Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Postupový mečbol č. 2. Dokáží se Rangers dostat napodruhé do finále?

Postupový mečbol č. 2. Dokáží se Rangers dostat napodruhé do finále?

Rangers si ve finálové sérii konference připravili skvělou pozici. První postupový mečbol v Montrealu Jezdcům nevyšel, takže je tu druhý. Dnes už v MSG, kde se v obou předchozích zápasech rozhodlo až v prodloužení. Domácí, pro které bude tento zápas už dvacátým v playoff, se budou muset obejít bez obránce Johna Moora, který byl suspendován na dva zápasy.
„Nemyslím si, že by to bylo otázkou energie,“ řekl obránce Dan Girardi. „Samozřejmě, včera to nevypadalo dobře, ale všichni se cítíme skvěle, už jen kvůli playoff, protože už dnes máme šanci jít do finále! Takhle se na to musíme dívat. Vyhrát doma a jít do finále Stanley Cupu!“ Před dvěma lety hráli Jezdci také finále konference. Do něhož se dostali díky dvěma vítězným sedmi zápasovým sériím. Jejich tehdejší soupeř, New Jersey Devils, postoupili v šestém zápase, takže Rangers mají o motivaci postaráno. Největším rozdílem je ale únava, která byla před dvěma lety určitě větší, protože tuto sezónu Alain Vigneault točí pravidelně čtyři útoky a tři obrany, což je na týmu znát. Například Martin St. Louis má v playoff průměr na zápas 19:08 sekund a člen čtvrtého útoku Brian Boyle 12:48.

Henrik Lundqvist v minulém zápase nezažil nejlepší utkání, a proto ho trenér zhruba v polovině zápasu vystřídal, což bylo podruhé v letošním playoff. „Myslím, že všichni vidí, jak je soutěživý, takže nerad sedí a dívá se, jak hrají ostatní,“ odpověděl Brad Richards na dotaz, jak si myslí, jestli bude psychicky ve čtvrtek v pohodě. „I když hraje dobře, tak se na něj zaměřují (novináři). Dovedu si představit, že dnes uvidíme jeden z jeho nejlepších výkonů, protože se vrací do svého království. Nedělá si z toho starosti.

Starost navíc má Alain Vigneault. NHL suspendovala na dva zápasy obránce Johna Moora za hit na Dale Waiseho ve třetí třetině minulého zápasu. Nahradí ho pravděpodobně Raphael Diaz, který přišel do New Yorku právě z Montrealu. Dnes NHLPA oznámila, že bude rozhodovat o odvolání Dana Carcilla, který dostal distanc deset zápasů, kvůli střetu s čárovým rozhodčím.

Montreal měl po důležitém pátém zápase ve středu dobrovolný trénink před tím, než odletěli do New Yorku. Gólman Habs, Carey Price, byl už podruhé za sebou viděn na ledě v kompletní výbavě a trénoval s trenérem brankařů Stephanem Waitem. Alexej Jemelin zmeškal zápas 5 kvůli nespecifikovanému zranění - do Big Apple odletěl se spoluhráči, ale jeho start je nejistý. Na led se určitě vrátí Brandon Prust, kterému byla pozastavena činnost na dva zápasy (kvůli hitu na Dereka Stepana, kterému tím zlomil čelist).

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:43:45