádku, byl jenom v porodnici se svou manželkou. Ta mu porodila druhou holčičku, rodina šla před tým, tak to má být. Celý tým, tedy až na Kevina Kleina, který včera aktualizoval svůj stav, trénoval a odletěl do Raleighu. Tamní tým patří k tomu nejhoršímu, co se v lize momentálně nachází. Jsou třetí od konce ve Východní konferenci. Momentálně jsou bez zranění, ale výkony nahoru prostě nejdou.
„Dokud ho neuvidím a neuvidím, jak se cítí, tak nebudu vědět přesný čas, kdy se vrátí,“ řekl jasně trenér Alain Vigneault. Poodhalil ale program Švéda do příštího týdne. V úterý půjde na ranní rozbruslení v MSG před zápasem s Los Angeles Kings. Ve středu pak bude trénovat s týmem, aby později toho týdne odcestoval do Ottawy a Bostonu. „Na ranním rozbruslení jsme tak dvacet až třicet minut. Děláme různé herní situace, takže mu to hodně dá,“ vysvětloval. „Celý tým má další den trénink, tak uvidíme po něm.

Lundqvist několik týdnů bruslil sám a jeho kondice je dobrá. Nicméně, střely, které na něj v průběhu těch týdnů šly, byly pouze od trenérů a navíc pod pás. Ve středu poprvé na něj trenéři vyslali puky nad pás. Bude potřebovat značnou snahu, a to jak v zápasech, tak trénincích, aby byl plně připraven na vyřazovací boje, které startují 13. dubna.

Včetně dnešního zápasu s Carolinou, ve kterém Lundqvist NEBUDE chytat, zbývá Jezdcům třináct zápasů v základní části. Když oba, Vigneault a Lundqvist, mluvili ve středu s médii, tak ani jeden z nich nebyl schopen říct přesný počet zápasů, ve kterých bude Hank potřebovat hrát, aby byl před playoff ve formě a připraven naplno hrát. „Nebudu se do toho hrnout,“ řekl Henrik, už dvojnásobný otec, ve středu. „Není to o mně, je to o týmu. Nemůžu tam skočit jenom proto, že chci hrát. Chci si být jistý, že můžu pomoci týmu, být rozdílovým hráčem a pomoci týmu. Dokud to tak nebude, bude pro všechny lepší, abych zůstal u trénování. Vážně nemám jasné číslo (počet zápasů, které potřebuje odehrát). Teď se chci jen zaměřit na nadcházející týden a dělat všechno možné, abych se mohl vrátit.

Vigneault včera také trochu promíchal útoky. Chtěl – po středeční prohře s Chicagem 0:1, přičemž viděl Jamese Shepparda ve středu útoku – dát Kevina Hayese zpátky na centra. Trenér řekl, že s Hayesem na centru má tři lajny s velkým ofenzivním potenciálem. Takhle útoky včera vypadaly:

Chris Kreider-Derek Stepan-Rick Nash
J. T. Miller-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Jesper Fast
Tanner Glass-Dominic Moore-James Sheppard

I když včera na tréninku nebyl přítomný Lundqvist, zraněný obránce (zlomená levá ruka) Klein ano. On byl zraněn v poslední minutě v utkání s Washingtonem, konkrétně ho střelou zasáhl Alex Ovečkin. Po zápase se očekávalo, že Klein bude chybět tři až čtyři týdny. Bývalý obránce Nashvillu řekl, že doufá v návrat na brusle v příštím týdnu. „Je to zlomená kost. Jdu den za dnem a pryč ze zranění,“ řekl Klein. „Je těžké být pryč od kluků, je tam vždycky sranda. Prostě sedím a nemůžu trénovat. Dělám všechno, abych byl zpět na ledě co nejdřív to půjde.

„Trénuju rozumně, můžu dělat cokoliv na spodní část těla, základní cvičení,“ popisoval svou rekonvalescenci Klein. „V týdnu asi začnu bruslit, jen abych udržel nohy v zápřahu. Hodně jezdím na kole. Budu v pohodě.“ Klein očekává, že půjde na prohlídku kolem třetího týdne, takže zbývá ještě týden. „Chcete se udržet ve formě,“ uvedl Klein. „Odpočinek je fajn, ale ne touto cestou.

Carolina dnes začne svoji sérii pěti zápasů doma poté, co v Montrealu prohrála jasně 0:4. V březnu je to pro Hurricanes také jasné. Bilance 2-5-2 hovoří za vše. Trenér Bill Peters očekává zlepšení úsilí proti Rangers. „Musíte jít schopni jít dál a odpovídat soupeři akcemi,“ řekl Peters. „Očekávám nějakou správnou reakci proti New Yorku.“ Brankář Cam Ward po chřipce včera trénoval. Anton Chudobin měl při záskoku za Warda naprosto vyrovnanou bilanci 1-1-1.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:40:29