Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marty se vrací do Tampy, od fanoušků čeká to nejhorší

Marty se vrací do Tampy, od fanoušků čeká to nejhorší

Jezdci už jsou v Tampě, kde dnes v noci odehrají utkání, které bude velmi specifické. Stejně jako minulý týden dorazil Ryan Callahan do New Yorku, tak dnes na ledě „svého“ klubu odehraje utkání jeden z nejlepších hráčů historie celé organizace Martin St. Louis. Mimo to – do tréninku se vrací kapitán Ryan McDonagh a v následujícím týdnu začne znovu hrát. V Tampě je podle novinářů hodně deštivo, což se na Floridě moc neočekává, ale hraje se v hale, že. Rangers se určitě budou chtít pomstít za hořkou porážku 1:5 z minulého týdne. Do utkání ale půjdou se skvělou bilancí v zádech, vždyť ve svých posledních dvou zápasech nedostali ani gól.
Všechno se v posledních dnech, kdy Rangers dorazili do Tampy, točilo okolo Martina St. Louise, který zde strávil spoustu let a odváděl věrné služby – až do té doby, než přestoupil na Manhattan. Během tréninku zašel do malé místnosti v Amalie Areně, kde na něj čekali novináři. Vykulil svoje oči, když uviděl, jak na něj míří osm kamer a více než dvanáct reportérů, kteří shromažďovali myšlenky o tom, jaké položit otázky, protože St. Louis se objevil ve městě poprvé od svého trejdu. „Ach bože,“ zamumlal si pro sebe, když vstupoval na pódium.

„Očekávám nejhorší, doufám v nejlepší,“ odpověděl Martin na otázku, jaký typ reakce dnes očekává. „Samozřejmě je divné, že když jdu kolem kabiny Lightning, tak nezahnu doleva, ale přestoupil jsem a myslím, že dnes pro mě bude zvláštní tady hrát. Bylo to skvělých třináct let. Hodně jsem tu vyrostl, stal jsem se profesionálem. Vím, že někteří lidé nejsou s mým rozhodnutím spokojení, ale když se podívám do zrcadla, tak uvidím člověka, který dával třináct let srdce pro tuto organizaci. Byl čas odejít. Jsem rád tam, kde jsem teď.

St. Louisovi byla také okořeněna tiskovka dotazy na jeho touhu opustit Lightning, zda požádal GM Tampy Steva Yzermana o trejd, a zda rozumí tomu, že fanoušci Tampy nebyli moc potěšeni s tím, že odešel. „Lidé mají na svůj názor právo, a to respektuji. Také vím, že se to po čase spraví,“ uvedl St. Louis, který bodoval v posledních čtyřech zápasech a má sedm gólů v posledních deseti zápasech. „Rád bych, aby si lidé pamatovali skvělé roky. Myslím, že jsem měl velké štěstí být tady tak dlouho. Není tak časté, abyste s týmem strávili tolik času. Myslím, že oni jsou na dobrém místě a já také. Takže jsme se posunuli dopředu.

Asistent kapitána Martin St. Louis také hovořil o tom, jak dobrý byl trejd i pro jeho rodinu, protože sídlí v Connecticutu a jakou neuvěřitelnou jízdu zažil minulou sezonu, kdy téměř vyhrál Stanley Cup. Marty také pořád zdůrazňoval, že je v New Yorku opravdu šťastný. Připustil také, že by bylo neskutečné, kdyby svůj 1000. bod v NHL – nyní jich má 998 – získal tam, kde dlouhá léta působil. „Samozřejmě jsem o tom přemýšlel a doufám v to,“ přiznal devětatřicetiletý veterán. „Je legrační, jak se věci někdy semelou. Jednou se zruší zápas v Buffalu, podruhé se vrátím sem… Vím, že ten milník chci získat. Bylo by skvělé získat ho tady? Rozhodně. Budeme hrát a uvidíme, jak se věci vyvinou.

Kapitán trénoval s týmem, jeho návrat se blíží

Nejlepší hráč na ledě při včerejším tréninku? Lehké. Ryan McDonagh, který trénoval poprvé s týmem od svého zranění ramene 1. listopadu. Sám McDonagh ale řekl, že není připraven na dnešní zápas proti Tampě Bay. Trenér Alain Vigneault uvedl, že jeho kapitán bude zpět v sestavě v některém zápase v nadcházejícím týdnu. Je tedy možné, že zasáhne do pátečního, nebo sobotního utkání s Flyers. „Bude hrát v některých ze sedmi dní,“ nechal se slyšet Vigneault. „To znamená třeba ve čtvrtek trénink a v pátek zápas. Nebo zdravotnický tým řekne, že ještě potřebuje pár dnů, tak bude hrát až v pondělí.“ V pondělí hrají Jezdci znovu s Tampou, tentokrát v MSG.

„Moje nohy vypadaly dobře, moje bruslení taky,“ přinesl dobré zprávy McDonagh. „Je to jen o načasování, rychleji se pohybovat, držet puk, nahrávat rychle. Cítil jsem se velmi dobře. Jdu den ode dne. Moje rameno se pohybuje v pohodě, je pevné. Nemyslím si, že budu dnes hrát. Myslím, že je to bezpečnější. Přeci jen včera jsem měl první trénink. Je to dobrý první krok. Teď budu pořád pracovat a uvidíme, co se stane.

Vigneault na tréninku nechal pohromadě všechno – přes útoky a obranné páry, tak i přesilovkové formace – stejně, jako v úspěšných zápasech proti Flyers a Habs. Na tréninku se objevil ale i jeden děsivý moment, a to když McDonagha ke konci tréninku trefil svojí střelou Mats Zuccarello do nohy. Ryan sebou hodně škubl a poté za ním poněkud rozpačitě dobruslil Zuccarello a na omluvu ho objal. Alain Vigneault také řekl, že ještě neví, kdo vypadne ze soupisky, až se vrátí kapitán. Očekává se, že to bude Matt Hunwick

Čtvrtému týmu konference bude chybět obránce Hedman

Victor Hedman, jeden z předních beků Blesků, nenastoupí ani dnes proti Rangers, a to kvůli zlomenině prstu, kvůli níž chybí už od 18. října. Trenér Tampy Jon Cooper na tiskovce jasně řekl, že dnes mladý Švéd nenastoupí. „Středa? Určitě ne,“ odpověděl na otázku, zda se jeho návrat plánuje už na dnešek.

Tampa v sobotu vyhrála v Minnesotě 2:1, čímž zamítla třetí porážku v řadě, což se jim povedlo naposledy v minulé sezoně v březnu. Lightning jsou na tom zatím velmi dobře, protože drží čtvrté místo v konferenci s 14 výhrami. Mezi nejobávanější hráče patří určitě dvojice Stamkos – Johnson, která má dohromady 45 bodů. Zajímavá je také statistika gólmana Bena Bishopa, jenž má proti Rangers bilanci 6-0-0 (!), průměr 0,93 gólů na zápas, 96,7% úspěšnost zákroků, a dokonce i dvě čistá konta.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 21:30:20