Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nebe plné hvězd – Jezdci míří do Dallasu

Nebe plné hvězd – Jezdci míří do Dallasu

Dnes v noci odehrají Rangers další zápas ve snaze prodloužit svou sérii osmi vítězství. Dallas proti Rangers? Může být, ale spíše to bude Seguin proti Nashovi. Dva nejlepší střelci ligy (25, respektive 23 gólů) se tváří v tvář střetnou poprvé v sezoně. Včera Rangers po poledni newyorského času trénovali, na tréninku byli všichni hráči. Formace zůstaly stejné, což je k podivu, protože J .T. Miller, který má skvělou formu, se znovu točil ve čtvrté lajně. K tomu všemu přidal komentáře i Alain Vigneault, který svůj tým dostal tam, kde má být – tak to na začátku sezony nebylo. Teď míří do Dallasu – tam je nebe plné hvězd. New York Rangers proti Dallas Stars dnes v noci.
Rangers včera po tréninku odletěli do Dallasu, kde odstartují svůj dvouzápasový mini trip. Dalším sokem bude o silvestrovské půlnoci Florida. Na Alaina Vigneaulta ale kvůli vítězné sérii nemíří jen dobré otázky, protože to, že posadil J. T. Millera nikdo moc nepochopil. A tak se novinářům nabízí jednoduchá otázka: Má Stempniak jisté místo? „Jednoduchá odpověď. Ne, nemá,“ řekl bez pochyb Vigneault. „Je zřejmé, že do našeho týmu Lee vnáší zkušenost, ale bojuje o místo ve třetí nebo čtvrté lajně. První a druhá lajna jsou poměrně jasné, zbytek hráčů bojuje o místo.

Takže se zdá, že jedenáct útočníků má svoji pozici. Přesto – pokud poprvé od října trenér posadí Kevina Hayese, tak by se Miller posunul na místo centra ve třetí řadě nebo na křídlo ve čtvrté nebo by posadil Tannera Glasse, tak by o místo bojovali právě Miller a Stempniak. A včera to vyšlo tak, že se Miller točil ve čtvrté lajně a byl ve druhé přesilovkové formaci, což by znamenalo, že by mohl být Glass v ohrožení, což je ale velmi nepravděpodobné, protože když už by byl někdo vyřazen, tak by to měl být Jesper Fast. „Rozhodnutí jsou více a více na tom, s jakou jistotou kluci hrají, jaké dělají rozhodnutí,“ uvedl Vigneault. „Proto točíme hráče v čtvrté lajně, protože nemáme Dallas úplně přečtený. Ještě uvidíme. V posledních zápasech hrál J. T. dobře, ale to i ostatní.

Trenér se vyjádřil i na adresu přesilovek, které prokazují mírné zlepšení: „Chci způsob, jakým zjistím, jestli naše přesilovka bude produktivní, ať je na ní kdokoliv. Musíme mít úspěšnost okolo 20%. Vždycky to není o procentuální úspěšnosti, jako o tom, jak dlouho ji v zápase hrajeme, a jestli ji získáme ve správný čas. Přesně tak to bylo proti Devils, když Tanner odmítl Tootoa a následující přesilovku jsme využili. Neudělali to chytře a zaplatili za to. Dali jsme na 2:0 a vyvinuli na ně tlak. Tak to bylo i proti Washintonu, když měli tlak a Nasher dal třetí gól.

Dallas je pro tři příští zápasy doma a v zádech mají skvělý trip s bilancí 4-1-0. Stars mají skvělou formu, naposledy porazili St. Louis Blues 4:3, ale stále nejsou na místech pro playoff. „Víme, kde jsme. Snažíme se dostat na místa pro playoff. Je to rvačka. Sami sobě jsme si vykopali díru a teď se z ní musíme dostat. Výhry nad týmy jako St. Louis jsou skvělé. Potřebujeme body, výhry,“ řekl odhodlaně obránce Trevor Daley. Stars, kterým budou chybět Patrick Eaves a Valeri Nichushkin, nemají moc dobré vzpomínky na Lundqvista, protože prohráli čtyři zápasy z posledních pěti. Dali mu pouze devět gólů z 154 střel. „Je to pro nás dobrý test. Nevzdávají se, momentálně hrají dobrý hokej,“ pochválil Rangers trenér Lindy Ruff.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:07:38