Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist bude chybět minimálně tři týdny. Proti Nashvillu opět Talbot

Lundqvist bude chybět minimálně tři týdny. Proti Nashvillu opět Talbot

Včera měli Jezdci trénink předtím, než odletěli do Nashvillu. Ale čekalo se jen na jedno. Na stav Henrika Lundqvista. Ten je bohužel špatný. Zraněné cévy na krku znamenají stopku na minimálně tři týdny. Obrovskou příležitost tak dostává Cam Talbot. Mimo to se udály změny v sestavě. Když tým letěl nad Nashvillem, tak redaktor blueshirtsunited.com Jim Cerny na twitter umístil fotku s krajinou bez sněhu. „Kde je sníh?“ trefně napsal. Tým z města country je druhý nejlepší v lize. To by mělo stačit k tomu, abyste si představili, že přezdívku Predators nemají jen tak.
Henrik Lundqvist v pátek opět netrénoval a tým potvrdil, že do Nashvillu s týmem neodcestuje. Na Alaina Vigneaulta se snášela spousta otázek, ale na většinu z nich nedokázal odpovědět. Chvíli poté přišlo od Rangers oficiální prohlášení: Henrik Lundqvist v sobotu utrpěl poranění cév. Byli jsme spojeni s předními lékařskými odborníky, abychom zajistili co nejlepší možnou péči. Henrik zůstane mimo hru minimálně tři týdny, dokud jeho stav nebude přehodnocen a dokončíme proces s lékaři.“ Nenechte se zmást, tohle zranění Henrika vyřadí cca na měsíc. Kdyby platily tři týdny, tak by zmeškal jedenáct zápasů.

Tohle všechno znamená šanci pro Cama Talbota. Ten včera poprvé v sezoně trénoval s vědomím, že poprvé nastoupí dvakrát za sebou. Je přesvědčen, že z téhle příležitosti chce vyždímat co nejvíce. „Moje myšlení se nezmění. Vždy chci pomoci týmu k výhře,“ komentoval tuto situaci Talbot. „Možná je tam trochu jiný způsob myšlení, trochu klidnější. Budu hrát víc zápasů v řadě. Předtím to byl jeden za dva týdny nebo tak nějak. Tak jak tak, pracuju pořád stejně tvrdě.

Talbot pochytal 18 z 20 střel ve středu v MSG proti Bruins, kteří měli před zápasem bilanci 8-1-1. Cam má zatím na kontě deset startů, dvakrát střídal Hanka. V těch plnohodnotných zápasech má pět výher a pět proher. „V sobotu nastoupí a zaměří se na to,“ řekl jasně Vigneault. „Jeho mysl teď musí být v přítomnosti, v tomto okamžiku. V jeho posledních pěti šesti zápasech hrál velmi dobře. Určitě zvedl úroveň své hry.“ Lundqvistovo zranění otevřelo cestu nejen Talbotovi, ale i Skapskému, který byl povolán z Hartfordu. Včera poprvé trénoval s týmem, aby pak mohl odletět do Nashvillu. „Pozdravil jsem ho a pokecal si s ním, stejně jako to Hank udělal se mnou, když jsem byl povolán,“ vysvětloval Talbot. „Trochu jsem ho poznal na tréninkovém kempu, je to dobrý gólman. Trenér brankařů Benoit Allaire o něm mluvil dobře.

Na tréninku se trochu pozměnila sestava. J. T. Miller nahradil Stempniaka ve čtvrté řadě. Ten trénoval jako extra obránce s Mattem Hunwickem, takže oba by měli být zdraví náhradníci. Zbytek zůstal stejný. Takto tedy vypadala:

Rick Nash-Derek Stepan-Martin St. Louis
Chris Kreider-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Jesper Fast
Tanner Glass-Dominic Moore-J.T. Miller

Ryan McDonagh-Dan Girardi
Marc Staal-Kevin Klein
John Moore-Dan Boyle

Nová silná trojka?

Mats Zuccarello byl ve středu proti Bostonu v jednom útoku s Derickem Brassardem a Chrisem Kreiderem. Tahle lajna byla rychlá a dynamická. „Je to normální,“ odpověděl Zuccarello na dotaz, co si myslí o měnění útoků. „Procházíte skrz sezonou a musíte procházet věcmi, jako jsou tyto, celou dobu. Musíte tím trošku zajiskřit v týmu. Trochu nám to nešlo, tohle bylo řešení. Je to normální.“ Zuccarello hrál hodně času v minulých dvou sezonách s Brassardem, ale když se k tomu přidal Kreider s jeho rychlostí a tvrdostí, tak tomu dodal nový rozměr. „Je to tvrdý chlap, dobře bruslí, je dobrý při napadání,“ chválil svého parťáka Zuccarello. „Pomůže nám získat nějaké puky. Také má skvělou střelu a je to dobrý střelec.

Predators se daří, v lize jsou druzí nejlepší

Tomuhle týmu to jde. Druhý nejlepší tým v lize, druhý nejlepší tým své konference, co se týče domácích zápasů. V posledních pěti zápasech to ale zase taková sláva není. Dvě výhry a tři prohry mluví za své. Poslední zápas prohráli Predators doma proti Anaheimu 2:5. V tomto utkání se do branky vrátil Pekka Rinne. Útočník první formace Craig Smith včera dostal volno a jeho místo převzal Olli Jokinen. Sestava tedy vypadala takto:

Forsberg – Ribeiro – Jokinen
Wilson – Fisher – Neal
Cullen – Jarnkrok – Bourque
Nystrom – Gaustad – Beck
Josi – Weber
Ekholm – Volchenkov
Bartley – Jones

Pozor! Utkání startuje už v devět hodin večer našeho času!

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 21:39:35