Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Po pohřbu se celý tým soustředí na zápas dva. Start Brassarda a Price nejistý

Po pohřbu se celý tým soustředí na zápas dva. Start Brassarda a Price nejistý

Dnes v noci sehrají Habs s Rangers další zápas finále konference. Pravou nohou do této fáze vstoupili Newyorčané, protože doslova rozdrtili Canadiens 7:2. Do druhého zápasu se ale čeká diametrálně odlišný přístup hráčů Montrealu, ale to Jezdcům nebrání vzít si další výhru, která by jim přinesla větší klid do domácích zápasů. To je ale ještě daleko.
Největšími otazníky před druhým zápasem jsou zranění a to na obou stranách. Na straně Canadiens je to Carey Price, který si dost možná zranil kotník, což vyvrátil trenér Montrealu Michel Therrien. „Price jsem nestřídal kvůli zranění, hráli jsme tak špatně, že nemělo význam nechat ho trápit až do konce.“ Sice se dá předpokládat, že v noci bude chytat, ale v playoff to nechodí tak, že by se o zraněních mluvilo zrovna pravdivě. Možnou ztrátu kanadského brankáře napovídá jeho neúčast na dobrovolném tréninku, na kterém se kromě něj neobjevili ještě P. K. Subban, Lars Eller, Tomáš Plekanec a Josh Gorges.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vlevo obrazky=6053,6054,6055,6056,6057*Rangers mají nejistotu v Dericku Brassardovi, který se po prvním střídání už na ledě neobjevil. Na lavičce si nechal namasírovat oblast ramene, ale poté už odešel na ošetřovnu. On i trenér Vigneault řekli, že to nic není a že je day-to-day. Kdyby Brassard nehrál, tak by ho s největší pravděpodobností nahradil J.T .Miller, který zatím v playoff odehrál pouze tři zápasy a má dva body za dvě nahrávky.

Událostí číslo jedna včerejšího dne byl pohřeb maminky Martina St. Louise, kterého se zúčastnil celý tým, což dokazují fotky vlevo. „Co můžu říct, je to, že malá rodina z Quebecu se hluboce dotkla celé organizace New York Rangers,“ uvedl trenér mužstva Alain Vigneault. „Dnešek byl velmi emotivní, velmi dojemný. Pro celý tým to byla příležitost být a sdílet všechny ty věci s Martyho rodinou. Marty si pak vzal slovo a bylo to neuvěřitelné.“ Kromě celého týmu Jezdců a rodiny se na pohřbu objevili také bývalí trenéři Tampy, Steven Stamkos, Teddy Purcell, Mike Smith, Rejean Houle a člen Síně slávy Guy Lafleur.

Jak už bylo výše uvedeno - čeká se úplně jiný zápas, než jaký byl k vidění na počátku série, což potvrdil McDonagh. „Pořád ještě zbývá hodně zápasů,“ řekl americký obránce. „Nemůžeme se podívat na skóre a říct si, že se to stane znovu. První zápas jsme pro to tvrdě bojovali a utvrdili se v tom, že to přináší ovoce. Druhý zápas nebude mít stejný výsledek, musíme předpokládat, že na nás půjdou tvrdě.“ Před pěti lety se právě pro Ryana McDonagha stala dost možná zlomová událost v celém životě, protože se udála výměna mezi Montrealem a Rangers. To pro něj musí být velká motivace.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:39:00