Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tam, kde měl hokej tolikrát na kahánku, bude Vigneault vyhlížet svou jubilejní výhru

Tam, kde měl hokej tolikrát na kahánku, bude Vigneault vyhlížet svou jubilejní výhru

Prohráli dva poslední zápasy, jsou třetí v lize co do počtu inkasovaných branek, mají čtvrtou nejhorší gólovou produktivitu, jsou předposlední v Západní konferenci a play off je už teď pro ně nedosažitelným snem. Tým Arizony v této sezoně znovu naplňuje dopředu předpokládanou roli outsidera. Celek z Phoenixu, který už několikrát čelil možnosti stěhování do jiného města, je dnešním soupeřem newyorských Rangers, kteří přijeli do oblasti plné kaktusů ze zimou obklíčeného Denveru, kde si díky šesti trefám užili poměrně vysoké vítězství. Jediným otazníkem u Blueshirts je post šestého beka.
Nádherné slunečné počasí přivítalo Jezdce v arizonském městečku Scottsdale, kde hráči v pátek odpoledne absolvovali svižný trénink předtím, než si příjemné teplo vyrazili v doprovodu svých otců užít na golfové hřiště. Na ledě se objevili všichni zdraví hokejisté. Až dnes před zápasem padne rozhodnutí, zda bude šestým obráncem John Moore nebo Matt Hunwick. Trenér Alain Vigneault se chtěl ještě předtím podívat na utkání Arizony se San Jose.

Není žádným překvapením, že do branky se znovu postaví Cam Talbot. Bude to jeho šestý start v řadě od oznámení zranění Henrika Lundqvista. Hvězdný gólman tým na tomto tripu doprovází. Včera však nepřišel na stadion. Místo toho zůstal na hotelu a šlapal na rotopedu. Sestavou se na tréninku nijak nemíchalo, přičemž Vigneault poznamenal, že do dalšího zápasu nehodlá přenést usazení Martina St. Louise. Zkušený útočník totiž stál u zrodu branky Jeroma Iginly.

„Jen jsem cítil, že lajna Kevina Hayese hraje dobře, že Brassardova lajna hraje dobře. Rotoval jsem kluky tam a zpátky. Zítra máme další šanci na zisk dvou bodů. Marty je velká část našeho týmu a bude připraven,“ řekl Vigneault. Zkušený kouč je jen krůček od velkého milníku. Stačí jedna výhra a bude jich mít na kontě rovných 500. Tím by se posunul na 20. místo po bok Toea Blakea.

Arizona je na tom celkově špatně. A co je vůbec nejhorší – absolutně se jí nedaří doma. V Gila River Arena prohrála předchozích šest zápasů. Poslední nezdar se odehrál včera, kdy Kojoti nestačili na San Jose a podlehli mu 2:4. Coyotes vedli po první třetině 2:0, ale pak nechali Žraloky ovládnout svůj vlastní led. „Prostě jsme nedokázali vstřelit další gól, který jsme potřebovali,“ uvedl trenér Dave Tippett. Arizona doma vyhrála devět ze sedmadvaceti utkání a její záporný diferenciál mezi vstřelenými a inkasovanými góly (mínus 56) je nejhorší v soutěži. Tým se bude muset až do konce sezony obejít bez českého útočníka Martina Hanzala, jehož čeká operace zad.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 01:01:00