Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Invaze Rybiček. Jezdci se s Islanders střetnou v příštích jedenácti dnech třikrát

Invaze Rybiček. Jezdci se s Islanders střetnou v příštích jedenácti dnech třikrát

NHL samozřejmě není nafukovací a týmy na sebe během sezony narazí několikrát, ale střetnout se třikrát v rozmezí ani ne dvou týdnů a ještě ke všemu s geograficky největším rivalem, to se jen tak nevidí. Přesně tohle čeká na Rangers. Dnes přivítají Islanders v Madison Square Garden, příští týden ve středu se s nimi utkají pod širým nebem a pak hned v pátek znovu ve své aréně. Jedno z nejdivočejších soupeření umocní fakt, že z dosavadních dvou zápasů si oba odnesli po jedné výhře. Islanders ztrácí na poslední postupovou příčku do play off jen pět bodů, Rangers pro změnu dotahují příčky nejvyšší a mezitím se stihli usadit na druhé příčce konference.
Rangers, kteří měli včera volno, teď připomínají perfektně namazaný stroj, vyhráli poslední tři zápasy a šest z posledních sedmi. To všechno pod taktovkou dvou nejvýznamnějších hráčů – Henrika Lundqvista a Ricka Nashe. Nash skóroval dvakrát při nedělní výhře 4:1 nad Washingtonem. První gól dal hned při svém úvodním střídání. Kanadský útočník skóroval už sedmkrát v posledních osmi zápasech. Lundqvist, jenž včera na kanále MLB Network hovořil o Stadium Series, už šestkrát za sebou inkasoval dva nebo méně gólů. Procento úspěšnosti svých zásahů zvedl na číslo 91,5. „Myslím, že tohle od Ricka očekává tým i on samotný. To, že se zapíše na listinu střelců. Stejné je to s Hankem. Všichni doufají, že bude zastavovat puky a dávat nám tak šanci vyhrávat. Tihle dva jsou top hráči, kteří dělají rozdíl,“ uvedl kouč Alain Vigneault.

Po ztrátě vedení 2:0 při sobotním utkání ve Philadelphii, které nakonec skončilo výhrou domácích 6:4, se Islanders včera podařilo na domácím ledě Flyers porážku oplatit. Ostrované dvěma góly ve třetí třetině vyrovnali na 3:3 a výhru pak ukořistili v nájezdech. „Kluci hrají s důvěrou a vírou v náš herní systém,“ řekl po triumfu kouč Jack Capuano. Hráči byli nadšení. „Každá výhra v rámci divize je nesmírně důležitá. Ve Philadelphii jsme selhali, takže jsme moc chtěli získat dva body. Jeden bod jsme jim dali, ale ty dva jsou nás velice důležité,“ culil se Kyle Okposo. „Teď nás čekají Rangers, celkově vlastně několik zápasů s nimi. Ve čtvrtek nás pak čeká Pittsburgh. Těžší už to být asi nemůže. Musíme být připraveni.“ Islanders budou bez gólmana Jevgenije Nabobova a obránců Lubomíra Višňovského a Travise Hamonice.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 07:55:55