Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers míří do Philadelphie. Vrátí se na vrchol divize?

Rangers míří do Philadelphie. Vrátí se na vrchol divize?

Jezdci válí. Vyhráli poslední čtyři zápasy a ještě včera byli na čele Metropolitní divize. Jelikož v noci zvítězili Islanders, tak se vrátili na první místo. Pokud je dnes Jezdci napodobí, vrátí se na vrchol. Pomáhá i štěstí, ale to přece přeje připraveným, říká se. I přes absenci Lundqvista Blueshirts naplno bodují pravidelně a jsou na nejlepší cestě do playoff, které by jim snad nemělo utéct. Naopak to mají Flyers, dnešní soupeř. Na příčku, která jako poslední zaručuje playoff, ztrácí šest bodů, takže žijí v nejistotě. Poslední dvě utkání prohráli. Navíc přišli o zkušeného obránce, protože Kimmo Timonen byl vyměněn.
Z Rangers jde strach. Poslední čtyři zápasy vyhráli, posunují se tabulkou. Ve Východní konferenci je lepší pouze dvojka Canadiens a Islanders. Jezdci mají ale velkou výhodu. Na první příčku, kterou drží Montreal, ztrácí tři body, ale mají zápas k dobru. Na druhé Islanders ztrácí body dva, ale k dobru mají rovnou tři zápasy. Už bylo napsáno, že Blueshirts, kteří budou dnes hosty, vyhráli poslední čtyři utkání v řadě, a to proti Buffalu, Columbusu, Calgary a Arizoně. Včera měli zasloužený den volna.

Ten se určitě hodil i Ricku Nashovi, jenž vynechal zápas proti Calgary, a to kvůli křečím v krku, které začaly v pondělí večer. Proti Arizoně už nastoupil, ale den odpočinku se vždycky hodí. V neděli zařídil svým nájezdem druhý bod proti Blue Jackets. Řekl, že v zápase se nestala žádná událost, která by křeč, kterou prý ještě nikdy nezažil, způsobila. „Bylo to divné, fakt divné,“ řekl Nash ve čtvrtek ráno. „V neděli jsem se cítil dobře, bez problémů. V pondělí jsem měl trochu křeče. Nevím, čím to bylo. Asi jsem špatně spal.“ Poté, co tým dostal ve středu volno, tak na čtvrtečním ranním rozbruslení, po kterém řekl, že ho krk trochu tahá, ale je to pořádku. Nejlepší střelec týmu je tedy v pořádku.

Flyers měli v pátek také volno, ale rozhodně ne tak veselé, jako Rangers, jelikož poslední dva zápasy prohráli, a to se slabou Carolinou a Torontem. Jediný, kdo včera bruslil, byl brankář Ray Emery, jenž pracuje na návratu ze zranění v dolní části těla, které ho vyřadilo z posledních dvou zápasů. Emery, řekl, že ho něco bolelo při utkání proti Buffalo hraného 19. února a v pondělí se to zhoršovalo. Včera byl od té doby poprvé na ledě s trenérem brankařů Jeffem Reesem. „Je dobré být na ledě,“ řekl Emery serveru csnphilly.com. „Na ledě jsem se cítil velmi dobře. Doufejme, že se to bude postupně zlepšovat.“ Dnes do branky určitě nenastoupí. Kromě něj bude chybět i obránce Chris Pronger.

Philadelphia včera vyměnila obránce Kimmo Timonena do Chicaga za výběr v druhém kole draftu v letošním roce a podmíněný draft v roce příštím.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 07:47:55