Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tři, dva, jedna, start. Rangers vstupují do play off. Simmonds se chystá na McDonagha

Tři, dva, jedna, start. Rangers vstupují do play off. Simmonds se chystá na McDonagha

To, na co hokejisté, novináři a hlavně fanoušci tolik měsíců čekají, je konečně tady. Ačkoli hráče po dlouhé základní části už bolí těla a potřebovali by „voraz“, musí zmobilizovat veškeré síly. Přichází nejdůležitější části ročníku. Play off NHL. Včera odstartovalo třemi zápasy, dnes se do kolotoče vyřazovacích bojů zapojí konečně také Jezdci. A nečeká je rozhodně žádná procházka růžovou zahradou. Nový systém jim přisoudil pro 1. kolo obrovského rivala v podobě Philadelphie. Tým plný šikovných hráčů, z nichž někteří to čas od času přeženou s tvrdostí. Hned v úvodním zápase se ale Letci budou muset obejít bez své brankářské jedničky. To Rangers hlásí, že až na Chrise Kreidera jsou všichni připraveni na začátek jízdy za Stanley Cupem.
Obrovský kámen ze srdce spadl včera na zem v kabině Rangers. Způsobil to fakt, že Derick Brassard se při dopoledním tréninku připojil ke svým spoluhráčům. Útočník opustil úterní trénink po dvaceti minutách, přičemž se krčil a držel si dolní polovinu zad. Nikdo tak nevěděl, jak na tom ve středu bude. Forvard včera veškeré pochybnosti smetl ze stolu, i když na chvíli zase všichni zapochybovali, když led opustil dříve než zbytek týmu. „Jsem stoprocentně fit. Z ledu jsme odjel dříve z preventivních důvodů. Jsem připraven zítra pomoci týmu,“ řekl Brassard novinářům. Jediným zraněným Jezdcem tak zůstává Chris Kreider, jenž v úterý po týmovém tréninku bruslil.


Takhle vypadala sestava na včerejším tréninku:


Rick Nash - Derek Stepan - Martin St. Louis
Benoit Pouliot - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Carl Hagelin - Brad Richards - Jesper Fast
Brian Boyle - Dominic Moore - Dan Carcillo/Derek Dorsett
Ryan McDonagh - Dan Girardi
Marc Staal - Anton Stralman
John Moore - Kevin Klein

Zcela v pořádku je také Ryan McDonagh, jenž řekl, že je čas přestat se ho ptát na stav levého ramene. „Je to skvělé, žádné problémy nebo omezení. Jsem neskutečně natěšený,“ řekl McDonagh. Prý by ho nepřekvapilo, kdyby Letci schválně atakovali nedávno zraněné místo. McDonagh dobře ví, že to bude součást soupeřovy strategie, a to nejen kvůli zmiňovanému ramenu. A ve Philadelphii neskrývají, že potřebují Maca zneškodnit. „Pokud se na ledě potkáme, budu ho hitovat,“ varuje Wayne Simmonds. „Je to obránce, který by měl hrát opravdu hodně minut. Možná i kolem 30 minut za zápas. Chcete-li získat puk na jeho straně, musíte ho fyzicky trestat. Každý, kdo by měl odehrát tolik minut, toho budete fyzicky trestat.“

Philadelphii potkala před play off obrovská nepříjemnost. Její brankářská jednička Steve Mason je minimálně pro dnešní zápas mimo se zraněním v horní části těla. Mezi tři tyče se tak postaví Ray Emery. Kouč Craig Berube nicméně věří, že jeho tým to nijak nesrazí. „Není to zklamání. Tohle je občas součástí hry. Máme jiné lidi, jsme tým. Celou sezonu hrajeme jako tým. Na tom se nic nezmění. A dobré týmy vždycky dokážou najít tu správnou cestu,“ uvedl Berube. Kromě Masona mají Letci momentálně se stejným problémem na marodce ještě útočníka Stevea Downieho.

Co se základní části týká, utkali se Rangers s Philadelphií čtyřikrát, přičemž oba týmy dvakrát zvítězily. Oba mančafty kralovaly doma. Flyers nedokázali v Madison Square Garden vyhrát už více než tři roky. Naposledy tam mohli slavit triumf 20. února 2011. V kabině na to prý nikdo nemyslí. „Nemyslím si, že bychom se na to měli nějak zvlášť soustředit. Je to minulost. Teď je před námi první duel série. Jedeme na Manhattan vyhrát a nezáleží na tom, co se stalo v posledních třech letech,“ nechal se slyšet Vincent Lecavalier. Na něj si Jezdci budou muset dávat dobrý pozor. Ještě nebezpečnější je ale kapitán Claude Giroux. V kanadském bodování dosáhl na 86 bodů a patřila mu tak třetí příčka v lize. V závěru základní části měl fantastickou fazónu.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 18:55:22