Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blesky vtrhnou do MSG s Callahanem a spol.

Blesky vtrhnou do MSG s Callahanem a spol.

Ryan Callahan v MSG? Nic divného, tedy až do té doby, než byl vyměněn a dnes sem přijede poprvé jako host. Společně s ním i Anton Stralman a Brian Boyle. Na druhé straně budou stát Jezdci, kteří se nenacházejí v nejlepších rozpoložení poté, co znovu prohráli na nájezdy. Na druhé straně bude třetí tým východní konference z Floridy. Jezdci měli včera volno na zotavení, takže by měli být plně připraveni. Dnes bude mít tým rozbruslení, kterého se podle Jima Cerneho zúčastní celý tým.
O víkendu se událo pár věcí, co se týká dvou obránců v systému. Tou první je, že Dan Girardi se po tvrdém hitu Malkina vrátil zpět do hry a nemělo by to být nic vážného. „Vrazil do mě ramenem,“ popisoval Girardi. „Zkontroloval jsem se a byl jsem rád, že to nebylo nic velkého a mohl jsem se vrátit do hry.“ Samozřejmě pomohl týmu i tím, že se nepřipojil k Ryanovi McDnaghovi na seznam zraněných hráčů. „Nejlepší věc zápasu? Návrat Girardiho,“ řekl jasně Henrik Lundqvist. „Bál jsem se, že by mohl nějakou dobu chybět.

Druhou novinkou jsou zápasy Tomáše Kaberleho v Hartfordu. O víkendu hrál dva ze tří. V tom prvním, pátečním, se nepředvedl nejen on, ale i celý tým, dobře. S Bridgeport Sound Tigers Wolf Pack prohráli 1:6 a Kaberle měl bilanci v +/- -2. Včera to bylo o poznání lepší. Sice znovu prohra, ale až v prodloužení. Navíc Kaberle si připsal dvě přesilovkové (!) asistence a byl vyhlášen druhou hvězdou večera. A jak to s ním celé dopadne? Dělal mu Sather pouze plané naděje, nebo s ním opravdu něco zamýšlí. To ví asi pouze Sather a jeho spolupracovníci, ale fanoušci se dozví rozhodnutí v nejbližší době.

Přivítá Callyho potlesk, nebo bučení?
Alain Vigneault se jenom pousmál, když mu byla v pátek před odletem do Pittsburghu položena otázka, která se týkala hráčů, kteří opustili New York a vydali se na Floridu, do Tampy. Dva z trojice, Brian Boyle a Anton Stralman, se za teplem (a penězi) přesunuli v létě, jako volní nechránění hráči. To Captain Cally byl vyměněn v poslední den přestupů za Martina St. Louise. Roli v tom samozřejmě znovu hráli peníze, protože kdyby Callahan chtěl, určitě by svému klubu slevil. „Jsem šťastný za všechny tři kluky,“ říkal Vigneault. „Cally tu byl první kapitán, kterého jsem tu měl. Byl velmi dobrým kapitánem pro tým i mě. A Antnon i Brian měli v týmu také velké role. Jsem rád, že se jim daří.

Tampa jako taková patří mezi nejlepší týmy východní konference. S bilancí 12-4-2 jsou druzí ve své divizi, před nimi je pouze Montreal. Forma v posledních pěti zápasech je poměrně nejistá. Výhra 7:4 nad Columbusem demonstrovala obrovskou sílu v ofenzivě, následná výhra na nájezdy nad Detroitem přinesla další dva body. Jenže potom prohráli na nájezdy s Chicagem a poté v normální hrací době proti Sharks. Ale nechat se zlomit? Nepřichází v úvahu, v sobotu si s chutí zastříleli proti Islanders a vyhráli 5:2.

No, a koho si hlídat obzvlášť? Bez debat je to dvojice Stamkos – Johnson, což je zároveň rovnice pro nejlepšího střelce a asistenta týmu. Druhý největší průměr gólů na zápas? Tampa. Nejlepší tým v bilanci +/-? Tampa. To dokazuje, že Tampa je opravdu skvělým týmem, na který je potřeba dát si pozor. Jak zápas dopadne? To se dozvíme v noci na úterý v jednu hodinu ráno.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 12:42:56