Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers si pojistili Talbota, ale dnes bude chytat Hank

Rangers si pojistili Talbota, ale dnes bude chytat Hank

Včerejší den byl opět plný novinek. Talbot podepsal novou smlouvu, Derick Brassard se vrátil do tréninku, Henrik bude dnes chytat. Rangers včera po tréninku odletěli do Raleighu, kde odehrají první z back-to-back zápasů s tamními Hurricanes. Z tohoto dvojzápasu by měly být povinné čtyři body, protože Carolina patří mezi nejhorší celky soutěže vůbec. Oproti tomu jsou Jezdci v laufu, vyhráli poslední čtyři zápasy, z toho se tři hrály venku. Po kanadském tripu se tedy Blueshirts vrátili spět na východní pobřeží. Budou pokračovat ve vítězné sérii?
Včera byl centr Derick Brassard poprvé po pěti dnech na ledě se spoluhráči a rozdával úsměvy na všechny strany. Proč by také ne, marodit s příušnicemi není legrace. „Ještě budu s Brassem mluvit, ale myslím, že je v pořádku,“ uvedl trenér Alain Vigneault. „To samé říkají i naši lékaři. Před dvěma dny jsem viděl Crosbyho (ten měl také příušnice) na ranním rozbruslení a v docela těžkém zápase, kde odehrál dvacet minut. Sám mi řekl, že by chtěl hrát. Očekávám, že bude hrát, tedy pokud se nestane něco neočekávaného.

Brassard, jenž včera trénoval v lajně s Rickem Nashem a Matsem Zuccarellem, řekl, že radši počká na ráno, jak se bude cítit, když se vzbudí. „Zítra se vzbudím, půjdu bruslit a uvidím, jak to půjde,“ řekl včera novinářům. „Dnešek pro mě byl špatný hlavně kvůli kondici, nebylo to lehké. Seděl jsem na gauči pět dní, takže to není vůbec lehké. V zápase bude tempo ještě větší. Musím tu kondici dohnat. Ale jinak – nemoc probíhala poměrně v pohodě. Neměl jsem žádné bolesti hlavy apod. Jen jsem pět dní ležel. Teď jsem pravděpodobně jedním z nejlepších hráčů Call of Duty na světě. Hrál jsem hodně her, díval jsem se na televizi. Frustrující část byla to, že jsem byl sám, nemohl jsem ani na procházky. Na zápasy jsem se díval doma. Jsem fakt rád, že jsme z Kanady dovezli šest bodů. Tripy nejsou nikdy lehké, musíme na tom stavět.

Brassard hrál proti Vancouveru, pak odletěl s týmem do Edmontonu, ale tam už se začaly projevovat příznaky, a tak ho Jezdci poslali soukromým letadlem do New Yorku. „Trochu jsem cítil, jak mě ve Vancouveru bolelo ucho, ale na tváři nic nebylo. Jenom jsem měl něco v uchu,“ popisoval Brassard. „Další den jsme byli v Edmontonu. Šli jsme spát pozdě, ve tři ráno. Já jsem se vzbudil v šest s horečkou. To byl jediný z těch pěti dnů, co jsem ji měl. Poprvé jsem se vzbudil zpocený, další hodinu už mi byla zima. Znovu jsem šel spát, ale v deset už jsem vylezl z postele a šel do koupelny. Uviděl jsem napuchlou tvář. Napsal jsem trenérovi Jimu Ramsayovi a udělali jsme všechno potřebné.

„Doufám, že to ze spoluhráčů nikdo nechytne,“ pokračuje Derick. „Teď hrajeme dobře, takže zranění nebo nemoc je to poslední, co potřebujeme. Lee Stempniak by to měl mít také, ale nejsem si jistý. Musíme jen doufat, že se to nerozšíří po týmu a po celé lize. Tohle by fakt nikdo nechtěl. Mluvil jsem s Tannerem (Glassem), takže jsem se dozvěděl, že každý reaguje na příušnice jinak. Fakt jsem měl štěstí, že mě nebolela hlava nebo jsem neměl horečku.“ Brassardův návrat na led se setkal s pozitivními reakcemi spoluhráčů. Tedy alespoň podle Henrika Lundqvista. „Když přišel, tak ho přivítal potlesk,“ řekl Lundqvist. „Je dobré vidět ho zpátky. Hraje dobře, takže je fajn, že máme jednoho z klíčových kluků zpátky.

S návratem Brassarda se změnila i sestava. Vlastně i kvůli Stempniakovi, o kterém ale organizace nevydala žádné oficiální prohlášení o tom, že by měl příušnice. Takže J. T. Miller byl posunut do třetí lajny, Brassard se vrátil do první. Pokud zůstane sestava stejná jako na včerejším tréninku, tak se stane, že Miller odehraje všechny tři útočné pozice (od povolání z Hartfordu), protože trénoval na pravém křídle. Sestava tedy vypadala takto:

Rick Nash - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Chris Kreider - Derek Stepan - Martin St. Louis
Carl Hagelin - Kevin Hayes - J. T. Miller
Tanner Glass - Dominic Moore - Jesper Fast
Ryan McDonagh - Dan Girardi
Marc Staal - Dan Boyle
Matt Hunwick - Kevin Klein
Henrik Lundqvist

Přesilovky:
Dan BoyleDerek Stepan, Rick NashDerick BrassardMartin St. Louis
Ryan McDonaghDan Girardi, Chris Kreider – J. T. Miller - Mats Zuccarello

Cam Talbot podepsán na jeden rok

Jezdci v pátek oznámili, že se dohodili na smlouvě s brankářskou dvojkou Camem Talbotem. Smlouva je roční, takže po sezoně 2015/16 bude nechráněným volným hráčem. Tím by byl i po letošní. Plat bude 1,45 milionu dolarů. „Rozhodně to bylo lákavé (zkusit trh s volnými hráči po sezoně),“ uvedl pro NY Daily News Talbotův agent George Bazos. „Cam chtěl zůstat. Má rád New York, má rád spoluhráče, má rád trenéry, obzvlášť tedy toho brankařů (Benoit Allaire). Smlouvu chtěl na jeden rok. Jediným problémem bylo, že organizace chtěla smlouvu na víc let. Z našeho pohledu to bylo tak, že by se stejně nestal jedničkou, takže smlouva na víc let neměla smysl.

Hurricanes stále na dně, navíc s velkou marodkou

Hurricanes včera netrénovali. Levé křídlo Jiří Tlustý, centr Andrej Nestrašil a obránce John-Michael Liles jsou day-to-day, problémy ve vrchní části těla. Liles zmeškal poslední dva zápasy, Tlustý a Nestrašil dokonce čtyři. Mimo hru by měl být také Jordan Staal a Alexander Semin. I bez nich ale Carolina utnula sérii šesti porážek, a to vítězstvím proti Torontu 4:1. Jenom malá náplast na posledních sedmnáct zápasů, v nichž mají Hurricanes bilanci 3-14-0. Rangers se v této sezoně s Carolinou už jednou setkali a bylo z toho vítězství 2:1 po nájezdech.

V týdnu se také odehrál na straně Caroliny jeden trejd, a to s Winnipegem. Winnipegu se dlouhodobě zranili obránci Jacob Trouba a Brad Stuart. Jets se tedy rozhodli jednat a z Caroliny si přivedli veterána Jaya Harrisona, na východní pobřeží poslali výběr v šestém kole draftu 2015. „Děkujeme Jayovi za jeho čas strávený v Hurricanes. Skvěle reprezentoval naši organizaci a přejeme jemu a jeho rodině jen to nejlepší,“ řekl na rozloučenou GM Ron Francis.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 00:34:10