Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Kosatky s Kreiderem, Jezdci potřebují dva body

Na Kosatky s Kreiderem, Jezdci potřebují dva body

Rangers už jsou od pátku ve Vancouveru, kde včera trénovali a dnes budou hrát. Do sestavy se pravděpodobně vrátí Chris Kreider, a to na úkor Tannera Glasse, tedy pokud bude sestava stejná jako na tréninku. Do svého bývalého působiště se vrací Alain Vigneault, který to už ale nebere jako něco speciálního. Mimochodem, včera se také trénovaly přesilovky, ale chyběl v nich Kevin Klein, protože mu trenér jasně řekl, že u něj přesilovky hrát nebude. Bývalý Ranger Derek Dorsett včera nebyl na tréninku Canucks, ale dnes by měl hrát. Pozor, zápas se hraje netradičně v čtyři hodiny v noci.
Chris Kreider se v noci vrátí do sestavy, která nastoupí proti Vancouveru Canucks v Rogers Areně, čímž Jezdci zahájí čtyřzápasový trip. Kreider se ale nevrátil na svoje typické místo v lajně s Derekem Stepanem a Martinem St. Louisem. Poprvé v této sezoně byl ve čtvrté lajně, a to s Dominicem Moorem a Jesperem Fastem. „Vím, jak mám hrát a nepotřebuji nikoho, aby mi to říkal,“ odpověděl Kreider na otázku, zda si myslí, že mu Vigneault dal nějakou zprávu, když nehraje v prvních dvou lajnách. „Vytvořil jsem si na sebe tlak jako nikdo jiný. Já vím, jak musím hrát a myslím si, že je dobře, když se říká, že když jsem byl mimo, tak kluci, co mě zaskočili, hráli dobře. Snažím se hrát dobře s kýmkoliv v jedné lajně. Pokud dnes budeme mít dva body, budu šťastný.

Kreider, který je v bodování týmu na čtvrtém místě za třináct bodů, zameškal pondělní zápas s Penguins, což zavinily křeče v krku, které měl po srážce s Carlem Hagelinem den před zápasem. Do dnešního utkání zasáhne s nelichotivou šňůrou jedenácti zápasů bez gólu. „Vím, že úmysly Chrise jsou dobré, stejně tak jeho pracovní morálka, jenom potřebuje přidat produktivitu v útoku,“ uvedl Vigneault v pátek. „Některé těsné zápasy jsme prohráli kvůli tomu, že se nám nepodařilo využívat šance, skórovat. Máme pár kluků, kteří mají dobrý ofenzivní potenciál, což potřebujeme dodat na výsledkovou listinu.

Kreiderovo místo v Stepanově formaci přebral J. T. Miller, který má zatím tři body ve čtyřech zápasech od svého povolání z Hartfordu. V pondělí odehrál velmi dobré utkání, měl dvanáct minut, dal gól a předvedl dobrou hru tělem. „J. T. hrál velmi dobře. Ta lajna hrála v minulém zápase dobře dopředu i dozadu,“ chválil své svěřence Vigneault. „Byli silní, hráli dobře, takže to teď nechci rozbíjet.“ Chytat bude Henrik Lundqvist, Tanner Glass a Matt Hunwick budou zdraví náhradníci, takže sestava vypadala takto:

Rick Nash - Derick Brassard - Mats Zuccarello
J. T. Miller - Derek Stepan - Martin St. Louis
Carl Hagelin - Kevin Hayes - Lee Stempniak
Chris Kreider - Dominic Moore - Jesper Fast
Ryan McDonagh - Dan Girardi
Marc Staal - Dan Boyle
John Moore - Kevin Klein

Trenér zkusil dát dohromady Millera a Kreidera alespoň v přesilovkách, které tedy vypadly takto:
1. formace: Chris Kreider, J. T. Miller, Ryan McDonagh, Mats Zuccarello, Lee Stempniak
2. formace: Rick Nash, Derick Brassard, Martin St. Louis, Dan Boyle, Derek Stepan

V pondělí v noci po zápase s Pittsburghem se na tiskovce po zápase trenér Vigneault začal smát, když řekl, že mu hráči hodně vyčítali – samozřejmě ze srandy, že není v přesilovkách Kevin Klein. Ale včera, když se diskutovalo o Kleinovi jako o čtvrtém nejlepším střelci týmu, uvedl trenér, kdo je tady pán. „Kevin pro nás hraje velmi dobře,“ začal Vigneault. „Je to defenzivní obránce. On ví, že i když vstřelí pět a více gólů, tak ho na tu přesilovku stejně nepošlu. Ale při hře pět na pět našel cestu, jak rozhodnout velké okamžiky, navíc pokračoval ve své defenzivní práci.

Vigneault se vrací do Vancouveru, kde strávil sedm sezon před nástupem k Rangers, ale je jasné, že podruhé už to tak emotivní není. Minulý rok byl ve Vancouveru dvakrát, jednou přípravný zápas, podruhé ostrá sezona. Dneska to ale žádný výlet nebude, Rangers potřebují nutně dva body. „Je to zápas jako každý jiný, čas dělá divy,“ řekl jasně Vigneault. „Posunul jsem se, stejně jako Canucks. Zítřejší zápas je jen o tom, že potřebujeme dva body. Ty teď potřebujeme víc než oni. Jsou jedním z top týmů konference.

Dorse si vzal volno. Pomůže mu to ke skolení bývalých spoluhráčů?

Bývalý útočník Jezdců Derek Dorsett, který v týmu působil ve čtvrté lajně a vlastně zaskočil, kde bylo potřeba, je nyní právoplatný člen Canucks. Blueshirts ho vyměnili v den draftu za výběr ve třetím kole. Dorsett včera nebyl na ranním tréninku ani v hale. Kouč Canucks Willie Desjardins to odůvodnil tak, že si hráč vzal volno, ale optimisticky vidí jeho návrat do zápasu. „Myslím, že bude dobrý, ale ještě se to musí potvrdit.

Vigneault chválil Dorsettovy příspěvky týmu k vzrušující jízdě do finále Stanley Cupu. „Dorse se mi líbí,“ řekl trenér. „Myslím, že je skutečně silný, energický hráč, který pochopil hru a tvrdě soutěžil. Byl by rád, kdyby v našem týmu dostal tehdy větší roli, ale minulý rok u nás měl tu roli velmi důležitou a byl v tom efektivní. Vyměnili jsme ho do Vancouveru a doufáme, že se mu bude dařit, ale ne proti nám.

Canucks jsou na pátém místě konference a jsou překvapením soutěže. Poslední zápasy se jim ale nedaří. Z posledních pěti prohráli rovnou tři, a to proti Torontu, Ottawě a Montrealu. Porážkou v Montrealu ukončili svůj patnáctidenní trip. Únava byla stále znát i po dvou dnech volna, což pro domácí nevěstí nic dobrého. „Nemyslím si, že je těžké dostat se nahoru, je těžké se tam udržet,“ uvedl trenér Kosatek. „Když jsem se díval na náš trénink, byli jsme pomalí. Není to tak, že by kluci nechtěli, je to jako běhat v písku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:18:13