Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Startuje finále konference! Hráči jsou připravení a natěšení

Startuje finále konference! Hráči jsou připravení a natěšení

Podruhé za tři roky se Rangers objevují ve finále konference. Další série o titul mistra Východní konference začne v sobotu v příznivém čase 19:00 proti Montrealu Canadiens. Do dva roky starého konferenčního finále se Jezdci dostali skoro stejnou cestou jako letos – to znamená díky dvěma sedmizápasovým sériím. Jediným rozdílem jsou soupeři, protože na rozdíl od roku 2012, kdy byli protivníci Ottawa a Washington, se letos Jezdci utkali s Flyers a Penguins.
Jedenáct hráčů pamatuje finále konference 2012. V podstatě deset, protože Mats Zuccarello zameškal celé playoff kvůli zlomenému zápěstí. Jeden z nich, Brad Richards, v tréninkovém centru MSG řekl, že když už se tým dostal tak daleko, tak je to velká příležitost. „Jsou tu jiní hráči, jiný styl hokeje a trochu více zkušeností,“ odpověděl Richards na to, jak velký rozdíl je mezi letoškem a rokem 2012. „Zkušenost z minula mi pomůže k větší hladovosti. Už si uvědomujeme, jak blízko jsme. Je to jen osm zápasů do konce! Jsme velmi rádi, že jsme tady, takže se z této situace budeme snažit vytěžit maximum.

Pro Richardse to bude čtvrté konferenční finále v jeho třináctiletém působení v NHL. V roce 2004 vyhrál s Tampou Stanley Cup, v roce 2008 v Dallasu nasbíral 15 bodů v 18 zápasech a 15 bodů nasbíral už ve zmiňovaném roce 2012 – to odehrál 20 zápasů. Právě on a St. Louis představují takové veterány v kabině Rangers. Jejich mladší spoluhráči jako McDonagh, Stepan, Kreider, Hagelin a další získali v tomto playoff mnoho zkušeností.

Pro Vigneaulta to bude druhé konferenční finále v kariéře; to první zažil jako trenér Vancouveru v roce 2011. Vyhrál ho, ale ve finále celého playoff nedokázal vyzrát na Boston Bruins. Včetně letošního playoff má Vigneault ve vyřazovacích bojích bilanci 45 výher a 47 proher. Část z této bilance utvořil i v Montrealu, kde začal svou trenérskou kariéru. „Na Montreal nemám nic, než dobré vzpomínky,“ uvedl kanadský kouč. „Byla to první šance trénovat v NHL a díky tomu jsem tady.

Vignealut také uvedl, že celý tým se zúčastní pohřbu matky Martina St. Louise. Pohřeb byl původně plánován na dnešek, ale jelikož se hraje zápas číslo jedna, tak musel být přeložen na neděli.

Po hektickém zápase sedm proti Pittsburghu dostal na další den volno celý tým. Ve čtvrtek se na dobrovolném tréninku objevila jen hrstka hráčů – Mats Zuccarello, Kevin Klein, Derick Brassard a John Moore. Trenér řekl, že nechal na hráčích, co budou dělat ve čtvrtek. Včerejšek tým strávil na video poradě a plánováním taktiky na dnešní zápas.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:13:55