Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Startuje XXL výzva. Rangers začnou trip po Kalifornii proti lídrovi NHL

Startuje XXL výzva. Rangers začnou trip po Kalifornii proti lídrovi NHL

Jet na západní pobřeží Spojených států na dovolenou? Skvělý nápad. Palmy, sluníčko, pláže. Jet tam hrát hokej? To už je něco jiného. Kalifornie patří díky svému klima k nejpřívětivějším koutům Spojených států, zároveň se také jedná o destinaci s až smrtící koncentrací dobrého hokeje. Jen považte – Anaheim má formu má jako hrom a vede ligu. Los Angeles jsou posledním vítězem Stanley Cupu, ukořistili ho dvakrát v posledních třech sezonách. San Jose patří mezi stabilní adepty na zisk poháru a jde z něj něco jako preventivní strach. A právě tahle trojka soupeřů teď postupně čeká na newyorské Rangers. Prvním sokem náročného tripu bude Anaheim. Oba celky nyní předvádějí skvělý hokej, oba mají své zástupce na předních místech střeleckých statistik. Tohle může být bitva snů.
Sportovci většinou odmítají veřejně nadřazovat určité zápasy nad jiné. Kalifornský trip ale u Rangers trochu změnil situaci. Trenéři i hráči přijali tvrzení, že tohle je „měřicí výlet“, jak poprvé řekl Chris Kreider, podle něhož je celá kabina na následující tři utkání opravdu natěšená. Dokonce i Alain Vigneault, jenž obvykle takové záležitosti bagatelizuje, se nestydí říkat, že to jsou pro jeho tým velice důležité zápasy. „Velice,“ odpověděl Vigneault na otázku, jestli je zvědavý, jak jeho ovečky zareagují na tři velké výzvy v rozmezí pár dnů. „Opravdu jsem zvědavý na naši reakci. Jako tým jsem stále lepší, je to ideální čas pro nás to ukázat.“

Jako kdyby právě vypil sklenici plnou kyselého mléka. Tak se tvářil Marc Staal, když před ním novináři zmínili kalifornský trip z minulé sezony. „Naštěstí jsme pak byli jen lepší a lepší,“ vzpomíná Staal na „výlet“ z minulého října, který byl součástí devítizápasového tripu a dopadl mimořádně katastrofálně. Rangers tehdy sice porazili Los Angeles 3:1, ale pak prohráli se San Jose 2:9 a Anaheimu podlehli 0:6. Tohle je pro mnohé pořád živé téma, situace je ale o poznání jiná. „Letos je to trochu jiné načasování. Hrajeme dobře a máme ze sebe dobrý pocit,“ říká Staal o týmu, který vyhrál deset z posledních jedenácti zápasů.

Honda Center. Aréna domácích Kačerů, která bude dějištěm očekávaného duelu, posloužila včera hokejistům Rangers k tréninku. Venku pálilo sluníčko a moře lákalo ke koupeli, tady se ale chumel chlapů připravoval na další šichtu tvrdého zimního sportu. Na ledě nechyběl nikdo. Trenér Alain Vigneault po odchodu z ledu novinářům potvrdil, že svatyni newyorského celku bude hájit Henrik Lundqvist. Přímým účastníkem střetnutí bude i obránce John Moore, jenž zabere místo Matta Hunwicka. Útočné lajny nečeká žádná změna. Není k tomu důvod. Útok Rangers si vede skvěle. Mančaft v sobotu porazil Bufalo 6:1, přičemž využil tři po sobě jdoucí přesilovky. Hodně se daří Dereku Stepanovi, který má 11 bodů z posledních osmi zápasů.

Anaheim má na kontě 58 bodů, nejvíce z NHL. Hodí se ale také připomenout, že už odehrál 41 zápasů, kdežto třeba právě Rangers, kteří zatím získali 46 bodů, jen 36. To ale nic nemění na tom, že svěřenci Alaina Vigneaulta se tváří v tvář postaví velice těžkému soupeři. Ducks zvládli i svůj zatím poslední zápas – v neděli porazili Nashville, druhý tým Západní konference, 4:3 po nájezdech. Poprvé po návratu ze zranění kolena se střelecky prosadil Corey Perry. Velký respekt ale budí zejména Ryan Getzlaf, jenž má z posledních 17 zápasů 25 bodů (7+18). V kanadském bodování soutěže mu patří pátá pozice. I Kačeři si ale uvědomují, že je dnes nečekají žádní Nazdárci z druhého konce USA. „Jsou jedním z nejlepších týmů. Mají několik opravdu rychlých kluků, kteří to umějí s pukem. Mají šikovné obránce a skvělého gólmana. Bude to pro nás dobrý test,“ uvedl Jakob Silfverberg.


Duclair putoval do Quebecu k juniorskému týmu

Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale dává největší smysl. Tak odpověděl kouč Alain Vigneault na jednu z otázek týkajících se Antony Duclaira. Devatenáctiletý útočník, jenž v pondělí získal s týmem Kanady na světovém šampionátu juniorů zlatou medaili, se po turnaji nepřipojil k Rangers, vedení organizace ho poslalo k jeho juniorskému týmu z QMJHL. „Vedli jsme o tom dlouhou diskusi. Právě teď je náš tým na tom dobře zdravotně, hrajeme dobře, J. T. Miller se zvedl. Bylo by nyní pro Anthonyho těžké proniknout do sestavy,“ řekl Vigneault. Duclair se může být podle pravidel k Rangers znovu připojit až po odehrání Memorial Cupu, což bude někdy ve druhé polovině května. K týmu se tedy může připojit nejdříve v případě, že bude hrát o Stanley Cup. Jinak až v dalším tréninkovém kempu.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 11:19:37