Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci přivítají Red Wings s nezměněnou sestavou

Jezdci přivítají Red Wings s nezměněnou sestavou

Po dlouhém čekání na dva body, které konečně přišly v Severní Karolíně, Rangers čeká velmi důležitý zápas s Detroitem Red Wings. Střetnou se týmy, které bojují o poslední pozice playoff. Pro Rangers je určitě povzbuzující, že oba dva předchozí zápasy vyhráli.
Alain Vignealut uvedl, že neprovede žádné změny v sestavě, což znamená, že Derek Dorsett, Justin Falk a Raphael Diaz zůstanou mimo hru. „Dorse je připravený hrát, jsem jeho velký fanoušek, ale lajna Boyle - Moore - Carcillo spolu odehráli dobré utkání a je těžké je rozdělit,“ vysvětlil Vignealut po tréninku.

Mats Zuccarello odehrál svůj první zápas po úrazu z olympiády. Připsal si 18 minut a 19 vteřin na ledě a tři střely. „Samozřejmě jsem trochu unavený, dlouho jsem nehrál,“ řekl Mats. „Máme čtyři dobré formace, a když budeme hrát dobře, vytvoříme si nějaké šance.“ Zuccarello také řekl, že měl proti Carolině v krvi adrenalin.

Lundqvist bude v neděli usilovat o 300. vítězství. Je jedno vítězství od milníku 300 a dvě vítězství, které by ho dostali na úroveň legendy Rangers Mikea Richtera. Nejdůležitější ale je to, že je to jedna z klíčových bitev o playoff, i přes to, že Red Wings nejsou divizními soupeři.

K zápasu s Detroitem prohodil pár slov Derick Brassard. „V domácích zápasech musíme využívat podpory fanoušků a skvělou atmosféru. Myslím, že když hrajeme venku, tak je tam menší tlak, jsme mnohem uvolněnější, jenom hrajeme. Musíme si to převzít do naší haly.

Na tréninku bylo jedenáct hráčů (Diaz, J. Moore, Falk, Brassard, Stepan, Kreider, D. Moore, Zuccarello, Boyle, Carcillo a Dorsett) a Cam Talbot. Bradu Richardsovi bylo na rentgenu řečeno, že jeho prst je po zásahu holí Erica Staala v pořádku. V pořádku je také Anton Stralman, který při oslabení 3 na 5 zblokoval střelu do kotníku a odkulhal na střídačku.

Red Wings se po olympiádě daří - mají bilanci tří vítězství, jedné porážky a jedné porážky v prodloužení. Poslední zápas proti New Jersey Devils vyhráli 7-3.

V tomto zápase se představila nová útočná trojice ve složení Gustav Nyquist, Johan Franzen a David Legwand - nová posila z Nashvillu. Toto trio předvedlo nevídanou souhru, když vstřelilo čtyři góly a dosáhlo na jedenáct bodů.

Jsou to prvotřídní hráči, “ řekl Legwand. „Gus [Nyquist] je rychlý a zručný, Mule [Franzen] je velký s dobrým bruslením. Je silný z vrcholu kruhů, miluje chození na bránu.

Brankář Jonas Gustavsson, který vychytal vítězství nad Jersey, má problémy s třísly, takže do zápasu nastoupí Jimmy Howard a krýt ho bude mladý Čech Petr Mrázek.

Na straně Rangers už konečně nejsou zranění, zato na straně Red Wings chybí kromě hvězd Dacjuka (koleno) a Zetterberga (záda) i Stephen Weiss (kýla), Darren Helm (hlava) a Daniel Cleary (koleno).

Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 středoevropského času. Zápas bude přenášet Nova Sport.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:15:23