Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vyzvou Canucks, kteří si prohlédli New York a vyrovnávají se s řadou zranění

Rangers vyzvou Canucks, kteří si prohlédli New York a vyrovnávají se s řadou zranění

Snímky z letadla, letiště, hotelu, tréninku, autobusu, ulice. Podívat se v těchto dnech na webové stránky či Twitter Vancouver Canucks znamená podívat se do New Yorku. Tým, respektive jeho oficiální fotograf, je hráčům v Big Apple v patách. Znamená to jediné – New York má pro ně v kalendáři výsadní postavení. Tenhle jedinečný výlet ale nebude pro Kosatky nic jednoduchého. Příliš se jim nedaří a navíc je kosí zranění. Mimo hru jsou aktuálně tři obránci a jeden útočník. Papírovým favoritem jsou tak domácí Rangers, jimž to jde i bez gólmanské jedničky. Čtyři výhry v řadě jsou jasným důkazem. Vyzraje Alain Vigneault na svého bývalého zaměstnavatele?
Po úterním volnu se Rangers včera vrátili k tréninku. Podle něj to vypadá, že kouč Alain Vigneault pro dnešní zápas s Vancouverem nechystá žádnou změnu. Na tiskové konferenci potvrdil, že poosmé za sebou se v brance Blueshirts objeví Cam Talbot. „Pro mě je zábava nastoupit k několika zápasům za sebou, dostat se do koloběhu,“ řekl Talbot po tréninku. Od svého povolání z farmy, ke kterému došlo na začátku minulé sezony, byl pojistkou za Henrikem Lundqvistem. Teď je z něj jednička.

„Fyzicky se cítím opravdu dobře,“ uvedl v souvislosti se zvýšenou tělesnou zátěží. „Pár zápasů trvalo, než jsem se do toho po té delší pauze zase dostal. Od působení v Hartfordu jsem přeci jen tolik zápasů za sebou nehrál. Po tom našem posledním tripu jsem na tom dobře a včera jsme měli volno. Moje nohy se dnes cítí skvěle.“ Z dosavadních sedmi duelů hned pětkrát slavil výhru, přičemž do dnešního utkání půjde po čtyřech triumfech v řadě.

V pondělním divokém střetnutí s Islanders pustil gól už po jedenácti vteřinách a celkem jich dostal pět. Zároveň ale předvedl několik důležitých zákroků, a to zejména v první třetině, kdy tým bojoval v obranném pásmu tak trochu sám se sebou. „Když nastupujete pravidelně, není čas o něčem příliš přemýšlet. Jeden zápas je u konce a už myslíte na další. Je hezké, že třeba dva týdny nesedíte a nepřemýšlíte o všech těch gólech. To je teď pro mě hodně zábavné.“

Rangers čeká poprvé od Lundqvistova usednutí na marodku zkouška v podobě dvou zápasů ve dvou dnech. Hned v pátek se představí v Buffalu. Trenér Alain Vigneault nechtěl prozradit, zda Talbot odchytá oba, nebo zda se dvacetiletý Mackenzie Skapski může těšit na debut ve slavné soutěži. „Cam bude hrát ve čtvrtek. Myslím, že po tomhle dlouho toužil, po možnosti hrát. Stejně jako zbytek týmu měl včera volno a dnes trénoval a zítra je připraven hrát. Mluvím jen o čtvrtku,“ pronesl Vigneault.

Co se týká Henrika Lundqvista, neustále se pohybuje v blízkosti týmu, jen se svými spoluhráči netrénuje. Doprovázel je i na posledním tripu. Včera nechyběl v tréninkovém centru, kde pokračoval ve své kardio práci, a to na ledě i mimo něj. Jinak prý u něho nedošlo k žádným novinkám.

New York, New York. Tam, kde chce být každý

Není to tak dávno, co útočník Montrealu Tomáš Plekanec v exkluzivním rozhovoru pro náš web uvedl, že má moc rád Madison Square Garden a že na „výjezdy“ do New York City za zápasy s Rangers se vždycky celý tým vyloženě těší. Do Big Apple ale jedou s radostí i jiné týmy a nyní to dokazuje Vancouver. Hráči Canucks přiletěli do New Yorku v úterý večer a od té doby se klubový web i Twitter plní fotkami z města, které nikdy nespí.

Ve středu tým trénoval na kluzišti ve čtvrti Chelsea, přičemž tam narazil na družstvo místních školáků. „To je Daniel Sedin!“ zařval jeden z chlapců. „V žádném případě. To je Henrik,“ opáčil druhý. „Ach, je ten vedle něj Daniel?“ zeptal se jeho kamarád. „Ne, já nevím, kdo je to, ale Sedinové jsou dvojčata,“ dostalo se mu odpovědi. Konverzace probíhala v době, kdy hráči šli se svou bagáží od autobusu do šatny. Tak tedy, chudák Bonino. Děti oba hráče doprovodily až do kabiny, kde jim začaly klást různé otázky.

New York je zkrátka zvláštní. Ráno v lobby hotelu před odjezdem na trénink hráči potkali Michaela Strahana, legendu neworských Giants. Po příjezdu do haly se dozvěděli, že za zdí se natáčí další díly seriálu Zákon a pořádek. A ti, kteří šli na večeři, přišli do restaurace, kde spolu seděli herci Leonardo DiCaprio a Bradley Cooper. „Když jsem tu hrál, potkával jsem Lea často,“ řekl bývalý Ranger Derek Dorsett. Jeho spoluhráči ocenili hlavně dostatek času na prohlídku města. „Je skvělé moci sem přijet dřív a trochu si to tu prohlédnout,“ řekl gólman Ryan Miller.

Celkově ale Kosatky až tolik důvodů k užívání si nemají. Těšit je rozhodně nemůže pohled na tabulku, kde jsou v Západní konferenci až sedmé, třetí pak v Pacifické divizi, přičemž na záda jim funí Los Angeles a San Jose. Nejde ale jen o tuto záležitost. Tým, který v pondělí na svém ledě přehrál Minnesotu 3:2, trápí i početná marodka. Obránce Christopher Tanev, jenž vynechal minulé utkání kvůli zranění v horní části těla, je day-to-day. Tanev se zranil při bitvě s Calgary, z níž předčasně odstoupil i bek Alexander Edler. Canucks jsou i bez obránce Kevina Bieksy, který byl v lednu na operaci ruky. Zranění nohy nepustilo do předešlých čtyř zápasů útočníka Nicka Bonina. Podle kouče Willieho Desjardinse je pravděpodobné, že se vrátí do hry při jednom z pěti nadcházejících střetnutí, která Vancouver odehraje venku. „Vždy, když vám schází tři obránci, je to těžké, ale my si posledně vedli dobře,“ podotkl kouč Desjardins. A recept na soupeře podle Henrika Sedina? „Hrát tvrdě, to je všechno!“

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 06:56:06