Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marc Staal před zápasem s Pantery hlásí, že je připraven hrát

Marc Staal před zápasem s Pantery hlásí, že je připraven hrát

Po formální části tréninku v městečku Brandon, odkud se Rangers včera odpoledne přesunuli do Sunrise k dnešnímu utkání proti Panterům, proběhl na ledě krátký rozhovor mezi trenérem Alainem Vigneaultem a Marcem Staalem. Výsledek konverzace? Rozhodnutí, že šestadvacetiletý bek, jenž vynechal deset zápasů kvůli otřesu mozku, se v utkání proti Panthers může vrátit do hry. Otazník stále visí nad Antonem Stralmanem, jehož trápí zápěstí. O jeho startu se rozhodne až dnes na dopoledním rozbruslení. Proti Floridě bude v brance opět Henrik Lundqvist. V NHL není lehkého soupeře a snadno odhadnutelného výsledku. A Panthers jsou toho důkazem. V poslední době se zvedají, i když v konferenci jsou stále až čtrnáctí, ale přede dvěma dny si celkem hravě poradili s Montrealem.
„Mluvil jsem s Marcem na konci tréninku a on mi řekl, že je připraven hrát. Několik týdnů na sobě maká, bruslil i během vánočního volna a cítí, že je v dobré kondici. Tak jsem mu řekl, že pokud se cítí dobře, necháme ho hrát,“ svěřil po tréninku reportérům Alain Vigneault. Staal na včerejším tréninku bruslil ve dvojici s Conorem Allenem, jenž, zdá se, jen po jednom odehraném zápasu výkonnostně přeskočil Michaela Del Zotta i Justina Falka. Kouč Vigneault byl ale v otázce dnešní sestavy a dalšího startu Conora Allena trochu vyhýbavý. „Líbilo se mi, co jsem od něj včera viděl,“ podotkl Vigneault. Allen ho „dostal“ zejména ochotou hitovat a šikovným zakládáním hry v pásmu Rangers. „S Marcovým návratem bude muset zřejmě někdo z kola ven. Blízko k naskočení do hry je také Anton Stralman, takže má před sebou určité rozhodnutí,“ dodal trenér.

Anton Stralman vynechal předchozí duel proti Tampě. Včera trénoval. Mimo led „zdobila“ jeho zápěstí bandáž, při vstupu na kluziště ji ovšem sundal. „Uvidíme v úterý, doufejme, že bude to zápěstí zase o něco lepší. Dneska to byl ale rozhodně krok kupředu,“ řekl Stralman po tréninku předtím, než tým nasedl do letadla kvůli krátkému přeletu na jižní Floridu. Že jsou Michael Del Zotto a Justin Falk stále více nechtění dokázal i jejich potréninkový rozhovor s asistentem Ulfem Samuelssononem. Napovědělo i nacvičování přesilovek, kde se v druhé formaci na místě Del Zotta představil John Moore. Za zmínku také stojí fakt, že na tréninku nechyběl Ryan Callahan. Ten byl prý samá srandička a úsměv.

S Pantery se dnes Rangers utkají naposledy v sezoně. Oba předchozí duely vyhráli Newyorčané. Florida ale v současné době nehraje vůbec špatně, vyhrála osm z posledních dvanácti zápasů. V neděli doma překvapivě lehce přehrála Montreal poměrem 4:1. Jeden z gólů si připsal Sean Bergenheim, jenž se trefil čtyřikrát v posledních třech zápasech. Poté, co vynechal minulou sezonu a také tři týdny z té aktuální kvůli vleklým zdravotním problémům a několika operacím, se pohodlně „usadil“ do útoku s Aleksanderem Barkovem a Bradem Boyesem. „Po návratu jsem bruslil hrozně, ale zlepšuje se to. Stále cítím, že několik věcí může být lepších. Ale mám za sebou dlouhou cestu. Trenéři jsou skvělí. Bude to jen a jen lepší,“ řekl Bergenheim skoro až dojemně pro deník Miami Herald. Zatímco si teď užívá hokeje plnými doušky, někteří jeho spoluhráči také štěstí nemají. Forvard Scottie Upshall je day-to-day, na listině dlouhodobě zraněných se ocitli Jesse Winchester, Ed Jovanovski a Erik Gudbranson.

Platnost uložené stránky vyprší: 24. 4. 2024 23:56:02