Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proti Detroitu by mohl hrát Zuccarello, Stepan ještě ne

Proti Detroitu by mohl hrát Zuccarello, Stepan ještě ne

Včerejší den přinesl spoustu novinek. Mats Zuccarello se objevil zpět na ledě a s největší pravděpodobností by dnes měl hrát. Opačným pólem je stav Dereka Stepana, jenž už trénuje s týmem v normálním dresu, ale trenér Alain Vigneault nepředpokládá, že by Stepan dnes měl hrát. Velkou novinkou, respektive spekulací, je informace od Pierra LeBruna, který na twitter napsal, že Tomáš Kaberle by měl trénovat s Rangers. Zda ho podepíší je otázkou.
Včerejší trénink byl jenom dobrovolný. Mezi třinácti hráči byl i Dan Boyle, ale v bezkontaktním dresu a zkoušel zlehka střílet. V nejbližších pár dnech půjde na rentgen. Ona tréninku se objevil i Derek Stepan, což značí, že do dnešního duelu by neměl zasáhnout. Stepan řekl, že rozhodnutí, zda dnes v MSG nastoupí, nechá na trenérovi. Trenér ale jasně řekl ne. Úterek byl pro Stepana třetím dnem, kdy trénoval v normálním tréninkovém dresu, ale všechny ty tři tréninky byly dobrovolné. Stepan a Rangers teď budou muset počkat až do pátku, kdy je naplánován trénink pro celý tým (ve čtvrtek budou mít hráči volno). Alain Vigneault ale pořád trvá na tom, že nejbližší možnost návratu je až v sobotu proti Torontu.

„Stepan je zdravotně v pohodě,“ řekl Vigneault. „Ale bohužel, kvůli jistým okolnostem ještě nebyl na týmovém tréninku. Byl na třech dobrovolných, ale ani na jenom týmovém, takže vám říkám, že šance, že bude hrát ve středu, je velmi, velmi malá.“ Vigneault dodal, že až se Stepan vrátí, jeho místo v sestavě bude v situaci, kde to bude mít úspěch. Trenér také řekl, že ho zatím nebude dávat na oslabení, dokud neprokáže, že je schopen unést větší zátěž. „Je vzrušující být každým dnem blíže a blíže k návratu,“ říkal s úsměvem na rtech čtyřiadvacetiletý americký centr. „Je jasné, že nesmím nic uspěchat. Musím být trpělivý. Každý den je to lepší a lepší.

Další dobrou zprávou z tábora zraněných je pro Blueshirts informace, že Vigneault zněl optimisticky, když sděloval novinu, že Mats Zuccarello je připraven k dnešnímu zápasu poté, co vynechal utkání proti St. Louis kvůli problému v dolní části těla. „V tuto chvíli si troufám říct, že Mats by mohl nastoupit,“ oznámil trenér. „Včera bruslil, tak uvidíme, jak na tom bude dneska.“ Zuccarello byl v dobré náladě a řekl, že dnešní rozbruslení mu poslouží jako test. „Samozřejmě jsem chtěl hrát každý zápas,“ uvedl norský útočník. „Chtěl jsem na to jít v pondělí, ale někdy prostě nemůžete. Včerejší trénink nebyl těžký, jenom jsme bruslili dokola, měli jsme trochu pohybu. Uvidíme zítra, při pořádném tréninku. Po tréninku budu vědět, zda budu moci odevzdat 100%, protože máme jiné kluky, kteří těch 100% odvedou taky. Jestli budu hrát? To rozhodne trenér.

Novinář z ESPN Pierr LeBrun včera na twitter napsal, že slyšel o tom, že Tomáš Kaberle by měl dostat příležitost trénovat s Rangers. Zda je to jen ze solidarity, protože český obránce nemá angažmá, nebo se za tím skrývá záměr podepsat s ním smlouvu, jelikož situace v defenzivě Rangers není ideální. Kaberle má 36 let a v NHL hrál naposledy za Montreal. I když hrál… Odehrál deset zápasů a byl propuštěn. Minulou sezonu strávil v Kladně a českému týmu pomohl i na olympiádě. Před tímto ročníkem podepsal s Devils tryout smlouvu, ale neprosadil se. Žádné oficiální informace zatím nejsou.

Detroit Red Wings patří mezi nejlepší celky Východní konference. Figuruje na pátém místě s patnácti body. Poslední dva zápasy ale prohráli, navíc proti Rangers budou hrát druhý zápas ve dvou dnech, což by pro Jezdce mohla být výhoda. V posledním utkání prohráli proti Ottawě 1:3 a mnoho fanouškům se vůbec nelíbil předvedený výkon Red Wings. „Vůbec jsme nebruslili. Když nebruslíte, tak se pak těžko vyhrává,“ sypal si popel na hlavu obránce Niklas Kronwall. Start nejistý dnes mají Andrej Nestrašil a Daniel Clear. Zranění jsou Stephen Weiss (třísla) a Kyle Quincey (kotník). Sestava Detroitu by měla vypadat takto:

Justin Abdelkader - Henrik Zetterberg - Pavel Datsyuk
Tomáš Tatar - Riley Sheahan - Gustav Nyquist
Johan Franzen - Darren Helm - Tomáš Jurčo
Joakim Andersson - Luke Glendening - Drew Miller

Niklas Kronwall - Jonathan Ericsson
Brendan Smith - Danny DeKeyser
Jakub Kindl - Brian Lashoff
Jonas Gustavsson

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 07:08:28